Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (17)

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

Předchozí díl měl spád, byl akčnější a určitě zábavnější. Vin Diesel měl hrát nového superhrdinu nebo terminátora, protože za kousky které převádí by se nestyděl ani jeden z DC nebo Marvelovských superhrdinů. Akce byla zvládnutá v celku dobře (výborná je scéna tankem), až na poslední nemastnou a neslanou 15minutovou scénu na nekončící ranveji. Doufám, že další díl po taktovkou Jamese Wana spadne zase z říše pohádek pěkně na zem :-)

plakát

Po zániku Země (2013) 

Od čtvrtiny filmu, jsem přesně věděl jak bude vypadat konec. Při záchraně putuješ z bodu A do bodu B kde tě samozřejmně bude čekat bubák a svedeš s ním boj. Námět byl celkem povedený co se týče strachu a jeho ovládání, ale dalo se z toho vytěžit určitě více. CGI efekty na dnešní dobu poměrně zastaralé a Jaden, přestože má nějaký talent po taťkovi, tak není ani zdaleka takový sympaťák. Shyamalan od Znamení padá každým filmem pořád hlouběji a hlouběji až se jeho filmy začnou objevovat na žebříčcích 0 - 30%...

plakát

Útok na Bílý dům (2013) 

Emmerichu...prosím, netoč filmy tohohle žánru. Radši nám zase ukaž, jak se dá zničit naše Matička Země (po obřím monstru, mimozemštanech, mrazivé zimě, tornádech, zemětřeseních, sopek, atd. ) na další způsob. Tenhle film je plný klišé, nezábavných přestřelek...ale hlavně...Už vidím zástupy hrdých Američanů v kinech, jak při poslední desetiminutovce stojí s rukou na srdci a dojetím pláčou, v jaké krásné a dokonalé zemi to žijí. Tady to vlastenectví mi v určité míře a ve správném momentu nevadí, ale Emmerich to umí vždycky vytáhnout do totálního extrému. Hvězda navíc za to, že mě film sem tam rozesmál a to i v místech, které tomu určitě určené nebyly :-)

plakát

Gravitace (2013) 

Původně jsem chtěl napsat "...Bez komentáře...", ale pak mi došlo, že se to do komentářů moc nehodí :-) Osobně nemám filmu co vytknout. Audiovizuální stránka s obrovským smyslem pro detail je nepopsatelně krásná a jak hodně lidí předemnou psalo, film se docení nejvíce na velkém plátně a nejlépe ve 3D. Nedokážu si představit, že se na to někdo bude dívat doma na notebooku ve stereu. Sandra byla výborná, s každou její cestou ven z "bezpečného" prostoru stanic do tichého vesmíru se mi stáhly půlky a pomalu jsem ani nedýchal. Smekám před všema kdo se na filmu podíleli. Pro mě to je jednoznačně jeden z nejlepších filmů který jsem za poslední (minimálně) rok viděl.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Krásná, dobrodružná, fantasy pohádka. Trpaslíci byli vtipní a i když jich tam bylo moc tak každý měl ve filmu nějakou „svou“ scénu. V dalších filmech jim snad dá PJ prostoru více. Také jak hodně lidí píše i já musím pochválit Martina Freemana (Bilbo) a Richarda Armitage (Thorin), protože tihle dva ten film táhli. Akční scény jsou dynamické a vcelku povedené (výborná scéna je souboj trpaslíků se třemi zlobry :-) A Jacksonovy nádherné záběry na Nový Zéland podkreslené povedeným „trpasličím“ motivem jsou úžasné. Trošku mě po chvíli nudil protáhlý začátek, ale nebylo to něco, co by se nedalo překousnout. Po půlce filmu se to totiž krásně rozjelo. Taky některé scény (sjíždění skály na rozpadlém kusu dřeva) mi přišly trošku přitažené za vlasy. Ale co mi vadilo úplně nejvíc bylo 3D, které bylo úplně k ničemu a obraz byl hrozně tmavý. A další věc byl dabing, který se taky zrovna moc nepovedl. Suma sumárum, Hobit začíná zlehka, tak jak to bylo u LOTRA, tak doufejme, že to taky bude každým dílem lepší a lepší.

plakát

Rec 2 (2009) 

Pokračování, které vůbec nemuselo být. Atmosféra sice pořád hustá tak že by se dala krájet, ale když se vše zase odehrává v úplně stejném prostředí, tak už tvíte, že za těmato dveřma na nás v jedničce bafnul bubák a nečekaně ve dvojce za stejnýma dveřma vybafnul taky. A dost mi taky vadila přítomnost kněze a posedlost démonů. Ztratilo to ten původní nápad nákazy a zombie. Dvojka to mohla jen spíše rozvinout, než z toho udělat film o vymítání ďábla. Škoda...

plakát

Můj otec je šílenec (2012) odpad!

Už dlouho se mi nestalo, že bych musel film v polovině vypnout, ale tady už prostě nešlo pokračovat dále. Primitivní komedie, plná trapného záchodového humoru s rádoby vtipnýma hláškama, ze kterých bych měl čurinu možná v pubertě. Dospěly člověk se přece takovým hovadinám nemůže zasmát. Jestli se tímhle směrem budou odebírat další komedie, tak myslím že tenhle žánr totálně upadl. A jak jsem měl Sandlera rád, si to u mě každou novou "komedii" čím dál tím více zhoršuje. ODPAD!

plakát

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu (2004) (TV film) odpad!

Nechápu tady tyhle Flynny Carseny a Jacky Huntery a další takové rádoby dobrodruhy co si hrajou na Indianu. Jones byl jen jeden a tihle "dobrodruzi" mu nesahají ani po spodek podrážky. Mě to příjde jako totální parodie. Kdyby se aspoň neoblékali jako Indiana Jones, nebo co má znamenat ten styl písma v názvu filmu ??? Navíc ten příběh. Pán jde na pohovor na místo knihovníka a tam ho čeká nějaky kouzelný dědeček, který má sklep o velikosti třiceti hangárů plný nejrůznějších pokladů, když se mu tam najedou objeví nějaká hadí banda, která mu čmajzne kus tyče se kterou chtějí ovladnou svět. A hurá za dobrodružstvím. Tohle opravdu ne.

plakát

Černobylské deníky (2012) 

Průměrný horor s vynikajícím námětem, ze kterého by se ale dalo vytěžit daleko více. Zajímavý styl kamery se mi líbil. Něco mezi amatérskou a klasickou kamerou, kdy kameraman není součástí příběhu je dobrý nápad, nad kterým by se měli zamyslet tvůrci ostatních "found footage" hororů. Odpadají tím nelogické situace, kdy kameraman bojuje o život a vesele si to ještě všechno natáči (např. Cloverfield). Jinak lekačky u mne celkem fungovali, i když jich nebylo moc, ale více se mi líbila ta atmosféra rozpadlého opustěného města duchů, které sice jako Pripyat nevypadá ale svůj ůčel to splnilo. Na to že je to první film tohoto režiséra, tak dávám palec nahoru.

plakát

Madagaskar 3 (2012) 

Pěkné a povedené pokračování ,ale šlo vidět, že už tvůrci neví coby. Zasazení příběhu do cirkusového prostředí bylo zajímavé, ale s názvem MADAGASKAR, to už nemá nic společného. Nic to ale nemění na tom, že se mi film líbil, hlášky fungovali, kapitánka Chantal a la Terminátor z odchytové služby pobavila, soundtrack byl povedený a skvěly český dabing to jen završil. Jen už prosím netočte další pokračování, nebo se z toho stane rutinní animák a to by byla velká škoda.