Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (133)

plakát

Anthropoid (2016) 

Film je věrným obrazem historie do všech detailů. To je současně pochvalné, ale i jde o celkové prokletí předlohy. Film totiž nemá extra děj, všichni víme, co bude, jde o čekání na akci a pak následující "střílečku" v kostele. Český přízvuk herců v angličtině je děsný, v kině tomu nebylo extra rozumět a zvuk je obecně dost problematickým nejen co do přízvuku. Cillian Murphy exceluje, Jamie Dornan sekunduje. Film obsahuje i hodně kýčů viz scény s dívkami a zásnuby. Wtf? Oceňuju realistické scény a teror, dobře vykreslená Praha a všudypřítomná úzkost. Podle mě je film průměrný, znova bych na něj nešla, ale nelituju, že jsem ho v kině viděla.

plakát

Prachy v prachu (2013) 

Skvělý dokument, reality show o fungování a financování politických stran.

plakát

Carol (2015) 

Sice jsou Cate Blanchett a Rooney Mara skvělé herečky, ale dohromady jim to nejde. Mezi postavami není žádná chemie. Film je určitě nadprůměrný, ale něco mu pořád chybí. Kladně lze hodnotit práci režiséra a že film má hlavu a patu, někde začíná a končí. Nejlepším okamžikem filmu je poslední scéna v restauraci, která vystihuje celý film. Scéna beze slov, kde slova nejsou potřeba, scéna, ve které jde o happy ending, který se sice koná, ale jen tak mimochodem, jakoby o něj vůbec nešlo.

plakát

Vražedná práva (2014) (seriál) 

Baví mě ty přeskakující časové linie, studenti práva, kteří mají svoje "metody" jak získat to, co chtějí a baví mě Viola Davis, protože je prostě skvělá herečka. Trochu mě mrzí, že seriál je až tak vtáhnut do debaty o diskriminaci afroamerických herců v seriálech, protože se tím překrývá to, že scénář k seriálu a tak jak je natočen a zahrán je nadprůměrem oproti jiným seriálům.

plakát

Tři bratři (2014) 

Tak to jsem od Svěráků nečekala. Celou dobu v průběhu "pohádky" jsem si říkala, že to snad byli zhulení, když to psali. Nevím, jestli to je parodie na pohádky, nevím, co mám brát vážně a co je humor, protože mě to moc vtipné nepřišlo a vrchol všeho byl domluvený sňatek nejmladšího bratra a Červené Karkulky, to už jsem absolutně nechápala, co to mělo být. Nerada píšu negativní komentáře, mám filmy těchto dvou pánů ráda, ale toto je fakt hrůza. Určitě bych nedoporučovala nikomu se na to dívat, natož dětem, aby pak nenabyly dojmu, že domluvená svatba 10leté holčičky a o trochu staršího kluka je něco normálního, aspoň v naší části světa.

plakát

Samotář v Seattlu (1993) 

Jeden z nejromantičtějších filmů všech dob, klasika, které není nikdy dost, můj sváteční (vánoční) film. Meg a Tom, kouzelná dvojice. Laskavá romantika střižená humorem jen tak, jak to oba dva umí nejlíp.

plakát

Fotograf (2015) 

Zklamání. Prostě jsem to tomu Karlu Rodenovi moc nevěřila, přišlo mi to jako parodie. Je to jinak skvělý herec, ale tohle mi k němu nesedlo.

plakát

Nic než pravda (2008) 

Celý film jsem vůbec nechápala o co jde. Je to trochu nerealistické, aby někdo strávil rok ve vazbě za to, že neřekne svůj zdroj obzvlášť v USA, kde se ohání svobodou slova každý druhý nýmand. A nakonec zjistíme sice zdroj, ale ne proč ho hrdinka tajila? Klidně mohla uvést jako zdroj tu mrtvou agentku CIA. Prostě příběh je dost děravý, nevím, proč má vlastně tak dobré hodnocení, protože průběh je pro mě dost nudný, konec to vylepšuje, ale je trochu.

plakát

Orange Is the New Black (2013) (seriál) 

Můj velký seriálový objev. Neznám lepší seriál, který je na jednu stranu zábavný a na druhou stranu vážný. Seriál, kde jsou hlavními postavami ženy a přitom nejsou jen vedlejší doplněk. Sexuální scény jsou dost odvážné ale díky za ně, jsou realistické, ale co mě asi nejvíc baví jsou flashbacky do minulosti hlavních postav a samozřejmě hlavní vztahy Larry a Piper, Piper a Alex. Taylor Schilling a Laura Prepon jsou pro mě tahounem seriálu, hlavně Laura teda, což je paradox, protože hlavní postavu hraje Taylor, těším se na 3. sérii.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Krásný film, nádherná hudba, kdy není třeba slov, ale ten film "žije".