Reklama

Reklama

Taras Povoroznyk

Taras Povoroznyk

nar. 22.11.1992 (31 let)
Ternopil, Ukrajina

Biografie

Taras Anatoljevič Povoroznyk, známý jako Tary, je úspěšný youtuber a parkourista, který se narodil na Ukrajině. Jeho rodiče jsou Ljuba a Anatolij Povoroznykovi. Má také mladšího bratra Jurija. Jeho otec jednoho dne odjel za prací do České republiky, protože sehnat práci na Ukrajině bylo těžké, a následně za ním odjela i matka. Rodičům však bylo bez dětí smutno, a tak se v Taryho 9 letech všichni přestěhovali do ČR.

V roce 2002 začal chodit do 3. třídy na základní školu v Říčanech. Po základce nastoupil na Střední průmyslovou školu v Praze, obor I.T., a odmaturoval s vyznamenáním. Na tuto školu šel proto, že tam šel jeho bratr Jurij. Díky dobrým známkám ho přijali na VŠE v Praze, obor informatika. Po měsíci ale zjistil, že ho I.T. moc nezajímá a studium ukončil. Ještě zkusil udělat přijímačky na UK FTVS v Praze. Byl ale rád, že přijímačky neudělal, protože by ho škola stejně nebavila.

Chodil do fotbalového klubu v Říčanech, protože jeho otec z něho chtěl mít profesionálního fotbalistu. Nejvíce se ale těšil na posilování na trénincích. V roce 2008 šel poprvé do ulic zkusit parkour a snažil se napodobit Davida Bella, zakladatele parkouru, z filmu Okrsek 13. Všechny triky se učil čistě z videí na YouTube. Kvůli svému koníčku i přestal hrát fotbal.

V roce 2009 si založil YouTube kanál, na který začal přidávat videa o parkouru. V roce 2013 si založil úspěšnou firmu Enjoy The Movement. Organizuje také workshopy, kempy a kroužky. Napsal knihu „Tary: Příběh parkouristy“, kterou vydalo nakladatelství Albatros. V roce 2018 se objevil jako soutěžící v pořadu Česko Slovensko má talent.

V roce 2019 požádal v Brazílii svou přítelkyni Stanislavu Mykhaylo, se kterou se seznámil v roce 2012, o ruku a svatba proběhla na Zakarpatské Ukrajině ve městě Bushtyno. Mají spolu dceru Arianu (*2019).

Matěj "SONY_" Šebek

Účinkující

Herec

Filmy
2016

Decibely lásky

Krátkometrážní
2019

Já jsem Tary (amatérský film)

Režisér

Krátkometrážní
2019

Já jsem Tary (amatérský film)

Reklama

Reklama