Reklama

Reklama

Godzilla

  • USA Godzilla (více)
Trailer 4

Nejznámější impozantní monstrum na světě se ve filmu postaví proti zlým nestvůrám ohrožujícím samou existenci lidstva, kterým vdechla život vědecká arogance lidí. (Warner Bros. CZ)

Videa (23)

Trailer 4

Recenze (1 622)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Neskutečná zrůdnost poskládaná z armádních a "vědeckých" řečí, soubojů ve tmě a předvídatelné vaty, která splňuje všechna známá klišé do puntíku. To vše navíc v odtažitém, suchém a neosobním obalu bez špetky humoru (narozdíl od původní Godzilly). Ta je oproti tomuto počinu opravdu kultovní. Nedovedu si představit, že by mohl tento paskvil oslovit někoho jiného, než godzillovské fanšmekry. Mimochodem až ke konci jsem pochopila, která příšera je Godzilla - a ty vražedné kudlanky (?!) byly vážně přes čáru. Pochválit mohu snad jen charismatického Aarona a vizuál, ty apokalyptické scénérie byly opravdovou pastvou pro oči. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Edwardsova jízdenka do áčkové hollywoodské ligy mi sedla náramně. Vůbec mi nevadila absence ještěra téměř v první půlce filmu, naprosto kvituju ono naznačování přítomnosti něčeho obrovitánského (nadpozemského, božského). Godzillí řev bych pouštěl nešťastníkům trpícím zácpou, to by ty sračky lítaly jedna báseň, vskutku kulervoucí a monstrózní. Slova jako monstrózní, ohromné nebo ultimátní mi jinak skákala v mozku z neuronu na neuron pokaždé, když došlo k nějaké konfrontaci Godzilly s MUTO, docela by mě zajímalo, u kterého wrestlera se ještěrák zaučoval. People´s Elbow Dwayne "The Rock" Johnsona je určitě efektní, avšak Godzillí "Tail Road to Eternity", opravdu zaryl moje nehty do kinosedačky. Následující "Ice Kiss Gilotine" byl onou třešničkou na lahodném dortu. Cesta, jakou Edwards urazil od Zakázané zóny ke Godzille, to je prostě masakr, skutečně jsem si to moc užil, těším se na dvojku ukrutně, s nadšením přivítám další monstra, jen doufám, že se z toho režisér nepodělá a pojede stále podle sebe. Pátou hvězdičku schovávám pro MechaGodzillu :) 160 miliónů dolarů(rozpočet)/508 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Těžká pocta starým filmů a ještě starší Godzille, která se totálně otočila zády k diváckým očekáváním. Ten, pro koho je Godzilla jen "ta od Rolanda Emmericha", bude v kině zažívat šok infarktových rozměrů. Edwards z vysoka kašle na okázalou akci i snahu těžit z vysokého rozpočtu prostřednictvím hlavního monstra. Místo toho mu jde především o vykreslení zoufalé situace, jíž prezentuje očima přihlížejících, kteří na situaci nemohou nic změnit. A to je vzhledem ke zvolenému konceptu nejen v pořádku, ale vlastně i jediné možné řešení. Mám ohromnou radost z toho, že v dnešní době může vzniknout podobně nekompromisní kousek a navíc ještě vydělat. Teď to chce dvojku s Mothrou! 90%. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Kde je Hamlet? Zase se někam schoval. Ale kdyby tady byl, přesně vím, co by ti řekl... Asi tak první třetinu se daly ocenit alespoň stalkerovské reálie. Pak to bylo dementní, a to tak, že víc než Emmerich. I ta Emmerichova potvora totiž při své demenci dává alespoň v rámci svých vlastních pravidel smysl. Tohle je pro mě osobně podobný jako Nolanův Batman. Snaha křížit monster žánr/komiks s temnou realitou dopadá po stránce logiky katastrofálně. Zcela otevřeně přiznávám, že někde u převozu jaderné hlavice vlakem jsem přestal pobírat i ty zbytky chatrné dějové konstrukce, co tam ještě byly. Proč se vždycky potvůrky jentak pošťuchujou, co s tím zárodkem vlastně celou dobu dělali, proč jsou ty lodičky tak pěkně naskládaný pět metrů od sebe, proč je v celý armádě jedinej pyrotechnik, ten seznam by vydal na knihu. Zkrátka u tohohle bych s chutí napsal scénář pro honest trailers. Čili, Emmerich byl aspoň blbej tím způsobem, že to je vtipný, tohle je jenom blbý s pár vizuálně pěkně provedenejma záběrama. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nevěřím tomu, že se příšery dělí na hodné a zlé, protože všechny, které jsem někdy potkal, byly hodné a žádná z nich by nikdy nesnědla můj oblíbený jaderný reaktor. Tady musí Godzilla zachraňovat USA a mně leží na srdci otázka, kde jsou ti, co jsou za tuto práci placeni? Lze věřit tomu, že si Superman rozbil brýle, kapitána Ameriku někdo zavřel do popelnice a Pepkovi námořníkovi někdo sežral špenát? Nevím, ale tahle ještěrka mne celkem bavila a jelikož při bojích nezemřela žádná rodinná hodnota, tak jí ty tři hvězdy dám. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (77)

  • Během filmování některých kaskadérských scén došlo i na zranění. Konkrétně se neštěstí událo například při scéně, v níž autobus při úprku před Godzillou narazí do policejního auta. Řidič autobusu jel příliš rychle a nabourané policejní auto odmrštilo člověka, stojícího u něj, do zaparkovaného Hummera. Další nehoda se stala při vzniku scény, v níž tank couval a měl najet na auto. To se však nepovedlo a tank auto jen posunul, což zapříčinilo zničení kulisy v pozadí, na které stáli herci. Jeden to odnesl zlomeninami žeber. K několika menším úrazům došlo i při natáčení lidí, prchajících před Godzillou. (G_I_S_M_O)
  • Severoamerické tržby dosáhly 200,7 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 525 mil. (NIRO)

Související novinky

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

21.02.2024

Kolem dinosauří série začíná opět být čím dál víc rušno. Není tomu ani tolik dnů od chvíle, co jste se zde mohli dočíst, že ohledně natočení nového dílu Jurského světa z pera scenáristy prvních dvou… (více)

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

07.12.2020

Před pár dny jste se zde mohli dočíst, že studio Warner Bros. zveřejnilo své plány pro zavedení bezprecedentního modelu distribuce na rok 2021, v jehož rámci by mohlo uvést veškeré své nové snímky v… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se nejspíš posune

Godzilla vs. Kong se nejspíš posune

26.05.2020

Nadcházející snímek Godzilla vs. Kong režiséra Adama Wingarda, jenž má zakončit čtyřdílnou filmovou sérii odstartovanou filmem Godzilla z roku 2014, měl původně dorazit už tento měsíc. Později byl… (více)

Reklama

Reklama