Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Romantický

Biografie (10)

Jack Kerouac (spisovatel / herec / scenárista)

12.07.2009

Jack Kerouac se narodil v textilním městečku Lowellu v Massachusetts v rodině kanadsko-francouzských přistěhovalců a byl nejmladším ze tří dětí. Jack byl vážný, klidný chlapec, který velice miloval svou matku a na slovo ji poslouchal. Jeho otec byl úspěšným tiskařem, ale když se mu přestalo dařit, propadl hazardním hrám v… (více)

Tom Sturridge (herec)

27.06.2008

Tom Sturridge, celým jménem Thomas Sidney Jerome Sturridge se narodil v Londýně jako syn režiséra Charlese Sturridge a herečky Phoebe Nicholls. Má dva mladší sourozence Arthura a Matildu, kteří jsou rovněž jako Tom herci. Thomas studoval Harrodianskou střední školu, kde se také seznámil s Robertem Pattinsonem a stali se z nich… (více)

Charles Bukowski (spisovatel / scenárista / herec)

27.06.2008

Vlastním jménem Heinrich Karl Bukowski se narodil roku 1920 v Německu. Jeho matka byla Němka a jeho otec voják z amerických okupačních vojsk. Když se Německo ocitlo v poválečné hospodářské krizi, odešli do USA a proto tedy změna jména na Charles Bukowski. V roce 1936 nastoupil na vyšší odbornou školu kde byli většinou bohatí a… (více)

André Breton (scenárista / spisovatel / herec)

27.06.2008

Francouzský básník, prozaik a esejista, zakladatel a teoretik surrealismu. Studoval medicínu, ale kvůli první světové válce studium přerušil a pracoval jako ošetřovatel. Při práci v psychiatrických léčebnách se seznámil s učením Sigmunda Freuda a začal se o něj velmi intenzivně zajímat. Jeho první literární pokusy byly silně… (více)

Paul Éluard (herec / scenárista)

27.06.2008

Francouzský básník, jeden ze zakladatelů surrealismu. Účastnil se první světové války jako zdravotník. Ve svých šestnácti letech onemocněl tuberkulózou, ukončil studium a odjel na léčení do Švýcarska. Tam také poznal svou první ženu Galu, se kterou se roku 1917 oženil a se kterou měl dceru Cécile. V té době začal psát své první… (více)

Max Ernst (herec / režisér)

27.06.2008

Francouzský malíř, sochař a teoretik umění německého původu. Studoval filozofii a psychologii na univerzitě v Bonnu, ale učení mu nepřipadalo zajímavé, a tak se rozhodl věnovat umění a jeho různým technikám.V roce 1911 se Ernst připojil k umělecké skupině Rheinische Espressionisten v Bonnu. Následující rok poprvé vystavoval v… (více)

Sabina Remundová (herečka / scenáristka / režisérka)

27.06.2008

Starší dcera Ivy Janžurové a divadelního režiséra Stanislava Remundy se narodila 18. května 1972. Vystudovala hudebně-dramatický obor na pražské konzervatoři a poté docházela na DAMU.1996-1999 měla angažmá v divadle v Mladé Boleslavi. V současnosti hraje se svou matkou v divadle U hasičů kde účinkuje ve hře PUDL A MAGNOLIE a… (více)

Mía Maestro (herečka)

27.06.2008

Mía Maestro se narodila v Argentině v Buenos Aires. Studovala umění a v 18 letech se přestěhovala do Berlína kde dále pokračovala ve studiu klasické hudby. Ve 20 letech se vrátila zpátky do Argentiny.Roku 1998 debutovala ve filmu TANGO, roku 1999 si zahrála v BENÁTSKÉM PROJEKTU. S Andy Garciou se objevila v televizním filmu z… (více)

Jonathan Jackson (herec / režisér)

27.06.2008

Jonathan se narodil na Floridě 11. května 1982 a krátce po jeho narození se rodina přestěhovala do Washingtonu. Jeho otec je doktor a matka je žena v domácnosti. Jonathan má o tři roky staršího bratra Richarda Lee Jacksona a starší sestru Candace Jackson. Po rodiném výletu do L.A. se devítiletý Jonathan a jeho bratr začali… (více)

Egon Bondy (spisovatel / herec)

01.01.2005

Egon Bondy, vlastním jménem Zbyněk Fišer se narodil 20. Ledna 1930 v Praze. Je znám především jako básník undergroundu, ale věnoval se také próze a filozofii. Na konci 40. let přerušil studium a živil se ne vždy poctivým způsobem. Maturitu úspěšně dokončil roku 1957 a téhož roku začal dálkově studovat filozofii a psychologii na… (více)

Reklama