Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem viděla pokračování (ano, vím, že by to mělo být naopak), které mne překvapilo svou neotřelostí a velmi svižným tempem. Tady se pár hluchým míst najde, scénář je celkově slabší, i když to rozhodně neklesá na úroveň slátanin, ve kterých je příběh nahrazen počtem mrtvol, jejich vyhřezlých vnitřností a uškubaných údů. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No dobře, děj to má fakt debilní a ještě k tomu je příběh tak na pul hodky roztáhlej na hodinu a ctvrt, jenže zrovna u tohohle filmu to naprosto nevadí, protože zbytek času ne-li i ten čas vyhrazenej na příběh je narvanej fakt pěkně vostrou akcí ve který je velkej důraz kladenej na nejrůznější skoky ala Tony Jaa, sice to neni až zas tak ultra drsný jako jsou filmy s Tonym, ale to co tam předváděj ty frantíci je fakt obdivuhodný, protože takhle rychlý a hbitý neasiaty sem sand ještě neviděl. Choreografie je taky slušná, i když bych uvítal daleko víc soubojů na úkor neústalýho efektního utíkání z baráků přes všemožný balkóny, střechy a jiný podobný překážky, který se daj překonat jen mega 20m skokem. Ale i tak sem se výborně bavil ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite každý z vás pozná situáciu, keď do vás kámoš v jednom kuse bučí, že ten a ten film je bomba. Horšie je, keď je to kámoš, s ktorým sa filmovo nezhodnete takmer na ničom. Trvalo mi roky, kým si ma film našiel a bohužiaľ môj odhad sa potvrdil. Typická akčná rýchlovka od Bessona je v poslednej dobe ľahko rozpoznateľná. Film je úbohý priemer a príbeh z kategórie jemne debilných. Tých je v akčnom žánri mnoho...Pochváliť však musím kaskadérske kúsky pri naháňačkách, tie stoja za to. Trochu lepší scenár, viac reality a možno by som hviezdu pridal. Nad akčným žánrom často zvyknem privrieť oko, ale odkedy je akrobat rýchlejší ako streľba zo samopalu? To na mňa neskúšajte, zvlášť v dnešnej dobe... 50%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V blízkej budúcnosti začne byť vlna kriminality v Paríži už nezvládnuteľná. Z toho dôvodu je najnebezpečnejšia časť mesta obohnaná múrom a izolovaná od ostatného sveta. Ale to ešte zďaleka nie je konečné riešenie. Neoriginálny príbeh, poriadne pokryvkávajúci scenár a logika si tu tiež vzala dovolenku. Je to však vyvážené podarenou akciou, svižnou choreografiou bojových scén a solídnymi prestrelkami. Veľkým plusom je aj krátka minutáž vďaka ktorej sa to dá dosť dobre stráviť. Keď divák nad tým nezačne uvažovať, tak je to celkom rýchla akčná jazda. *** ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Omletý příběh, otřískané hlášky a béčkové kulisy, ale na druhé straně skvělá akce. Parkour v podání Davida Belleho je impozantní a Cyril Raffaelli efektně kombinuje techniky mistra Seagala s akrobacií ve stylu Tony Jaa. Nápaditá choreografie (made by Raffaelli) Vás zvedne ze židle a skoro donutí si otevřít okno a přeskočit na protější balkón. Bonusy na dvd obsahují krátký film "Mukiai" s vynikající freestyle akrobacií. Pro fanoušky pouličního parkouru povinnost, pro ostatní dynamická jednohubka se spoustou klišé. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • K2 (Tony D'Amario) používá ve filmu zbraň Heckler & Koch Mk 23 ráže .45 ACP. (dc125)
  • Behom filmu sa Leïtove (David Belle) tetovania menia a má ich stále na inom mieste. (ČSFD)

Reklama

Reklama