Reklama

Reklama

Richard Tauber

Richard Tauber

nar. 16.05.1891
Linec, Rakousko-Uhersko

zem. 08.01.1948 (56 let)
Londýn, England, Velká Británie

Zajímavosti (4)

  • Jarmila Novotná ve své knize „Byla jsem šťastná“ vzpomíná: „Bylo toho na mne příliš mnoho a hrozně jsem se nastydla. 12. února 1934 jsem musela odříci představení. Franz Lehár telefonoval, že je představení vyprodáno. Ptal se, jestli by mě mohl navštívit, s čímž jsem souhlasila. Přišel s Taubrem 11. února odpoledne a na vlastní oči viděl, že jsem opravdu nemocná. Když Tauber spatřil Jarmilenku, řekl: ‚Pojď, já ti zazpívám, abys mohla jednou říci, že Richard Tauber zpíval jenom pro Tebe.‘ Dvouleté Jarmilce se to moc líbilo.“ (Šuplík)
  • Jeho otec bol tiež herec, zo židovskej viery konvertoval na katolícku. Pochádzal z bratislavskej rodiny obchodníkov s vínom. (Šuplík)

Eine Nacht in Venedig (1934)

  • Štefan Hoza vo svojej knihe "Ja svoje srdce dám" spomína: "V tom čase boli v obľube u filmového obecenstva filmy so spevákmi a speváčkami a spievajúcimi tanečníkmi. V Nemecku nakrúcali filmy s poľským tenoristom Janom Kiepurom, s Richardom Tauberom, s Martou Egertovou, Gitou Alpárovou a ďalšími. 2. mája 1933 som odrazu dostal do Milána prekvapujúci list: 'Zamýšlíme vyrobiti film Noc v Benátkách pro naši druhou společnost Slaviafilm, která jest v našem koncernu a hodlali jsme obsaditi hlavní roli s Vámi. - Záleží na Vás, zda byste v tomto filmu chtěl hráti a prosíme Vás, abyste nám láskavě sdělil svůj názor...' List som prijal s neobyčajnou radosťou. Lenže ako to častejšie u mňa v živote bývalo, keď som sa najviac na niečo tešil, vykĺzlo mi šťastie z rúk. Stalo sa tak i v tomto prípade." (Šuplík)

Galerie (1)

Reklama

Herec

Filmy
1946

The Lisbon Story

1945

Waltz Time

1936

Land Without Music

 

Pagliacci

1935

Heart's Desire

1934

Blossom Time

1932

Melodie lásky

1931

Die große Attraktion

1930

Komorní pěvec

Reklama

Reklama

 

Nevěřím už žádné ženě

 

Země úsměvů

Dokumentární
1963

Lieblinge unserer Eltern (seriál) - a.z.

Krátkometrážní
1932

Schuberts Lieder

Skladatel

Filmy
1935

Poslední láska

Producent

Reklama

Reklama