Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor

Recenze (127)

plakát

Pes (2022) 

Film je celkem předvídatelný, už asi v desáté minutě jsem tušil, že přesně takhle skončí. Já ale musím pochválit velice dobře odvedenou práci s hrajícími psy. Ti naprosto věrně předváděli emoce, které se od nich vyžadovaly, nekoukali někam mimo záběr na psovody a celkově vždy hráli přesně tak, jak bylo v daných chvílích potřeba. S přítelkyní jsme se v kině i u některých vážných scén poměrně nahlas zasmáli, protože jsme si oba představovali, jak to asi psy učili. V tomto ohledu se jedná o téměř nevídaný snímek a já jsem po hodně dlouhé době velmi spokojen. Klobouk dolů.

plakát

Wiener Dog Nationals (2013) 

Vzhledem k tomu, že v době mého sledování zde film zatím nikdo nekomentoval a dokonce ani nehodnotil, tak po velice dlouhé době něco málo napíšu. Pokud milujete jezevčíky (stejně jako já), může se vám film i trochu líbit. Jinak na něj asi ani nekoukejte. Je to totální béčko, u kterého jsem se pořád dokola musel smát naivitě jednotlivých scén. Když jsem se ale soustředil pouze na příběh (ačkoli dopředu totálně odhadnutelný), čekala mě milá, na nic si nehrající pohádka / rodinná podívaná, kterou jsem rád dokoukal až do konce. Z kynologického hlediska zde najdete mnoho nesmyslů, to je ale celkem běžné téměř u všech filmů o psech. (Nejvíc asi bila do očí neustále se měnící zraněná noha.) Čekal jsem tak trochu "hloupý" film o jezevčích závodech a přesně to jsem dostal. (Mimochodem, podobné závody se v Americe skutečně pořádají, i když v mnohem menším měřítku.)

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Tenhle film "nemá chybu". Píšu to do uvozovek, protože ve skutečnosti je tam těch chyb docela dost. Ale je to vyprávěné tak kouzelným způsobem, že jsem je všechny přehlížel a jen s úsměvem čekal, co dalšího zase Allan vyvede. Allan, to je jeden strašně milý pán, kterému už je sto let a celý život se mu stávaly naprosto neuvěřitelné věci. Jo a taky má moc rád výbuchy. Po shlédnutí si říkám, že na švédské filmy bych měl koukat trochu více.

plakát

Underworld: Endless War (2011) 

Drobné zpestření hlavní série, které se ale moc nepovedlo. Děje se to samé pořád dokola a to má bonus jen 18 minut.

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Robert Downey Jr. je opět výborný, stejně jako téměř všichni ostatní herci v hlavních i vedlejších rolích. Moc se nevydařil jednak příběh, ale především akční scény, kterých je za prvé málo a za druhé nejsou ani moc kvalitní. Navzdory tomu je to pořád slušné pokračování série, na které jsem se rád podíval.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Tak nějak mi přišlo líto, že jsem své asi nejoblíbenější filmové sérii ještě nedal 5*. Možná vám to přijde jako hloupý důvod, ale je to taky trochu za Paula a potom z toho důvodu, že kvalita je pořád na stejné úrovni a každý film si dokážu stále skvěle užít. Od minulých dílů se jinak moc nezměnilo. Opět čekejte až příliš mnoho akce, která porušuje ještě více fyzikálních zákonů. Rozloučení s Paulem Walkerem na konci je moc hezky vymyšlené. Byl to mnohem lepší nápad, než kdyby spadl do výtahové šachty.

plakát

Neuvěřitelný Hulk (2008) 

Tohle se silně nepovedlo. Film nemá spád, jakoby se v něm nic nedělo, nevytvořil jsem si žádný vztah s postavami, prostě mě to celé moc nebavilo. Pár světlých chvil by se našlo, ale od Hulka bych čekal trochu víc.

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

O téhle sérii buď řeknete, že je to naprostá pitomost, nebo se do ní zamilujete. Mně se stala ta druhá možnost a do kina si chodím vypnout na dvě hodiny hlavu a užít (pro mě) naprosto skvělý zážitek. Na jednu stranu je to až přeplácané akcí a zbytečnými efetky, na druhou stranu to ve finále funguje tak dobře, až z toho téměř zažívám filmový orgasmus. Zkrátka je to takové moje "guilty pleasure", ale podle hodnocení ostatniích vidím, že v tom nejsem sám.

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Už od minulého dílu se nám Rychle a zběsile začíná ubírat trochu jiným směrem. Je tu méně závodění a více střílení. Někomu se to líbí více, někomu vůbec. Ať už bych se přidal k jakékoli z těchto skupin, musím uznat, že se film jako celek velice povedl a je možná tím nejlepším z celé série. Je potřeba o něm ale moc nepřemýšlet a zapomenout na chvíli na zákony fyziky. Kdo tohle dokáže, může si ho maximálně užít.

plakát

Los Bandoleros (2009) 

Tak toto je naprosto nezvládnuté. Je to na úrovni amatérských filmů a navíc tu postrádám děj. 20 minut čekám, co se stane, a nakonec se nestane prakticky nic. Vin Diesel by se už raději neměl do režírování pouštět. Hvězdu dávám za známé dobré herce série a příjemnou hudbu.