Reklama

Reklama

Zbyšek Horák

Zbyšek Horák

nar. 26.05.1966 (57 let)
Československo

Biografie

Zbyšek Horák se poprvé objevil ve sdělovacích prostředcích v roce 1985 jako hlasatel zpravodajství tehdejšího Československého rozhlasu. V devadesátých letech působil v soukromých rozhlasových stanicích (rádio Vox, Rádio Alfa) i na televizní obrazovce jako moderátor krátkých zpráv v České televizi, poté jako moderátor regionálního zpravodajství na TV Nova z Prahy a středních Čech. Na přelomu tisíciletí se vrátil do Českého rozhlasu, kde se podílel kromě jiného na vzniku regionální stanice Český rozhlas Region střední Čechy.  V roce 2004 se objevil znovu na TV Nova jako představitel totalitního hlasatele zpráv z retroshow pořadu TV Nova Tenkrát na východě. Vidět Zbyška Horáka je možné v malé roli v Bastardech (2010).

V současné době působí především v dabingu jako dabér a režisér. Dabuje řadu vedlejších rolí v televizních seriálech i v celovečerních filmech, ale především natočil stovky komentářů k dokumentárním filmům, které vysílají především stanice z rodiny TV Prima. Nyní je i jedním z hlasů uvádějících programové nabídky TV Fanda.

Známý je jeho dabing Jeremy Clarksona, jednoho ze tří moderátorů legendární motoristické show Top Gear z produkce BBC, v Česku vysílá Prima Cool. Známý je také jeho čtený komentář reportáží v pořadu Toulavá kamera na České televizi.

subic

Herec

Filmy
2021

Kryštof

2013

Něžné vlny

2010

Bastardi

Seriály
2017

Modrý kód

 

Návrat (S02E26)

Dokumentární
2023

První máj (TV film) - vypravěč

2021

Kolben (TV film) - vypravěč

2017

Rok v polabském lužním lese (TV film) - vypravěč

2009

Současnost minulosti (TV film) - vypravěč

2004

Metro IV.C1 - vypravěč

Krátkometrážní
2024

U Nalitýho voka

Host

Reklama

Reklama