Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (2 164)

plakát

Silvestrovský božský výběr (2003) (pořad) 

Reálně jsou to dva pořady v jednom, ale obě dvě částí za moc nestály. První část moderovali Vondrákčková a Rolins, a byla to pocta Kájovi Gottovi (proto ten Božský v názvu). Různí umělci zpívají Gottovy songy, ale většinou to stojí za prd, stejně tak, jako moderování obou dam a jejich naučený přednes. Druhou část moderoval Martinák, byla v něm spousta sexistických - vulgárních vtipů nevalné kvality a pár hudebních čisel. Zlatej Adamec...

plakát

Gentleman v Moskvě - Zlaté časy (2024) (epizoda) 

Zatím je to jak na houpačce, lepší díl - průměrný díl...Opět tu máme časový skok, tentokráte dokonce 10 let! Takže to opět působí značně epizodicky, a věci v rámci společenského či politického dění jsou i tak spíše na pozadí. Neznám knižní předlohu, tak nevím, do jaké míry řeší takováto témata ona. Co ale určitě řešit nemusí, tak je Ruský ministr kultury - černoch, njn, doba se mění...Nejsem úplný ignorant, abych nevěděl, že dneska už se prostě řeší všemožné kvóty v rámci obsazení či štábu, ale chtělo by to přemýšlet aspoň trochu s citem, a ty menšiny obsazovat tak, aby to nebylo jako pěst na oko na první dobrou.

plakát

Let's Dance (2006) (pořad) 

V době psaní komentů jsem viděl tři série tohohle pořadu. Dvě starší, ještě z dob, kdy to moderoval Pyco a v porotě seděl třeba i náš Chlopčík. A pak až tu letošní, kterou už moderoval Viktor Vincze ve dvojici s pro mě naprosto neznámou moderátorkou. Chlopčíka nahradil Slovenský kat Ďurovčík, ale Tánička Drexler je pochopitelně všudypřítomná. Slovenská verze, zřejmě díky tomu, že je na komerční TV, je o něco více rozmáchlá, protkaná různými bonusy a vsuvkami, což je mnohdy spíš na škodu, ale jelikož celková koncepce je naštěstí neměná, tak je to pořád dobře koukatelné.

plakát

Star Wars: Příběhy z Impéria - Cesta hněvu (2024) (epizoda) 

Prequel ke startovací epizodě Mandaloriana, kde jsme poprvé viděli hranou Ahsoku. Tím, že celou pointu už vlastně známe právě z Mandaloriana, tak tahle epizoda nemá moc co nabídnout. Na to, že zbejvá pravděpodobně jedna epizoda o Morgan, tak ten její příběh vlastně nic moc nového nepřináší.

plakát

Star Wars: Příběhy z Impéria - Cesta strachu (2024) (epizoda) 

Začátek Morgan a její cesty. Fajn Grievous a návrat do temné atmosféry Klonových válek. Akční sekvence fajn, ale jinak taková klasická první epizoda na představení postavy, kterou ale vlastně už známe.

plakát

Star Wars: Vadná várka (2021) (seriál) 

Vadná várka nám byla představena už v závěrečné řadě Klonových válek a byla tak v podstatě takovým prvním bodem trendu, že mnohé epizody určitých seriálů slouží jako rozjezd pro jinou postavu, která poté dostane vlastní seriál. Na poli tří řad ale těžko říct, jestli je seriál pro Vadnou várku oprávněná věc. Pro malé děti to bude asi fajn, ty budou jednotlivé epizodní zápletky bavit, ale pro celý SW vesmír Vadná várka nepřináší nic moc nového, a okolo možných nosných témat spíše jen tak opatrně našlapuje, a do ničeho se nepustí pořádně po hlavě, abychom mohli konečně něco klíčového rozseknout. Seriál určitě přináší další technologický krok v rámci animace, která je opět o stupeň lepší, než třeba v Klonových válkách, ale na poli dějového, stejně jako mnohé další SW projekty, spíše jen stagnuje.

plakát

Star Wars: Vadná várka - Série 3 (2024) (série) 

Je to takové hodně na houpačce. Třetí řada má poměrně dost výplňových epizod, z nichž některé jsou viditelně jen na to, abychom si připomněli, že tu pořád máme tu a tuhle postavu, a že je s nima stále do budoucna počítat, či, že by třeba mohli mít i vlastní seriál...Ale jindy je to zas fajn jednohubková akce, co na těch 20 minut slušně zabaví. A když pak dojde na hlavní linku, tak v rámci seriálu jako takového se poctivě vše uzavře, ale do celého SW světa to až tak moc nepřinese, a nějaké velké rozuzlení směrem k dalším projektům se nekoná.

plakát

Gentleman v Moskvě - Poslední Rostov (2024) (epizoda) 

Ale jo, má to takovej zajímavej melancholickej podtón, kterej tomu dodává takovej originální šmrnc. Ewan je teda jako vždy hodně dobrej, ale pořád mi připadá, že nehraje Rostova, ale hraje Branagha, jak by hrál Rostova. Děj jinak skočil opět o několik let dopředu, kdy to vypadá, že za tu dobu se až tak moc nestalo. Některé společenské věci na pozadí jsou jakoby naznačeny, ale nebál bych se jít víc do hloubky. Jako osobní příběh jednoho člověka je to zajímavé, vzhledem k jeho situaci a myšlenkovým pochodům v ní, ale mohlo by to bejt ještě lepší.

plakát

Good bye, Lenin! (2003) 

Pokud je ten obsah opravdu text distributora, tak je to dost zavádějící, protože o komedii se jedná opravdu jen okrajově, a pokud čekáte nějakou satirickou řachandu, tak se asi budete dost divit. Spíš je ten příběh vlastně docela smutnej, ikdyž mnohdy takovým absurdním způsobem. Překrucování reality pro dobro jednoho člověka je fajn originální námět, ale asi by líp fungovalo jako nějaký kratší skeč, než celý film. Bruhl už jako mladý ukazuje svůj herecký potenciál, stejně tak některé dobové narativy zaujmout, taková ta šeď a špína z konce socialismu, a do toho ten nastávající kontrast moderního světa.

plakát

Gentleman v Moskvě - Pozvání (2024) (epizoda) 

Tak Mary-Elizabeth si připisuje po Fargu další brutálně sexy roli a každý její výstup je synonymem smyslnosti a erektivnosti. Jinak ale těžko říct, kam to vlastně celé směřuje. Udělal se nějaký časový skok po prvním dílu, ale vlastně nevíme, kam bude příběh jako takový směřovat, nebo o čem to vlastně bude. Či se to jen zaměří na osobní příběh jednoho trestance s domácím věžením v hotelu, nebo dostaneme nějaký větší dobový společenský pohled na Rusko.