Reklama

Reklama

Ryan Friedlinghaus

Ryan Friedlinghaus

nar. 1975

Biografie

Majitel a zakladatel slavné tuningové firmy West Coast Customs. Společnost založil v roce 1993 v Los Angeles. Posléze přestěhoval firmu do Corony v Kalifornii. Na rozjezd použil 5000 USD, které si půjčil od svého dědečka Jareta M. Friedlinghause. Firma se postupně dostávala do popředí zájmu a do všeobecné pozornosti se dostala spoluprací s MTV, kdy upravovala auta v show PIMP MY RIDE, uváděnou raperem Xzibitem.

Po čtyřech letech účinkování v téhle show, dostal Ryan nabídku na vlastní pořad od Discovery. Od roku 2007 se tedy na stanicích Discovery Channel a TLC vysílá pořad STREET CUSTOMS. V tomto pořadu můžeme sledovat výstavbu upravených automobilů, funkci firmy a osudy zaměstnanců. V jednom z dílů například vytvořili automobil pro film EXPENDABLES (jedná se o upravený náklaďák Ford F100). V dalších například Ryan Friedlinghaus spolupracoval s legendou Carrolem Shelbym (tvůrcem slavného Shelby Cobra, jinak známé pod jménem Eleanor) na novém vzhledu jeho Shelbyho slavného auta, nebo například vytvořil vůz na počest další legendy v oboru upravených vozů, Boyda Coddingtona.

Show se dočkala i mladšího sourozence. Od roku 2008 se začal vysílat pořad STREET CUSTOMS BERLIN, který sleduje pokus Ryana a jeho firmy expandovat do Německa a dostat se firmu na výsluní. Zajímavostí je, že prvním zákazníkem této pobočky byl Vladimir Kličko, slavný boxer, kterému upravovali jeho oblíbeného Smarta.

Ryan je velmi úspěšný podnikatel. Jeho firma patří k absolutní špičce v oboru a obchody West Coast Customs můžeme najít v Mexiku, Dubaji, Malajsii, Rusku, Japonsku a Německu. Do budoucna Ryan zamýšlí založit nové obchody v Kanadě, Jižní Africe a Austrálii.

Wishkah

Host

Reklama

Reklama