Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (33)

plakát

Dva holma (2022) (seriál) 

je to nápadité, vtipné a nikdy jsem nic podobného od Rusů neviděl. Exteriéry, výprava vynikající,  střízlivá vkusná, nápaditá. Dnes takový seriál působí jak z jiné planety.

plakát

Šarlatán (2020) odpad!

kterak propagandistický film nezachrání ani skvělý herec. Film v zájmu propagandy homosexuality a antikomunismu utíká od skutečnosti a přimyká se k pokleslým postupům propagandistických filmů reálného socialismu. Celé je to navíc takové rozdrobené a depresivní jakoby kočička s pejskem pekli dort z myší a ptáků.

plakát

Mladý Karl Marx (2017) 

chtěl jsem tady napsat něco velmi fundovaného, ale role brouka Pytlíka se zdařile ujal Moco, takže jenom krátce. Odkojen agitkami jsem od filmu mnoho nečekal. Je těžké oprostit se od ideologie a pravolevého myšlení. To platí pro autory, stejně jako diváky. Mně osobně se zdá, že autorům se to podařilo a některým divákům také. Atmosféra doby je ztvárněna dobře, a ukazuje, že svět prostě na Marxe čekal. Jestliže se nezříkají násilí otrokáři, dříve nebo později se jej nezřeknou ani otroci.

plakát

Ztraceni v Mnichově (2015) 

první 1/3 docela dobrá komedie. potom začnou filmaři točit film o filmařích a je legraci konec. Jeden dva fórky tu více jak hodinu utrpení už nezachrání. Těžko ostatně říct, nakolik šlo o humor a nakolik šlo o to během srandy vecpat trochu současné ideologie. To by ovšem bylo ještě tím nejmenším problémem. Tím hlavním byla bezradnost "o čem to je"-to si neujasnili ani tvůrci natož divák. Už jsem se těšil nakonec a zavíral oči před tou trapností, která se přede mnou odehrávala. Naprosto souhlasím s " benedikt28 "

plakát

September 11: The New Pearl Harbor (2013) 

střízlivý film. Někdy až příliš. Opakuje známá fakta a nenabízí vysvětlení. Přesto dávám plný počet hvězdiček, protože opakování je matkou moudrosti, a také je dobré se držet nesporných faktů, než diskreditovat hnutí za pravdu spekulacemi. Já bych je sice uvítal, protože už je mi dávno jasné, že oficiální pachatel není skutečným pachatelem a oficiální způsob provedení je nemožný způsob provedení. Takže už bych se rád posunul dál.

plakát

Loose Change 9/11: An American Coup (2009) 

tento snímek ohledně tématiky 9/11 patří k těm lepším. Soudný člověk pokud se trochu o tuto záležitost zajímá nemůže oficiální verzi věřit. Neznám nikoho, kdo by se trochu seznámil s oficiálně prezentovanými fakty a věřil teorii o arabských teroristech. Na "plnokrevný" film 11.září stále čeká. A asi se jen tak nedočká.

plakát

Ve stínu (2012) 

Tak takovými nesmysly nás krmí. Kdo byl tím Němcem? SSman, vězeň gulagu, major NDR STASI, nebo nějakej CIA agent? Těžko říci. Z filmu jsme se to nedozvěděli. Kdyby film byl uveden jako politické fikce z nějaké nejmenované země v Karibiku, tak by to celkem šlo. Jinak by film měl respektovat trochu realitu a nemíchat padesátá léta v Česku s představou nějakého umělce, který vůbec netuší co dělá, neb zřejmě v něčem jede. Jelikož však nad filmem evidentně převzal záštitu "průmysl holokaustu" je hodnocen nevím kolika Lvy. Fuj, taková slátanina. To si někdo nemohl nakonec ten finální scénář přečíst a poslední sestříhanou verzi zhlédnout? No, možná, že po těch všech verzích a střizích se už v tom ani to prase nevyznalo, natož nějaký filmař...

plakát

Duchless. Konec glamura (2012) 

Film má ruskou hloubku a americkou akci. Takže je to zábava, vtip i velká duše.

plakát

The Conspiracy (2012) 

Poselství tohoto filmu je celkem jasné. Mocní tohoto světa skutečně konspirují. Ovšem jenom proto, aby zlepšili svět. ..... Takový hezký bonus k pohádkám ovčí babičky.

plakát

Bony a klid 2 (2014) 

dal bych tři hvězdičky, ale jednu přidám, pro blbost zdejších "odpadů". Jednička přinesla cosi nového, pokračování jen průměr. Spoustu podivností, trapností, ale celkově oddych. Takové lepší Babovřesky. Výborné komedie za posledních 25let se už prostě téměř netočí, a tato není výjimkou. Příznivci zdejšího kapitalismu jsou ovšem zhnuseni ......