Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 036)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, protože se přiznávám, že jsem ještě žádný film s tímto zeleným sympaťákem předtím neviděla, Neuvěřitelný Hulk je první. :-) Musím říct, že mě očekávání nezklamalo a dostala jsem to, co jsem chtěla, a to je zábava, dávka napětí, špetka romantiky, dvě hrsti akce a kapku hry na city. Hulk je vlastně takové něžné a milé stvoření, které se snaží chránit jen svou lásku. A Arwen byla úžasná, jako vždy. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Oh my oh my, často si říkám, jak se z tématu o podstatě lidského nitra může stát taková blbost. Hlavní postava je na tom ještě vcelku dobře, jestli se tedy člověk dostane přes to ubrečenství, které Norton Bannerovi vtiskává jako hlavní charakterový rys. Jinak je v rámci možností snesitelný a pochopitelný, i symatický, dejme tomu. (Z dnešního pohledu je mým srdíčkovým Hulkem Mark Ruffalo, nikdo mu není roven a to bez debat.) Ostatní jsou na tom podstatně hůř. Liv Tyler je sice krásná, ale nemá charisma na to, aby utáhla takovouhle pozornost. Tim Roth má zase kouzla na rozdávání, nicméně minimum prostoru pro vývoj jeho postavy bych skutečně nazvala ohavností. A charakteristika Williama Hurta si vystačí spojením "zmrd s knírem" po celou dobu filmu. Navíc je to takový ten druh příběhu, který začíná i končí stejnou emocí a v podstatě to vypadá, jako by se nic nezměnilo. Hodně mi chybí dojem, že všechno, čím si hrdina ve filmu prošel, něco znamenalo a k něčemu bylo. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Použitých 900 vizuálnych efektov, presvedčivý Edward Norton. Proste krása....................Soundtrack Craig Armstrong: 1. The Arctic ,2. Main Title ,3. Rocinha Favela ,4. A Drop of Blood ,5. The Flower ,6. Ross' Team ,7. Mr. Blue ,8. Favela Escape ,9. It Was Banner ,10. That Is The Target ,11. Bruce Goes Home ,12. Ross And Blonsky ,13. Return To Culver University ,14. The Lab ,15. Reunion ,16. The Data/The Vial ,17. They're Here ,18. Give Him Everything You've Got ,19. Bruce Can't Stay ,20. First Injection ,21. Is it safe? ,22. Hulk Theme , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jako absolutní panna komiksových předloh od filmů podobného ražení nečekám nic převratného. Stačí mi jednoduchý děj s milostnou zápletkou, odporným záporákem a souboje, kde lítají auta. Pokud to tak máte taky, tenhle zelený krasavec Vás nemůže zklamat... K tomu Edward Norton v hlavní roli s těma svýma modrýma kukadlama.. nebo raději zelenýma?? :-) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Bestiální karta, ale Marvelu to zase vyšlo. Originální koncept byl nahrazen přímočarým smashem, kde není čas oddych, ale ani na podobné nesmysly jako je logika, psychologie nebo vyšší smysl. Výrazně svalnatější a temnější (barvou) Hulk nakopává diváka solidní akcí, ostatek si Leterrier jen tak z povinnosti odkrucuje, scénář a příběh, který staví jedné rozzuřené hoře svalstva do cesty druhou se symbolicky zeleným mozkem, se pak svědomitě drží škatulky přitroublosti. Náturou je sice Leterrier klasický rutinér, nicméně z maličko vyšší společnosti, žánrová klišé láduje na plátno zcela bez servítek, neztrácí se v nějaké přehnané potenci obrazu, neustále něco vyhazuje do vzduchu, ale to je tak jediné, co ještě stíhá udýchat (Romantika? Argh!). Citelně jsem postrádal ten osobitý nadhled Iron "Vždycky jsem dával přednost kovu" Mana, který měl v kohoutku alespoň pořádnou nálož hlášek, tady se o nějakém humoru nedá příliš mluvit. Z herců bych vyzdvihl tradičně příjemného Edwarda Nortona s nebezpečnou jiskrou v oku, slizoidního Tima Rotha a Williama Hurta se záviděníhodnou... hodností. Triky jsou takové jaké jsou, jednou excelentní, podruhé odpudivě průměrné, ve výsledku dostačující. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Scény, během kterých dochází k pokusu s gama zářením na Bruceovi (Edward Norton), odkazují na intro seriálu The Incredible Hulk (od r. 1977), kde probíhají v téměř identické podobě. (Kubaaa97)
  • Kevin Feige přiznal, že struktura filmu je inspirována filmy s Godzillou. Tři čtvrtiny filmu se vypořádává armáda s monstrem, kdy poté na scénu přichází větší monstrum, proti kterému se dříve válčící strany spojí, aby jej porazily. (Kubaaa97)
  • Scéna, v níž Hulk (Edward Norton) rozbije policejní auto vedví a následně si je nasadí jako rukavice, odkazuje na videohru „The Incredible Hulk: Ultimate Destruction“, ve které Hulk měl přesně takovouto schopnost. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama