foto

Pete Doherty

  • nar. 12.3.1979 (37 let)
    Hexham, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pete Doherty je britským hudebníkem, textařem, básníkem a spisovatelem. Narodil se v Hexhamu v Anglii. Protože byl jeho otec důstojník britské armády, žil Pete ve vojenských základnách po celé Británii. Na střední škole si vedl velmi dobře a v šestnácti letech vyhrál básnickou soutěž. Poté se přestěhoval do Londýna, kde dostal práci hrobníka. Absolvoval jeden rok na Londýnské univerzitě.

Na škole se seznámil s Carlem Baratem, se kterým založili indie skupinu The Libertines, díky které se proslavil. Poté hrát ve skupině Babyshambles. Nyní se věnuje sólové dráze. Měl malou roli v sedmém dílu dokumentu Sedm epoch rocku a v dokumentu o The Libertines. Jeho dosud jediná opravdová filmová role přišla ve filmu CONFESSION OF A CHILD OF THE CENTURY, kde hrála například Charlotte Gainsbourg.

Širší veřejnosti je znám především díky svému rock'n'rollovému stylu života a vztahu s britskou topmodelkou Kate Moss. Jeho skandály ohledně drog, alkoholu a zatýkání bývají často řešeny v bulvárním tisku.

Matyáš "Emmet" Jelínek

Herecká filmografie

2011 Confession d'un enfant du siècle

Dokumentární

2016 John Cale and guests: The Velvet Underground & Nico (koncert)
2015 Amy
2011 Libertines: There Are No Innocent Bystanders, The
2008 Sedm epoch rocku (TV seriál)
2004 Musikprogrammet - programmet om musik (TV seriál)
1975 Arena (TV seriál)

TV pořady

2004 Big Fat Quiz of the Year, The (TV pořad)
Grand journal de Canal+, Le (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
1998 CD:UK (TV pořad)
1992 Later with Jools Holland (TV pořad)
1980 Newsnight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace