Reklama

Reklama

Jana Janatová

Jana Janatová

nar. 01.03.1968 (56 let)

Biografie

Jana Janatová, provdaná Havlatová se narodila 1.března 1968 v Benátkách nad Jizerou. Vystudovala balet na Taneční konzervatoři v Praze. Už na konzervatoři se přihlásila na konkurz do TV seriálu MY VŠICHNI ŠKOLOU POVINNÍ (1984), kde se zalíbila režiséru Ludvíku Rážovi a ten ji hned obsadil do role Jitky Povejšové. Potom ji už nic nebránilo, aby se věnovala herecké kariéře. Ovšem svou slibnou kariéru ukončila záhy v roce 1988, kdy si naposled zahrála v TV seriálu CIRKUS HUMBERTO roli Ludmily Karasové.

Její herecká filmografie nebyla nijak velká, za zmínku ještě stojí TV seriál SYNOVÉ A DCERY JAKUBA SKLÁŘE (1985), kde ztvárnila roli Terezky Cirklové a TV film PAPILIO (1986). Po herecké dráze se Jana Janatová dala opět na balet, který také vystudovala a nějaký čas působila v taneční skupině UNO. Byla i sólistkou baletu HD Karlín a trenérkou sportovní gymnastiky SVS SPARTA PRAHA. Trénovala také známého krasobruslaře Tomáše Vernera. Vedla mimo jiné i dramatický kroužek v Sázavě, kde také založila dětské muzikálové divadlo pro které psala i scénáře.

V současné době se věnuje módnímu návrhářství, má vlastní půjčovnu svatebních a společenských šatů v Benešově. Svoje šaty si od roku 2012 navrhuje pod obchodní značkou HJ original. Ve volných chvílích vede kurzy klasického a moderního baletu a španělského tance Flamenco v Benešově.

Jana Janatová-Havlatová žije v Xaverově nedaleko Sázavy spolu se svým manželem Petrem, který podniká v zahradnictví. Spolu mají tři děti, dceru Simonu a syny Petra a Šimona.

Cucina_Rc

Herečka

Filmy
1986

Papilio

Seriály
1988

Cirkus Humberto

 

Slavné jméno (E12)

1985

Synové a dcery Jakuba skláře

 

Návrat (E03)

1984

My všichni školou povinní

 

Zvonění na časy (E13)

 

Návrat (E12)

 

Viníci (E11)

  více epizod (10)
Dokumentární
2003

Pokračování příště (seriál)

Host

Pořady
1984

Sen mozartovské noci

Reklama

Reklama