Reklama

Reklama

Samantha Barks

Samantha Barks

nar. 02.10.1990 (33 let)
Ostrov Man, Velká Británie

Biografie

Britská zpěvačka a herečka, celým jménem Samantha Jane Barks, se narodila 2. října 1990 v malém městečku na pobřeží ostrova Man. Matka Ann pracovala ve školství, otec na stavbách. Už od tří let se věnovala tanci, konkrétně baletu, později i moderním druhům tanců. Základní školu navštěvovala v rodném Laxey, střední školu pak v největším městě ostrova, Douglas. Její další studium ji zavedlo do Londýna na The Arths Education Schools v Chiswicku.

V roce 2007 vydala své debutové album „Looking in Your Eyes", kterého se bohužel prodalo pouze kolem 600 kopií. V září tohoto roku reprezentovala ostrov Man v mezinárodní pěvecké soutěži na Maltě, odkud si odnesla hlavní výhru v podobě €2000 a titul Nejlepší zahraniční zpěvačky. Následujícího roku soutěžila v I'd Do Anything, kde skončila na výborném třetím místě. Jednalo se vlastně o talentovou televizní soutěž z produkce BBC, která měla za úkol najít nejlepší účastníky pro divadlo West End a jejich revival muzikálu Oliver!. Mezi lety 2010-2011 působila na divadelních prknech jako Éponine ve hře Les Misérables, kde si jí také všiml Cameron Mackintosh, který ji obsadil do 25. výročního koncertu Les Misérables v londýnské 02 Arena, což je největší hudební aréna světa.

V roce 2012 přišla zatím největší příležitost, když opět ztvárnila Éponine, tentokrát ve velkolepém filmovém muzikálu BÍDNÍCI (Les Misérables) s herci jako Hugh Jackman, Russell Crowe nebo Anne Hathaway. O roli Éponine se ucházely například Lea Michele, Taylor Swift či Scarlett Johansson. Následující rok si zahrála v britském dramatu THE CHRISTMAS CANDLE. V roce 2014 si zahrála ve filmu DRÁKULA: NEZNÁMÁ LEGENDA – její role a scény však byly ze závěrečného filmu vystřiženy. V roce 2017 by se měla objevit v hlavní roli v kanadském filmu BITTER HARVEST, jehož děj se odehrává mezi světovými válkami na Ukrajině. Na rok 2018 je naplánovaný snímek NEW AMSTERDAM od režiséra Daniela Fridella.

ArsenalEagle

Herečka

Host

Reklama

Reklama