Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (106)

plakát

Rocky IV (1985) 

Jé, to je ale krásně naivní záležitost!

plakát

Pravý rytíř (2016) (TV film) 

Snad první moderní pohádka, která mě neurážela. Zasloužila by si trochu méně, ale za ten vztah otce se synem jí trochu dopřeju. Proti Třem bratrům z minulého večera je vyloženě parádní.

plakát

Repo Man (1984) 

Za ten konec nezbývá jiná možnost než dát pět. Tohle mi dneska občas chybí.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Takhle jsem se v kině nenudil několik let. První čtvrt hodina je dobrá, pak už je to tak nemastné, neslané, že by člověk plakal. Vůbec mě nezajímalo, co se děje a kam to vede. Móda nesympatických hlavních hrdinů je zatrápená věc. Ještěže se tu sem tam objeví Mads Mikkelsen. Jak mám rád Star Wars a dokonce bych přivítal nějaký drsnější pohled na ně, tak tohle se za mě opravdu nepovedlo.

plakát

Svěrací kazajka (2005) 

Nechybělo moc a bylo by to nejlepší love story, jaké jsem kdy viděl. Napsat víc by už byl spoiler.

plakát

Povídky z kuchyně (2003) 

Klíč k tomuhle filmu je trochu záludný - nenechat se odradit zhruba půlhodinou po krátkém zajímavém začátku. Odměna ale stojí za to, asi od třetiny je to přesně to, co mám na těchto "uzavřených" filmech rád.

plakát

Mládí (2015) 

Nejkrásnější film, co jsem kdy viděl, myslím ohledně krásy samé. Je skutečně nádherný, jen ho zarámovat a pověsit do galerie s popiskem "Tohle je film". Sorrentino ví, co je to krása, a v Mládí nám to zprostředkuje. Když jsem odcházel z kina z Velké nádhery, říkal jsem si, že tohle už nemůže překonat. A je to tady, dokázal to.

plakát

Hoši z Brazílie (1978) 

Vcelku originální myšlenka, ale film hrozně zastaral - spousta scén je už dnes příliš nevěrohodná nebo dokonce směšná. Zvlášť ty s patosem. Až jsem si vzpomněl na Futuramu a nečekané vyvrcholení "ta planeta byla země!". Celé je to utahané a předvídatelné. Na druhou stranu z toho mám pocit, že v roce 78 to mohla být paráda. Pár silných momentů se tam mihne.

plakát

Barton Fink (1991) 

Coenů už jsem pěkných pár viděl, ale tohle je opravdu poklad, líbilo se mi to snad zatím nejvíc - nechápu, proč je ten film tak zapadlý. Je tedy pravdou, že ze začátku jsem se chvílemi i nudil, nezaujal mě ani hlavní hrdina a vlastně nic, je to taky sakra rozvláčné. Pak ale přijde okamžik, který bych nerad spoiloval, a od té doby to skutečně stojí za to. Včetně jedné scény na chodbě, která je prostě nádherná. Ještěže jsem vydržel ten začátek. Koukám, že popisuji bez popisu, tak snad přeci jen někoho nalákám ;)