Reklama

Reklama

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

  • USA Batman v Superman: Dawn of Justice (více)
Trailer 4
USA, 2016, 151 min (Special Edition: 183 min)

Režie:

Zack Snyder

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks), Bob Kane (komiks) (více)

Kamera:

Larry Fong

Hrají:

Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot, Kevin Costner, Scoot McNairy (více)
(další profese)

V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která představuje pro celé lidstvo ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (43)

Trailer 4

Recenze (1 747)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ešte prvú hodinu sa to celkom dá. Hlavne Batffleck je až nečakane fajn a s Alfrédom Ironsom im to spolu pristane. Lenže asi v polovici to úplne prestane dávať zmysel a zmení sa to na nekonzistentnú gebuzinu, v ktorej za hrsť cool comicsových momentov (nástup Wonder Woman, Batman vs. presila v sklade) načisto zabijú nechcene smiešne scény ("Martha!") a pokračujúce stupídne dialógy. Luthor je spočiatku celkom OK, ale keď sa prepne do toho šialeného módu (bez toho, aby tento prerod ktokoľvek rozumne vysvetlil či nebodaj funkčne vystaval), stane sa z neho len neznesiteľný pandrlák hrajúci ako vo filme od spoločnosti Asylum. No a keď sa zdá, že to nemôže byť horšie, Supermanovi príde dať po držke cavetroll, ktorého by hobiti umlátili panvicami a Legolas dorazil jedným šípom do podnebia. Zlatý Marvel! 5/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Docela mě baví sledovat jakým směrem se vyvíjí světová kinematografie. Jsem zvědavý kdo se utká s kým v příštím filmu. Tady si to rozdali netopejr s kryptoňákem, aby se nakonec spojili a bojovali spolu bok po boku. Všichni tu porovnávají letošní filmový duel mezi Marvelem a Dc comics, tak já se přidám i když fundovanej odporník skrz tohle nejsem, ale zase proti těmhle dvěma hrdinům (to jest Batman a Superman) nic zásadního nemám a pokud můžu říct svůj názor, tak i když mají taky na kontě určitý sračky tak v tomhle duelu Dc z Marvelem a jejich stupidním Deadpoolem docela solidně zametli. Teda ne, že by mě to nějak dostalo po stránce příběhu nebo postav to ne spíš to na mě působilo jako totálně přeplácaná ptákovina, ale to vem čert. Soustředil jsem se na akci a ta se mi líbila je přiměřeně velkolepá, přehledně natočená a nemám pocit, že by ten film byl až tam tmavej jak tu všichni nadávají. Škoda tý nehorázný vaty okolo trochu prostříhat by neškodilo děj mi byl stejně u prdele. Samotnej duel titánů pak průměrně natočenej pochopitelně z remízovým výsledkem jo a Saprmen na konci chcípne (ups sorry za spoiler) ale počítám, že do příštího dílu už ho nějak oživí.55% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pukancova zábava, ktorá sa kvalitatívne ani omylom nepriblížila predošlým, samostatným častiam o oboch "hrdinoch". Verím, že je náročné spracovať scenár v ktorom budú hrať prím "obaja-dvaja" kohúti na jednom smetisku, no tak či onak, počiatočná pointa príbehu symbolicky pripomínajúca súboj Obamu s Putinom o zvyšok sveta, nič prevratné nepriniesla. Nemôžem povedať že ma Batman Vs Superman vyslovene nebavil, no po solídnom našliapnutí samostatných príbehov v mnohopočetných sériách som od spoločného projektu očakával omnoho viac. Záver ktorý bol pre moje oči čistým gýčom radšej nebudem ani bližšie komentovať. Najmä vďaka nemu šupnem bez výčitiek čistú dvoječku, lebo už chýbal len kpt. America, Hancock a Godzilla, a mohli sme byť svedkami zrodu novej ligy nevýnimočne výnimočných. Keď tento snímok porovnám s tohtoročným Deadpool-om, toto je čistá šľapajda do blata v bielych mokasínach. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho koření v příliš malý misce polívky aneb jako kdyby Michael Bay a Christopher Nolan potají zplodili potomka, co se chce zavděčit oběma tatínkům. A to jsem z pěti sourozenců, takže nikdo nemá lepší předpoklady projevit pochopení pro nesmyslná rozhodnutí, nenadálé změny stran, bezdůvodná nepřátelství, jepičí spojenectví a přebornictví v bodání nože do zad. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Až na to, že se tam první hodinu mluví v pozoru a stylem, jako kdyby někdo sežral Bibli a zapil to koňskými sedativy, až na to, že se skoro dvě hodiny člověk snaží pochopit, proč se ti dva panáci tak nenávidí, aby se po několika vteřinách začali milovat, až na to, že se skoro všechny dynamické posuny dějí kecáním a snovými sekvencemi, až na to, že motivace a činy postav se řídí podle logiky zvrhlého scenáristického boha lobotomie, až na to, že to (zase) nemá plnohodnotné postavy, ale jenom hranaté hlasy, až na to, že Jesse Eisenberg hraje hodně lowcostovou verzi Heatha Ledgera, až na to... co jsem to chtěl? Už nevim. Vlastně jo. Hezký vobrázky pro komiksový fanboye a výborná režie kontaktní akce. Myslim. Mám matnej pocit, že Muž z oceli mě sral víc než tenhle Úsvit nahodilosti. Jestli si DC vybralo cestu, kdy budou svoje filmy dělat jako genetický slepenec vysoce komiksové stylizace a velmi rétorických odkazů k vážným tématům, budou si muset najít režiséra, který to bude schopný udržet pohromadě. Ale to Snyder není, obzvlášť, když pracuje se scénářem, který připomíná spíš soubor nenavazujících nápadů k dalšímu rozpracování. ()

Galerie (292)

Zajímavosti (116)

  • Dva policisté, kteří se vydají do opuštěného domu v Gothamu, kde narazí na Batmana (Ben Affleck), se jmenují Rucka (Mason Heidger) a Mazzuchelli (Kiff VandenHeuvel). Jde o poctu komiksovým tvůrcům Gregu Ruckovi a Davidu Mazzuchellimu, kteří se oba autorsky podíleli na některých komiksech s Batmanem. (Ištván87)
  • Kamión, ktorý vezie kryptonit počas naháňačky s Batmanom (Ben Affleck), je Iveco Stralis Hi-Way. (autobusik2)
  • Nástenná maľba v rezidencii Lexa Luthora (Jesse Eisenberg) zobrazujúca anjelov a démonov bola vytvorená špeciálne pre film umeleckým riaditeľom Troyom Sizemorem. Inšpiráciou mu poslúžili maľby od francúzskeho umelca z 19. storočia Gustave Doré. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Superman: Legacy nabírá další herce

Superman: Legacy nabírá další herce

12.07.2023

Režisér James Gunn pokračuje v obsazování svého nadcházejícího snímku Superman: Legacy, v němž si hlavní role zahrají nedávno oznámení David Corenswet a Rachel Brosnahan. Ve filmu, jenž má sloužit… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama