Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (540)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

David Belle a Cyril Raffaelli dostali docela dost prostoru na vyblbnutí, naštěstí je ten film dost krátkej - skoro jako epizoda ze seriálu - takže divák ani nemusí začít řešit ne úplně promyšlený a originální příběh. Stejně se to Bessonovi docela povedlo, jenom mě trochu vadí, že žádný prvek nedokáže zastřít, že je to jeho film. Vidět jeden Bessonův snímek - a viděli jste všechny. B13 se nese zcela v duchu jeho dalších akčních filmů, které na první zhlédnutí docela zapůsobí, ale poté na ně buď zapomenete, nebo si prostě radší pustíte něco jiného. V mém případě mě ještě navíc znechutil anglickej dabing, to prostě byla kravina, za kterou si můžu sám, ale zážitek z filmu to snížilo hroznym způsobem. Nicméně na pokračování se asi podívám:) PS: Vtipná je bitka, při který má Cyril Raffaelli k ruce poutama připevněnej volant - srovnej s mnohem invenčněji pojatou scénou Jackyho Chana v Křižovatce smrti (1998). ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Francouzština obrovským způsobem deformuje celkový zážitek z filmu. Ale možná je to jen o neznalosti jazyka, kdoví. Každopádně je Okrsek 13 ukrutná blbost. Velmi zručně natočená s krásným parkourem. Lahůdka pro oči a uši. Tedy akce, v tom Pierre Morel boduje v podstatě vždycky. Děj je nulový, dle mého názoru se z předlohy dalo vytěžit mnohem víc než co bylo ve finále přetaveno na plátno. Fyzička dvou hlavních představitelů fenomenální. Sledovat spíše jako sportovní videoklip a potažmo pro fanoušky evropského zápachu ala Michael Bay - ti budou taky minimálně z části spokojeni. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vítejte v betonovém ghettu 21. století! Nabízíme vám zdarma atomovou bombu, zprasený scénář alá Besson, dva fešné kaskadéry, jednu fešnou dívku, spoustu naleštěných autíček, spoustu nenaleštěných zbraní, hromadu moralistických keců na adresu špíny v ulicích a ignorantské vlády, nákladní vlak okatě zaranžovaných bitek, panelákovou atmosféru, nulové napětí a korektní happy end. Dobrá, pokud se v něčem výše uvedeném vidíte, asi budete spokojeni. Mně ale akční film, kde je vždy všechno na milimetr přesně postavené (případně pánové padouchové svou debilitou ono všechno hrdinům připraví) tak, aby toho hrdina mohl využít pro svůj další efektní kousek nijak moc nebere. Celá tahle klipovitá fraška na mě působí jako futuristická celovečerní epizoda Kobry 11. Na ty kaskadérské psí kusy se naštěstí aspoň (chvílemi) dobře kouká a rychle to uteče. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"BREAKING OUT OF JAIL IS EASIER THAN GETTING INTO DISTRICT 13." ------------- Francúzske filmy majú svoju výnimočnú atmosféru a Banlieue 13 nie je výnimkou. Okrem toho, v čase vydania bol tento film tak neuveriteľne "vyhajpovaný" medzi školopovinnými deťmi a aj medzi ľuďmi, ktorí o filmy vôbec nemali záujem. A vlastne, nebol práve District 13 tým filmom, ktorý spôsobil ohromný rozmach štýlu parkour? Veď minimálne polovica môjho zapadnutého mesta ho na vlastnej koži skúšala. Tak či onak, filmu by som za normálnych okolností 4* nedal, avšak maximálne pôsobivé a efektné akčné scény, soundtrack, Paríž, Bessonov už typický scenár, ale hlavne francúzska charizma, ktorú totálne žeriem, nepustia. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pěkné akční francouzské sci-fi. Ačkoli sci-fi je to pouze v tom, že se to odehrává v roce 2010. V Paříži je problém s drogovými kartely a tak jim vyhradí část města, kterou izolují a uzavřou. Leitovi unesou jeho sestru a on se jí spolu s policistou Damienem vydává zachránit. Musí se vypořádat nejenom s padouchy, ale i s nukleární bombou. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Celková výroba filmu (casting, scenár, filmovanie) trvala 10 mesiacov (Január až Október 2004). (Mihail123)
  • Několik členů gangu nosí dresy amerických fotbalových týmů New York Giants, New Orleans Saints a New York Jets. Produkce však nezískala povolení od hráčské asociace NFL k zobrazení jmen hráčů, a tak byla na doporučení právníků studia jména na zadní straně dresů před uvedením filmu do kin digitálně odstraněna. (KucC)

Reklama

Reklama