Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Horor

Recenze (158)

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

To byla jetelovina tedy...ještě štěstí, že moji další oblíbenci, Spawn a The Shadow patří jiným společnostem než Marvelu nebo DC, protože by je jistě pomrvili stejně jako Batmana. U mě Batman skončil Nolenovým Temný rytíř povstal. Tyhle spojovačky mě nebaví. Dám jednu hvězdu za krásnou Gal Gadot, to je vše...

plakát

Kráska a zvíře (1991) 

Naprosto neokoukatelné, byť infantilní, ale milé a s těžce návykovými melodiemi. Tohle si užiju v každé době.

plakát

Fakjů pane učiteli 3 (2017) 

Tohle už bylo hodně slabé. První dva díly mám docela rád, jsou lehké, odpoutané, bláznivé, nadsazené. Tohle už je příliš vážné, moralizující. Dal bych v podstatě odpad, ale jednu hvězdu za první polovinu, která byla ještě vtipná dám a druhou za pro mě neuvěřitelně krásnou Gizem Emre.

plakát

Batman a Robin (1997) 

Možná jsem masochista, ale mě se tenhle díl líbil víc než předchozí. Clooney sice není lepší Batman než Kilmer a ani oba dohromady nemohou překonat Keatona, ale zde byla atmosféra méně blbá a více temná. Rozhodně méně trapnější než Batman navždy a nebýt Jima Carreyho v předchozím díle, byl by tento lepší o dva řády a ne jen o jeden. Mě se to docela líbilo.

plakát

Batman navždy (1995) 

Je to celé takové hloupé, už ani ten comics z toho necítím. Tim Burton sice seděl v producentském křesle, ale je vidět, že to neměl pod palcem. Škoda. Nebýt Carreyho skvělých hlášek a psycho chování, asi by to bylo až na odpad.

plakát

Kdyby... (2008) (TV film) 

Žádné kdyby neexistuje. Hrané je to pro kočku a historicky byla vynechána spousta proměnných a to včetně skutečného potenciálu jak našeho vojska tak i vojska německého přičemž je tam dalších XY kdyby, které nebyly zohledněny a tak tento počin zůstává z hlediska tvůrčího téměř na odpadu a z hlediska historického tak na jednu hvězdu max. Odpad tomu nedám jen z důvodu nápadu, ten alespoň za něco stál.

plakát

Grinch (2018) 

Mám rád Grinche, je to správně poťouchlý zlobivák. Klasická pohádka, kdy se i zlobivák napraví díky lásce a nákolnosti. Myslím, že to je zpracováno velmi dobře a animace určitě nezklame. Jedna z mála pohádek, která má úroveň v poslední době.

plakát

Jak prodat ženu (2008) (studentský film) 

Ale jo, myslím, že jsem pochopil. Délka odpovídá studentskému filmu, ale to provedení mohlo být lepší. Lépe řečeno, myšlenka toho díla je nesnadno uchopitelná a nedivím se tomu, že s tím mají někteří lidé problém.

plakát

Dětská hra (2019) 

Faktem je, že k původnímu filmu mám daleko více respektu. Ta atmosféra se nedá prostě nahradit modernou a navíc, děsivost psychopatie tak, jak ji zahrál Brad Dourif, to se technologií už vůbec nedá překonat. Původní film byl víc děsivější, tísnivý, napínavý. Zde je ale zase víc humoru a trochu i poselství toho, jak se technologie může zvrtnout. Tvůrci to vzali za celkem rozumný konec a myslím, že se ani původní film nesnažili překonat, jen mu dát nový rozměr a to se jim povedlo. Každopádně i přes dobré výkony, sexy rajdu Aubrey Plaza a pár celkem skvělých nápadů to na víc než 60% není. Je to poctivý, ale průměrný film.

plakát

To Kapitola 2 (2019) 

Opět nerozumím zdejšímu hodnocení. Kapitola 2 se drží docela slušně knižní předlohy i když jsou tam odbočky a předělávky, ale veskrze se jedná o hodně povedený přepis s řadou perfektně vyvedených scén a celkem slušné herecké kreativity. Triky jsou na úrovni a budování napětí prochází celým filmem skvělým vývojem. Pro mě to byl výborný zážitek. Dokonce si troufám tvrdit, že jde o kousek zdařilejší počin než v případě první kapitoly. Je zde dobře vidět, na zdejších komentářích, že většina lidí knihu buď vůbec nečetla a nebo ji nepochopila. Za mě 95%.