Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (40)

plakát

Holky na tahu (2017) 

Není to vrchol filmařského umění, ale já jsem se bavila, dokonce víc, než jsem čekala, protože jsem tenhle film tak tochu odsoudila předem. Ale nakonec to byla valká sranda a o nic víc asi ani jít nemělo.

plakát

Slíbená princezna (2016) (TV film) odpad!

Poprvé za x let jsem se odhodlala podívat na novou pohádku. A musím říct, že shlédnutí tohoto "díla" mě na několik dalších let odradilo! Takhle zprznit (a to jsem ještě slušná) moji milovanou zlatovlásku, to se teda jen tak nevidí. Autoři neprojevili absolutně žádný vlastní nápad a to tradiční úplně zničili. Naprosto zbytečná námaha. I když... námaha? Tady se nikdo moc nenadřel. A zůstává pro mě záhadou, jak se k tomuto mohli někteří herci upsat...

plakát

Nezapomeň na mě (2010) 

Hmm... já se hodně nudila. Roberta Pattisona moc nemusím, ale určitě nebyl tím, co my na tomhle filmu vadilo nejvíc. Byl celý jaksi bez šťávy. Ani té romanitky jsem se nedočkala v takové míře, jakou jsem očekávala a vlastně hlavně kvůli tomu jsem se na to dívala. Do konce jsem vydržela jen proto, že zásadně od filmů neodcházím a nutno říct, že konec byl podle mě úchvatný, zčásti to celé zachránil. Jen díky němu si tenhle film zaslouží tu třetí hvězdičku...

plakát

Cizinec (2005) 

Čekala jsem klasickou americkou romantiku, kterou potáhne postava Edwarda Nortona, který se mi ale současně k takovém žánru ani trochu nehodil. Začátek filmu plynul přesně v tomhle stereotypu, narušeném jen (pro mě) překvapivě výraznou rolí Davida Morse. A pak se začaly dít věci... Teď už zaangažování Edwarda chápu líp a musím říct, že se mi moc líbil i výkon Roryho Culkina, především v druhé části filmu. Nevím, které z postav víc fandit a kterou víc litovat. Každopádně Harlan, Tobe, Wade i Lonnie si tu každý prožijí svoje a o žádném z nich se nedá říct, že by udělal něco špatně... Jen dohromady to prostě nemohlo fungovat.

plakát

Zeptej se prachu (2006) 

Měla jsem hodně velký problém vydržet do konce, ale vydržela a teď tak trochu lituji toho ztraceného času. Jediné pozitivum vidím v tom, že mám další filmovou zkušenost, nic víc si z tohohle vážně neodnáším. Pořád jsem čekala na něco, co nepřišlo a ten film se navíc tak neskutečně táhnul... Ani za toho Colina nemůžu dát hvězdičku navíc, protože mi to ta převažující negativa zkrátka nedovolují, scusa, caro... Tenhle film dvěma slovy: velké zklamání.

plakát

Řidič slečny Daisy (1989) 

Hrozně dlouho mi unikal, ale pak stačilo jedno shlédnutí a bylo. Oba hlavní představitelé odvedli skvělé výkony a není divu, že tenhle film výrazně posílil pozici Morgana Freemana. Měla jsem ho ráda dřív, teď mám ještě víc. Nedokážu vlastně říct, čím konkrétně mě tolik chytil za srdce, ale kdybych na to přišla, možná by to ztratilo své kouzlo.

plakát

Shrek: Zvonec a konec (2010) 

Určitě lepší než trojka, které jsem dala tři hvězdičky, takže tady musím čtyři. A možná tak trochu i za to 3D, které filmu dodalo částečně na kvalitě, zajímavosti i vtipnosti, nebylo to díky tomu takové klišé jako předchozí díl. Některé hlody mě pobavily dost, jiné míň, ale protože mám prostě pro Oslíka slabost, bude se mi Shrek asi líbit vždycky. I tak první a druhý díl jednoznačně vedou a nic se nemá přehánět...

plakát

Nestyda (2008) 

Já zkrátka nepobrala, o čem v tom filmu vlastně šlo, jaká byla pointa a co si z toho má člověk odnést... Což aspoň jedno musí podle mě každý film mít. Nudila jsem se. Ale za Pavla Lišku dávám jednu hvězdu.

plakát

Hrdost a sláva (2008) 

Pro mě moc příjemná záležitost. Nortona jsem si v poslední době tak nějak oblíbila a Colin Farrell je moje stálice. Dlouho jsem ho neviděla v takhle záporné roli, příjemná změna. Tady se mi líbil i Jon Voight, kterého nemám zrovna hezky zažitého, ale nejvíc jsem tu roli věřila Noahovi Emmerichovi. Celkově moc hezký film, ačkoliv jsem tak do půlky moc nechápala, o co vlastně jde. Vzápětí jsem dostala na vše odpověď, spolu s velmi dobrým závěrem. Určitě se k němu někdy brzy vrátím.

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Hrozně milý film, který pobaví a potěší takové milovníky hudby, jako jsem já. Navíc naprosto úžasný Rhys Ifans, kterého jsem dřív nijak nezbožňovala, ale po shlédnutí tohoto filmu si postoupil o hodně příček výš. Jeho hlas linoucí se z rádia (a klidně i jen tak) bych mohla poslouchat hodiny... (za ten dabing z Notting Hillu se styďte!) Ať žije rock'n'roll. :)