foto

Calvin Harris

  • nar. 17.1.1984 (32 let)
    Dumfries, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Calvin Harris, původním jménem  Adam Richard Wiles, se narodil 17. ledna 1984. Kromě toho, že je zpěvák a hudební skladatel, k jeho činnostem patří taktéž produkce a DJ.

Jeho debutové album s názvem I Created Disco (2007) s úspěšnými singly "Acceptable in the 80s" a "The Girls" získalo po právu Zlatou desku. Napsal a produkoval nahrávky několika známým umělcům. Roku 2007 produkoval známý hit Kylie Minogue "In My Arms", v roce 2009 zas anglickému rapperovi Dizzee Rascalovi single Dance with Me.

Jeho druhé album "Ready for the weekend", jež vydal 17. srpna 2009, se vyšplhalo až na špičku v UK Albums Chart. Obsahuje singly "I'm Not Alone", "Ready for the Weekend", "Flashback" a poslední "You Used to Hold Me", který spatřil světlo světa 8. ledna 2010.


V současnosti si původně pouze zpěvák zkouší taktéž filmovou účast - spolu s dalšími hvězdami současného Hollywoodu se mihne ve filmu Entourage - Vincentův svět.

Ondra "herr_carter" Šich

Herecká filmografie

2015 Vincentův svět

TV pořady

2016 2016 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 Summertime Ball 2014 (TV pořad)
The BRIT Awards 2014 (TV pořad)
2013 MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
2012 Sunday Brunch (TV pořad)
2012 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2011 Jonathan Ross Show, The (TV pořad)
2009 Alan Carr: Chatty Man (TV pořad)
Queens of British Pop (TV pořad)
The BRIT Awards 2009 (TV pořad)
2007 Xposé (TV pořad)
2005 Friday Night Project, The (TV pořad)
1996 Never Mind the Buzzcocks (TV pořad)
1992 Later with Jools Holland (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2014 Calvin Harris feat. Gwen Stefani: Together (hudební videoklip)
Calvin Harris ft. Ellie Goulding - Outside (hudební videoklip)
Calvin Harris - Summer (hudební videoklip)
2013 Calvin Harris & Alesso ft. Hurts - Under Control (hudební videoklip)
Calvin Harris ft. Ellie Goulding - I Need Your Love (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2014 Calvin Harris ft. Ellie Goulding - Outside (hudební videoklip)
Calvin Harris - Summer (hudební videoklip)
2013 Calvin Harris ft. Ellie Goulding - I Need Your Love (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace