Reklama

Reklama

Jonathan Jackson

Jonathan Jackson

nar. 11.05.1982 (41 let)
Orlando, Florida, USA

Biografie

Jonathan se narodil na Floridě 11. května 1982 a krátce po jeho narození se rodina přestěhovala do Washingtonu. Jeho otec je doktor a matka je žena v domácnosti. Jonathan má o tři roky staršího bratra Richarda Lee Jacksona a starší sestru Candace Jackson. Po rodiném výletu do L.A. se devítiletý Jonathan a jeho bratr začali zajímat o herectví a když byli dost staří, rozhodli se bratři zkusit svoje štěstí v Los Angeles.

Po několika měsících dostal Jonathan roli v soap opeře GENERAL HOSPITAL, která se natáčí od roku 1963. Zde vystupuje jako Lukův a Lauřin syn, “Lucky Spencer“. Zde hrál 6 let a byl nominován na několik cen. Zatímco natáčel General Hospitals, zahrál si v pěti filmech. Jeho debutem se stal film CAMP NOWHERE (1994) dále následovaly dva televizní filmy THE LEGEND OF THE RUBY SILVER (1996) a PRISONER OF ZENDA, INC. (1996). V roce 1999 si zahrál problematického syna Michelle Pfeiffer ve filmu THE DEEP END OF THE OCEAN. A v roce 2000 hrál v nezávislém filmu TRUE RIGHTS.

V roce 2002 si zahrál syna Sissy Spacek a Williama Hurta ve filmu TUCK EVERLASTING kde hrál po boku Alexis Bledel na téma zda je nesmrtelnost dar či prokletí. V roce 2004 si zahrál bohatého kluka Jamese Phelpse ve filmu DIRTY DANCING: HAVANA NIGHTS. V roce 2006 si zahrál sériového vraha Kennyho Kimese ve filmu A LITTLE THING CALLED MURDER.

Roku 2002 se oženil s herečkou Lisou Vultaggio s níž má dvě děti, chlapce Caleba a dívku Adoru. Také se aktivně věnuje muzice, hraje na kytaru a prošel několika skupinami. Nyní hraje v kapele Enation.

Sinecod

Herec

Host

Režisér

Krátkometrážní
2000

Crystal Clear

Reklama

Reklama