Reklama

Reklama

Studio 60

(seriál)
  • USA Studio 60 on the Sunset Strip
USA, (2006–2007), 15 h 54 min (Minutáž: 37–60 min)

Tvůrci:

Aaron Sorkin

Hrají:

Matthew Perry, Amanda Peet, Bradley Whitford, Steven Weber, D.L. Hughley, Sarah Paulson, Donna Murphy, Nate Torrence, Merritt Wever, Columbus Short (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Seriál s fenomenálním obsazením přináší na obrazovku strhující drama, odehrávající se v zákulisí oblíbené noční komediální show Studio 60 on the Sunset Trip.
Když tvrdě kritizovaný výkonný producent dlouholeté noční show, uvádějící komediální skeče, přeruší živé vysílání a využije té chvíle, aby s hořkostí řekl, co si doopravdy myslí, lidi z branže, média i diváci jsou zmateni... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (106)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Naprostá genialita se skvělou atmosférou a dějem zasazeným do prostředí, které mne opravdu hodně zajímá. Herci jsou výteční (Perry se našel, žádna role od Chandlera mu neseděla víc, Peetová je naprosto špičkově ostrou šéfkou, Whitford je sympaťák a vše tmelí), scénáře skvělé co se týká intimnějších rozhovorů a zároveň jde úžasně do hloubky tématu - tvorby televizní show. Jediné co se tomuto seriálu z poslední doby kvalitou podobá je Californication a nejblíže vyprávěcím stylem od stejných tvůrců - Západní křídlo - těžko by se dalo očekávat, že vydají hloupý seriál. Matt a Danny jsou opravdu výjimečná dvojka a člověk si je prostě zamiluje. Ke konci už bylo vše lehce přitažené za vlasy (noc, kdy se schumelí příliš neuvěřitelných událostí) , ale Sorkin mne umí chytit za srdce takovými klišé, nebo absurdním rozhovorem, že nemohu říct nic zlého, kromě toho, že JE NEUVĚŘITELNÁ ŠKODA, ŽE DALŠÍ SEZÓNA NEBUDE. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že i když jde o drama, tak je skoupé na jakékoliv dramatické scény. Vše končí až moc happyendovsky a první půlka 1.serie je velmi nezáživná. V záplavě nových seriálu jen mírný nadprůměr. Nepřesvědčili mě ani "opravdový" pohled do továrny na sny (jde spíš o nejrůžovější sen všech tvůrců) a ani "smrtící" dialogy (spíš jde jen o bezvýznamné tlachání). ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Pamatuji se, že když jsem se před časem poprvé odhodlal k shlédnutí pilotní epizody, byl jsem maličko skeptický. Matthew Perry byl vždy Chandler, tak co tu sakra dělá a proč se jmenuje Matt Albi? Po pětačtyřiceti minutách jsem měl ale takovou radost a tak moc jsem žasl nad perfektním představením postav, náčrtem jednotlivých příběhových linií a dokonalými dialogy, že jsem neměl na výběr a musel ihned sjet i těch zbylých jednadvacet epizod. A byla to dokonalá jízda často pokřiveným showbusinessem, mezilidskými vztahy a zásadní společensko-historickou událostí, která ovlivnila milióny lidí po celém světě, že jsem nemohl jinak, než ihned zařadit seriál mezi jeden z nejlepších, které jsem doposud viděl. A od té doby zkrátka vždy, když cítím potřebu se na několik hodin odsunout do jiného světa, šáhnu nejraději po tomto televizním klenotu - a hlavní důvod? Matthew Perry je Matt Albi :) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne, možná za dvacet, možná padesát nebo možná v příštím miléniu se o tomto seriálu dočtete v učebnicích jako o nejlepším a svého času tragicky nedoceněném příspěvku televizní seriálové zábavy. Studio 60 on the Sunset Strip je totiž mistrovské a po všech stránkách naprosto vyrovnané dílo. Pokud to máte v hlavě aspoň trochu srovnané, tak tento seriál nelze nemilovat. Vážně. 10/10 ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Strhující! To je nejvýstižnější přívlastek Studia 60! Aaron Sorkin je jednoduše génius a je nesmírná škoda, že projekt zůstal u jediné série. Vynikající obsazení, kterému vévodí nepřekonatelný Matthew Perry, navíc v každé epizodě doplňované hvězdnými hosty, dialogy, kamera i režie jsou přednosti, jež činí Studio 60 tak vyjímečné. Kromě představitelů hlavních postav(Perry, Peet, Whitford, Webber, Hugley, Paulson, Corddry) zaujme mimořádnými imitátorskými schopnostmi Simon Helberg, jehož podání Nicholase Cage je vskutku zábavné. V čem ovšem navíc seriál vyniká a řekl bych, že nemá konkurenci, je způsob jakým se dokáže vtipnou a ironickou formou dotýkat ožehavých témat. Je škoda, že Studio 60 je v našich končinách takřka neznámým projektem. Nebylo by od věci, kdyby seriál zakoupila některá z tuzemských televizí, jelikož pokud by byl vysílán v rozumném čase, jistě by zaznamenal solidní divácký ohlas. Je ovšem otázkou, co by s geniálními dialogy, plnými narážek na současnou kulturu západního světa, provedl dabing... ()

Galerie (86)

Zajímavosti (13)

  • Bezprostředně nad odpočítávací tabulí v Mattově kanceláři, je černobílý pruh s nápisem "Time flies like an arrow, fruit flies like a banana. G. Marx" (Čas letí jako šíp, ovoce létá jako banán. G. Marx). (Caszidy)
  • Postava Harriet Hayes (Sarah Paulson) je volně inspirována bývalou přítelkyní tvůrce seriálu Aarona Sorkina, Kristin Chenoweth. (Caszidy)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Reklama

Reklama