Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (424)

claudel 

všechny recenze uživatele

Sešli se zde dva velmi odlišní herci, co se týká inteligence a vzdělání - snad nejkultivovanější a nejchytřejší herec na světě Ed Norton a nejvulgárnější a neprimitivnější Colin Farrell. Jejich herecké kvality jsou nesporné, ale já vzhledem ke své povaze nesmírně ctím a uznávám Nortona, s Farrellem jsem měl dlouho problém, zvláště po jednom rozhovoru v Cinemě, u kterého jsem soptil vzteky, jak taková guma vůbec může dostávat role, nicméně s Telefonní budkou, Miami Vice, V Bruggách jsem jej začal vnímat trochu jinak a také na něj jinak nahlížet. Hrdost a sláva jsou poněkud podobným žánrem jako nedávno viděné Street kings a považuji ji za ještě o něco drsnější. Celkový dojem víc než dobrý. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Až na úvodní záběr prdelky Colina v průběhu zápasu, se dál nic zajímavého nedělo, i přes solidní výkony hvězdného obsazení. V otázce děje se nepřikláním ani na jednu stranu mince, je snadné ujet šikmo z pozice moci, zvlášť když je taková levárna krásně omluvitelná (špinavé zavšivené prachy). Ještě těžší je zůstat košer a v pevných kramflecích práva a morálky, když se jeden denodenně mele v prostředí pekla. Právě sekvence rodinných emocí kontra hledání řešení dilemat měly ukázat na podstatu problému, jak složité postavení má v dnešní společnosti Policie. Pokud nezíská zpět status prestižní ochrany s důslednou oporou státu, nic se nezmění, bude hůř. Nejde ani tak o boj mezi dobrem a zlem, ale o možnost výběru mezi zly lepším a horším, vyžadující často sekundové reakce. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady kriminálek o hodnejch a zlejch policajtech, kterých se v poslední době objevilo docela dost. Tahle ovšem nijak moc neoslní. Příběh je sice docela dobrej a vztahy v policejní rodině jsou dost dobře popsány, jenže režisér jede celou dobu přinejlepším na půl plynu. Celé je to pomalé, žádná scéna vás nějak moc nezasáhne a celý je to až moc dlouhý. A nějaká ta pořádná akce by se tady taky hodila. A ke konci už mi bylo jedno jak to celé dopadne. Aspoň že ti neselhávající herci to drží za každé situace, zvláště Colin Farrell je tady výbornej. Jinak je to spálená šance a jedna z těch kriminálek, na kterou se brzy zapomene. Kdyby to natočil třeba takový Ayer, tak by to určitě byla lepší jízda. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že keď som to pozeral, tak som nebol vo svojej koži, takže sa mi to ťažko hodnotí.Rozhodne sa na to budem musieť pozrieť druhý krát, pretože záver filmu sa mi páčil, ale ten začiatok ani moc nie.Dej je dobrý, herci perfektný a scenár tiež funguje super, ale problém je len ten že na začiatku som sa nudil, ale ako vravím keď som to pozeral nebol som vo svojej koži.Soundtrack od Marka Ishama nie je nejako energetický, ale počúva sa fajn a vo filme skvelo ladí, hlavne v závere.Obľúbený soundtrack: El Train / Waterline 70% - 3* ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Od roku 2001 mně zatím chytli 3 výborné filmy z policejního prostředí, ve kterých značnou roli hraje korupce. Jedná se o stylový Training day, promyšlený snímek Street Kings a teď navíc přibyde Hrdost a sláva, která mně velice potěšila. Korupce byla, je a bude a právě to je ten důvod, proč se mi tenhle film libí. Je to docela aktuální téma a film lehce vtáhne diváka do děje. Hrdost a sláva je film, který má něco málo přes dvě hodiny. Během těch dvou hodin je málo akce, avšak některé scény (kojenec a žehlička například) se mi vryli do paměti, jako se vrývali jména vojáků do psích známek. Je to natočeny velice věrohodně a člověk by mohl říct, že by to tak mohlo být. Pro mně neznámý Gavin O´Connor natočil vysoce reálný film. Celý film jsem jen poslouchal dialogy, jenže ty dialogy nenudili a byli dobré. Tempo filmu je sice pomalé. Ale každou minut roste. Každou minutu je to lepší a lepší až do posledních 15-ti minut. Právě poslední čtvrt hodina neměla chybu. Naprosto vygrádované napětí se špičkovým a nepředvídatelným koncem. Ani ve snu by mně nenapadlo, že by mohlo jít o nějakou blbost, jelikož Edward Norton si nejspíš vybírá pečlivě scénáře a nešel by do žádného špatného filmu a pochopitelně předvádí výborný výkon. K tomu Colin Farrell, jehož výkon byl pro mně zatím tím nejlepším, co kdy předvedl. Dále jedno zvučnější jméno v podáno Jona Voighta. Sečteno a podtrženo, tak Hrdost a sláva je hodně kvalitní film! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Bratři O'Connorové začali psát scénář již v roce 1999 také díky jejich otci, který sloužil u NYPD a díky němuž se dostali k jinak zapovězeným zdrojům. (Olík)
  • Režisér Gavin O'Connor přepisoval neustále scénář za pomoci hlavních představitelů během natáčení. (FilmFan24)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 291krát, což je 2,32krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama