Reklama

Reklama

Ivan Jandl

Ivan Jandl

nar. 24.01.1937
Praha, Československo

zem. 21.11.1987 (50 let)
Praha, Československo

Diskuze

sator

sator (hodnocení, recenze)

Byl štamgastem hospody která stále existuje a totiž Hospody na Mělníku v Praze Letné. Dodnes zde potkáte jeho přátelé kteří na něj vzpomínají.

sator

sator (hodnocení, recenze)

V dospělosti se přihlásil ke studiu herectví a před přijímací komisí která se ho optala co jej vede v tomto věku ke studiu herectví a jestli s ním má vůbec nějaké zkušenosti odpověděl že ano, že je filmový herec a má Oscara. Odpovědí mu byl smích z auditoria, kde členové komise na sebe mrkaly v domnění že se jedná o jasnou psychiatrickou diagnózu. Když však muž vzezřením připomínající obyčejného úředníčka vytáhl z odřené aktovky sošku Oskara a cenu Globus, padla členům komise brada na prsa. Přesto ale ke studiu nebyl přijat.

sator

sator (hodnocení, recenze)

Jedním z důvodů proč se herec ještě v době svého života neobjevoval v médiích, bylo jeho členství v Klubu angažovaných nestraníků v roce 1968. Jednalo se o organizaci který vznikla jako protiváha Komunistické straně a po zákazu "KANu" měli všichni členové velké existenční problémy.

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

A nakonec ho ještě zašlapaávají i na ČSFD, když mu toho Oskara a Zlatý glóbus ani nepřidaj do ocenění ... :/

Stingo

Stingo (hodnocení, recenze)

Ano, zářný příklad toho, jak komunisti zašlapali talent nadaného člověka. Ani ho nepustili do Ameriky si převzít Oscara... Je mi moc líto, že zemřel tak mladý a skoro zapomenutý. Jeho výkon ve filmu Poznamenaní byl famózní.

made1

made1 (hodnocení, recenze)

Tak tohle je myslím jeden z těch opravdu "Poznamenaných" talentů.

Herec

Reklama

Reklama