Reklama

Reklama

Carnivale

(seriál)
  • USA Carnivàle
Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2003–2005), 20 h 17 min (Minutáž: 44–56 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Michael J. Anderson, Nick Stahl, Adrienne Barbeau, Patrick Bauchau, Debra Christofferson, Tim DeKay, Cynthia Ettinger, John Fleck, Carla Gallo, Toby Huss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Strhující drama odehrávající se ve 30. letech v poušti Velkých rovin.  1934. Pouštní kraj Velkých rovin v Oklahomě. Tohle je poslední velký magický věk. V čase obrovských písečných bouří, děsivého sucha, záplav a epidemií – znamení božího hněvu a předpovědí Apokalypsy – začíná konečné účtování mezi dobrem a zlem. Bitva se odehrává v samém srdci říše zvaná Amerika. A až skončí, lidstvo navždy pochopí, proč se stal zázrak. Dvanáct dílů tohoto dramatického seriálu se odehrává při putování cirkusu pouštní krajinou v Oklahomě a sleduje osudy tajemného osmnáctiletého uprchlíka se skrytými schopnostmi a charismatického misionáře, jejichž cesty se zkříží. Je to doba, kdy je zlo na vzestupu po celém světě, protože velká ekonomická i sociální krize napáchala nenapravitelné škody. Po matčině smrti se Ben Hawkinson, který utekl od gangu, hledaného pro vraždu, přidá k cirkusu. Vede jej tajemný impresário zvaný „Šéf“. Ve společnosti vyděděnců Hawkins náhodou objeví své nadpřirozené schopnosti. Mezitím je metodista Justin Crowe, pastor v kalifornském městečku Mitern, sužován apokalyptickými sny a vizemi. On sám také vládne dlouho potlačovanými mimořádnými schopnostmi. Ben a bratr Justin, oba vytrženi ze svých životů, zjišťují, že svět, který znali, je znovu uvržen do pradávného konfliktu mezi Světlem a Temnotou a oni jsou v této bitvě hlavními hráči. V hlavních rolích hrají: Nick Stahl (V ložnici, Terminátor 3), Clancy Brown (Vykoupení z věznice Sahwshank), Michael J. Anderson (Twin Peaks), Adrienne Barbeau (Útěk z New Yorku), Patrick Bauchau (Cela) a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice povedený seriál z dob světové krize 30 let minulého století v USA. Sledujeme osudy řady figur jednoho cirkusu, kdy vidíte na každém rohu chudobu a beznaděj. Lidi jsou ochotní udělat pro kus žvance či peněz cokoliv. Sledujeme to boj dobra se zlem, které ale jak se ukazuje nikdy nekončí. Krásná kamera i prostředí. Opravdu nevšední zážitek. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Po všech těch hodně dobrých seriálech řízlých fantasy nebo akcí, se kterými se v poslední době roztrhl pytel, jsem k tomuhle dílku, jehož existence zůstala zcela mimo zájem našich nákupčí, přistupoval již s jistou nedůvěrou. Poté, co v prvních několika dílech seriál dobře předvedl, čím že chce zaujmout diváka a že na to rozhodně má, se mi zdálo, že začíná upadat a u pátého segmentu (Babylon) spadlo moje hodnocení pod ***. Jenže v tomhle dílu se seriál odrazil ode dna a v posledních několika částech první série neuvěřitelným způsobem vygradoval (pro mne rozhodně více než třeba první série Prison Break nebo Heroes, o Lost ani nemluvě). Dva tři díly před koncem už celkové hodnocení zasloužilo dobré **** a to, co se dělo v posledním díle mě doslova a do písmene zvedlo ze židle a donutilo dát nespravedlivých *****. Seriál je obrazově vypiplaný, má skvělou výpravu a atmosféru, trošinku nevyrovnané herecké výkony - od ďábelsky podmanivého Clancy Browna v roli kněze Justina Crowa k poněkud plošším rolím některých cirkusáků - i zde ale dobrá kvalita převažuje - a nenápadnou, ale velmi dobře volenou hudbu v pozadí, která v posledním díle rovněž graduje a stává se nepotlačeným rovnocenným partnerem obrazu. Velkým pozitivem je originálně fabulovaný scénář, ve kterém převážná většina postav v tomhle hluboce prokresleném a mnohaúrovňovém souboji dobra se zlem, jak v rolích pěšáků, tak na místech Froda nebo Saurona, působí nejednoznačně a v podstatě po celou první sérii není jasné, jak jsou jim karty života a osudu, které se sypou v úvodních titulcích ke každému dílu, vlastně rozdány. Zkrátka - další seriál, který by milovníci Twin Peaks nebo Dextera neměli minout a milovníci Rodinných pout by se mu naopak měli obloukem vyhnout. 2.série: Stručně řečeno, jako celek lepší než první. Výprava, kamera, střih, herecké výkony, vše dotaženo dále než v jedničce, takže kvalita dílů nekolísá, i když je točili různí režiséři. Jediné minus je, že scénář byl evidentně nasměrován na další sérii, takže poslední díl není vyvrcholením celku, ale jen dalším, velice dobrým pokračováním (přestože děj svým způsobem uzavírá). ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Opět jeden nedokončený seriál aneb The clock is ticking, brothers and sisters, counting down to Armageddon. 1) Podmanivá atmosféra překvapivě živoucího světa pojízdného cirkusu si mě získala hned během první epizody. Pomalu dávkovaný tajemný svět transcedentních mystérií s démonickým 44letým Clancy Brownem (kazatel Justin) pak vytvořil pavučinu, která mě chytila a nepustila až do konce seriálu. No a kdybych náhodou přece jen chtěl vzít roha, je tu přitažlivý 24letý Nicolas Kent Stahl (chlapec Ben Hawkins) a 40letý Tim DeKay (předák Jonesy)._____ 2) Autor Daniel Knauff naplánoval 6 řad, dělených do tří kapitol (knih) po dvou řadách. 1. 1934-1935, 2. 1939-1940 a 3. 1944-1945. Dosavadní výlohy (2 mil. dolarů na epizodu) měly být podle již odsouhlaseného plánu zdvojnásobeny v dalších řadách. Knauff odmítl snížit rozpočet na úroveň prvních dvou řad a tak HBO další natáčení zrušilo s tím, že sledovanost byla slušná, ale ne taková, aby ospravedlnila tak vysoké náklady. Ani 50 000 emailů na podporu pokračování během jediného víkendu podle šéfa HBO nepřesvědčilo._____ 3) Zajímavý koment: Quint*****. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

První díl je hotová zabíjačka a tím myslím zabíjačka diváckého nadšení a zájmu, neboť seriál absolutně nechápe, že v úvodu by měl něčím navnadit, upoutat pozornost a ne jen se vláčně plahočit ve svém zvláštním, resp. obtížně uchopitelném světě. Potom, co však lepší zůstanou a první díl v útrpí přežijí, začne svítat na lepší časy. Cca kolem 4-6 dílu se vám konečně podaří vnořit se do Twin Peaksovské pomalejší atmosféry, která za oponou skrývá nejedno zajímavé mystérium. Carnivale tedy zpočátku není příliš "user friendly", s věcmi se seznamujete až za chodu a poznáváte, že svět ve znamení realistických 30. let a (duchovního) mysteriózna nemá jasná pravidla. Nicméně jen co proniknete do nitra barvitých charakterů, tak si nevyzpytatelnosti nadpřirozena začnete cenit. Postavy se profilují velice pomalu, ale o to přirozeněji a lidštěji pak působí. Děj nikdy není nabitý šokujícími událostmi, má povahu buď pohodového relaxu nebo znepokojivého, plížícího se zla. Celek je nesrovnatelně lepší než dnes již (dle mého skromného názoru) obludný Twin Peaks :) 7/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

První sezóna zpočátku docela držela tempo i napětí. Ale podobně jako u Lost, jak mělo dojít k nějakým odhalením, tvůrci začali příběh rozmělňovat a rozmělnili ho natolik, že druhá sezóna stála za prd, i když tu zvláštní atmosféru ještě - sem tam - měla. Docela škoda promarněné šance, protože pár prvních dílů první sezony je skutečně vynikajících. Ale ta druhá sezóna, ta překombinovanost, rozboření skoro všeho, co se pracně budovalo v sezóně první, nelíbilo se mi to. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (7)

  • V epizodě "Creed, OK" nosí Evander Geddes masku malého dítěte. Maska byla vymodelována podle obličeje syna Daniel Knaufa, Johnnyho. (PußyMagnet)
  • Ve třetí epizodě vyškrtne Varlyn při prohlížení pomníku mrtvých horníků všechna jména ze seznamu kromě dvou: Henry Scudder a Kenneth Requa. Kenneth je asistent post-produkce seriálu. (PußyMagnet)
  • Roku 2005 oceněn cenou Costume Designers Guild Award za Nejlepší kostýmy v TV seriálu. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama