Reklama

Reklama

Anastacia

Anastacia

nar. 17.09.1968 (55 let)
Chicago, Illinois, USA

Biografie

Americká popová zpěvačka, textařka a umělkyně Anastacia celým jménem Anastacia Lyn Newton se narodila 17. září 1968 v Chicagu. Otec Anastacie Robert Newkirk byl zpěvák a matka Diane Hurley byla herečka v Broadwayském hudebním divadle. Rodina se přestěhovala do New Yorku, když byla ještě malé dítě, tam se zapsala na uměleckou dětskou školu na Mannhatanu.

Od mala se zajímala o tanec, přestože ji byla zjištěna Crohnova nemoc. Začátkem devadesátých let se začala pravidelně objevovat ve videoklipech vysílaných televizní stanicí MTV. V roce 1998 vzbudila v této televizní stanici pozornost v amatérské pěvecké soutěži, kde se dostala až do finále. Ihned po skončení soutěže o ni projevilo zájem několik nahrávacích společností.

V lednu 2003 jí lékaři diagnostikovali rakovinu prsu. Ihned začala s léčbou této nemoci, a aby se ženy měly možnost více o této chorobě dozvědět, založila nadaci pro ženy na výzkum rakoviny prsu. O deset let později ji tuto nemoc diagnostikovali lékaři znovu, zpěvačka zrušila své evropské turné.

Do nahrávacího studia vešla už na konci roku 2003, kdy se rozhodla pro nahrání své třetí desky nazvané prostě Anastacia. Album vyšlo již v roce 2004 a hned se stalo obrovským hitem stejně jako jeho titulní píseň.

Anastacia má dva sourozence, starší sestru Shawn a mladšího bratra Briana. V roce 2007 se v Mexiku provdala za svého bodyguarda Wayne Newtona.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herečka

Host

Reklama

Reklama