foto

Marek Dobrodinský

  • nar. 24.10.1962 (54 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec a bavič Marek Dobrodinský se narodil 24. října 1962 v Praze. Veřejnosti známý je především svými scénkami a vystupováním ve dvojici s dalším bavičem a imitátorem Zdeňkem Izerem. S ním začínal již na začátku 90. let v rámci Zdeněk Izer show, na televizní obrazovce se s ním objevil v roce 1992 v populárním pořadu Šance. V roce 1993 opět společně se Zdeňkem Izerem vytvořili komediální projekt Česká policejní akademie, která spatřilo světlo světa nejprve v audio formátu a po té i ve televizní filmové podobě. Spolupráce se Zdeňkem Izerem pokračovala také v rámci pořadu Kanál Izer. V roce 2000 pak přišla nejvýraznější poslední stopa Marka Dobrodinského v televizním vysílání, když znovu se Zdeňkem Izerem vytvářeli zábavný pořad Na palmě, jehož cílem bylo udělat si srandu z některé z českých celebrit pomocí skryté kamery. Po té ovšem došlo k jeho profesnímu rozchodu se Zdeňkem Izerem a tak nastudoval v roce 2003 společně s manželkou zpěvačkou Gabrielou Goldovou a komikem Tomášem Viláškem zájezdní pořad plný klipů natočených skrytou kamerou Napálit se nedáme!. Je ženatý, s manželkou má syna Marka jr., který se jim narodil v roce 2002 a o šest let mladší dcerku Gabrielu.

Suit "Paity" Up! As long as I've got m

Herecká filmografie

2015 Pizza Boy (TV seriál)
Matka (E08)
2012 Školní výlet
1997 7 dní, čili tejden
1994 Kanál Izer I
1993 Česká policejní akademie 1. (TV film)

TV pořady

2006 Hitparáda televizní zábavy (TV pořad)
2001 Vabank (TV pořad)
2000 Na palmě (TV pořad)
1999 Silvestr ’99 aneb Paráda z Kavčích hor (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Silvestrovský koncert Jiřího Korna (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Šance (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace