Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (5)

Poslední souboj

Poslední souboj (2021)

Film má název Poslední souboj podle souboje mezi Legrisem (Adam Driver) a Carrougesem (Matt Damon), který ovšem nebyl posledním soubojem na život a na smrt ve středověké Francii, ten se odehrál až v roce 1547 mezi Guyem Chabotem de Jarnacem a Françoisem de Vivonnem.

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) (seriál)

Rozhovory s vrahy byly v některých případech i doslovně inspirovány skutečnými rozhovory.

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Epizoda 10

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Epizoda 10 (2017) (epizoda)

Spoiler: Finální scéna, v níž se Ford (Jonathan Groff) setká s Kemperem (Cameron Britton) v nemocnici, kde  Kemper řekne Fordovi, že by ho mohl snadno zabít, se podobně odehrála i ve skutečnosti. Bývalý agent FBI Robert K. Ressler, který byl inspirací pro agenta Forda, dělal rozhovor s Kemperem v cele, která sloužila jako „cela smrti“ (kam se umísťovali odsouzenci den před vykonáním trestu smrti). Na konci rozhovoru Ressler stiskl tlačítko na přivolání ostrahy, ale nikdo nepřišel. Kemper si všiml, že Ressler začíná být nervózní a řekl mu: „Kdyby mi teď hráblo, asi bys byl ve velkých problémech, co myslíš? Mohl bych ti utrhnout hlavu a položit ji na stůl, aby přivítala ostrahu.“ Resslerovi došlo, že byla chyba sejít se v uzavřené místnosti s někým jako je Kemper bez dozoru. Sám se přitom držel vyjednávací techniky, kterou vytvořil pro FBI, a nechal Kempera mluvit tak dlouho, dokud se neobjevil někdo z ostrahy. Díky tomuto incidentu Ressler změnil protokol, aby nikdo nemohl dělat rozhovor s takovým subjektem sám.

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) (seriál)

David Fincher seriál původně nabízel stanici HBO (již v roce 2013). Stanice projekt odmítla se slovy, že nemají zájem natáčet seriál o „dvou běloších v obleku“, kteří nahánějí sériové vrahy. Rok na to měla na HBO premiéru 1. série Temného případu (od r. 2014), která se výše uvedenému popisu blíží.

Závrať

Závrať (1958)

Pro případ, že by studio trvalo na tom, aby byl Elster (Tom Helmore) předveden před soud, byla natočena ještě jedna verze zakončení filmu, která nebyla nikdy použita.

Reklama