foto

Jeb Corliss

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jeb Corliss má za sebou úctyhodných 16 let zkušeností a více než 1 000 seskoků BASE jump provedených ve 20 zemích na šesti kontinentech. Během 15 let létání s wingsuitem navíc zvládl více než 3 000 letů. Jeho život a zážitky se objevily v dokumentárních filmech a seriálech jako Wingsuit Warrior: Jeb Corliss versus the World, Nebeská brána: Sen létat (o průletu jeskyní), Daredevils: The Human Bird nebo Journey to the Center (o seskoku BASE jump do nejhlubší vertikální jeskyně na zemi). Navíc byl moderátorem dokumentárního seriálu Kaskadérští fanatici.

Corliss si zalétal ve wingsuitu po celém světě: slétnul japonskou horu Fudži a prolétl pod rukou sochy Krista Spasitele nad brazilskou metropolí Rio de Janeiro. V roce 2001 si ho malajská vláda najala, aby v rámci silvestrovských oslav seskočil z vrcholu mrakodrapů Petronas Towers. Společně s 15 dalšími skokany tak překonal světový rekord v největší formaci seskoku BASE jump provedeného z vrcholu budovy. Jako motivační řečník pomáhá svým klientům překonávat strach a překážky.

Bontonfilm

Herecká filmografie

2015 Bod zlomu
2013 Isolated

Dokumentární

2014 Jeb Corliss: Létající muž
2013 Hrdina v létajícím obleku (TV film)
Nebeská brána: Sen létat (TV film)
2007 20 vteřin štěstí

TV pořady

2010 Conan (TV pořad)
2005 The Colbert Report (TV pořad)
1999 Ripleyho věřte nevěřte (TV pořad)
1996 O'Reilly Factor, The (TV pořad) - a.z.
1978 20/20 (TV pořad)

Producentská filmografie

Dokumentární

2013 Hrdina v létajícím obleku (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace