Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi
  • Komedie

Oblíbené seriály (10)

Čmuchalové

Čmuchalové (2010)

Naprosto luxusní seriál, který se neprávem dočkal jen jedné sezóny. Úžasná neo-noir atmosféra proložená kvalitním černým humorem, jakoby vypadla z filmu Kiss Kiss Bang Bang. Po pravdě Terriers působí jako seriálová verze tohoto skvělého filmu, což opravdu není na škodu. Skvělá ústřední dvojka čerstvých detektivů bez licence (bývalý policista a bývalý zloděj), skvělé vedlejší charaktery, prvotřídní scénář a neokoukané prostředí San Diega.... a mohl bych tu s chválou pokračovat ještě několika odstavci, ale jediné co potřebujete vidět: Máte-li rádi atmosferický neo-noir proložený občasným vtipem na úrovni, tak Terriers prostě musíte vidět. Ne. Jinak. Máte-li aspoň špetku vkusu a patříte do cílovky 18-35 - gratuluji právě jste se ocitl na profilu vašeho nového oblíbeného seriálu.

Studio 60

Studio 60 (2006)

Jednoho dne, možná za dvacet, možná padesát nebo možná v příštím miléniu se o tomto seriálu dočtete v učebnicích jako o nejlepším a svého času tragicky nedoceněném příspěvku televizní seriálové zábavy. Studio 60 on the Sunset Strip je totiž mistrovské a po všech stránkách naprosto vyrovnané dílo. Pokud to máte v hlavě aspoň trochu srovnané, tak tento seriál nelze nemilovat. Vážně. 10/10

Rodina Sopránů

Rodina Sopránů (1999)

Jeden z top3 seriálů všech dob. Bravurně zahrané, skvěle napsané. Nejlepší snové (aka noční můry) sekvence a nejlepší závěr seriálu vůbec, který dodnes vyvolává žhavé diskuze. The Sopranos je bezpochyby zaměřen hlavně na mužskou část publika a svou cílovku trefil na výbornou.

Šílenci z Manhattanu

Šílenci z Manhattanu (2007)

Představte si seriál o skupině zaměstnanců jedné firmy, o jejich trablech na pracovišti ale i v soukromém životě. O honbě za kariérou, o útěku před minulostí, o konfliktech, o nevěře a o rodinném životě. Vychází vám podobný nekoukatelný paskvil jako například Pojišťovna štěstí? Pod produkcí tuzemských televizí možná. Přidejte ale kvalitní scénář, špičkovou režii, skvělé herce a herečky. Celé to vložte do autentického prostředí New Yorku 60. let 20. století a doplňte to pořádnou dávku stylu a onu celou společnost zaměřte na marketing. Je až neuvěřetilné jaký dojem se dá vytěžit díky jedinečné atmosféře USA tehdejší doby. Obrovským plusem jsou sympatické a skvěle napsané postavy. Shrnuto a podtrženo - Žádná Pojišťovna štěstí... nýbrž jeden z nejlepších a nejchytlavějších seriálů současnosti.

Luther

Luther (2010)

Po třetí sezóně jsem nucen přepsat můj mimořádně pozitivní komentář. Na ještě pozitivnější. BBC se povedlo hned několik špičkových minisérií a seriálů, které vyčnívají nad většinou ostatní televizní tvorby. Luther je ale seriálem, který vyčnívá i nad touto špičkou. Lepší krimi/noir/thriller jednoduše neexistuje. Špičková atmosféra, skvělé charaktery, scénář, kamera, soundtrack, bla bla bla... ale to v čem Luther vede je hlavně scénář a jeho dávkování, dalo by se mluvit o neexistenci jediného hluchého místa, ale to není přesně ono. Jde o přesnou délku. Tři velmi krátké "sezóny", které jsou přesto dostatečně dlouhé, aby se navždycky zapsaly do TV historie. (Ostatně na to bohatě stačila sezóna první.) 14 dílů za čtyři roky opravdu není moc, ale je to 14 dílů které vás sice nasytí, ale nechají hladovět po dílech dalších. V dobrém slova smyslu, kdy to hladovění patří k tomu prožitku... a... a... přestávám dávat smysl. Faktem je, že tvůrci Luthera prostě umí zakončit sezónu. 100%

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Dokonalé. Druhá řada o něco slabší než první, ale to není dáno "snižující se" kvalitou seriálu, ale tím, že první série je prostě... ultimátní.

Hodinka

Hodinka (2011)

Tvůrci The Hour se srovnání s Mad Men vyhýbají jako čert kříži. Oba seriály toho mají ale více společného než se na první pohled může zdát. Kromě podobného dobového (50. vs. 60. léta) a tématického (TV zpravodajství vs. marketing) zasazení sdílí i notnou dávku historického kontextu domácí a světové politiky. Dějepisná exkurze je v The Hour podstatně silnější a díky špionážní zápletce atraktivnější. To vše doprovázené línými jazzovými tóny buduje mimořádně povedenou neo-noir atmosféru, která chytne a nepustí. Tou hlavní podobností obou seriálů je však cílové publikum, jehož reprezentativním členem jste právě VY - tedy náročný divák s mimořádně vytříbeným vkusem. (Jinak by jste se o The Hour totiž nedozvěděli.) 100% hodnocení nebylo u mini-série nikdy tak jasnou volbou.

Carnivale

Carnivale (2003)

Jeden z nejlepších seriálů a to nejen za poslední dobu, ale vůbec. Po stránce atmosféry a stylizace přímo ten nejlepší. Postapokalyptická (lépe řečeno pre-apokalyptická) atmosféra jakoby vypadla z oka legendární hry Fallout lehce střihnuté neméně kvalitním Arcanem. Špinavá atmosféra pouštních oblastí Spojených států ze třicátých let minulého století si sama o sobě zaslouží pět hvězdiček. Syrový příběh plný napětí a tajuplna a netypické postavy opravdu zajímavých cirkusáků jsou už jen jakoby bonus. I přesto, že seriál je po druhé sezóně přerušen dost neuzavřeným koncem a je nad Slunce jasné, že vás absence dalších dílů dožene k šílenství... Carnivale i tak za to stojí.

Archer

Archer (2009)

James Bond + Mad Men + prvotřídní "nekorektní" humor. Poněkud sterilní animace vůbec nevadí a naopak sedí do stylizace a dává víc prostoru pro vyniknutí dialogů a voice actingu. Vcelku jednoduché, ale perfektně napsané charaktery nemají chybu. Jasnejch 100%.

The Wire - Špína Baltimoru

The Wire - Špína Baltimoru (2002)

Pátou sezónu jsem odkládal několik let, protože bylo hřejivé mít v záloze celou sérii takto kvalitního seriálu.