Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vraj vianočná rozprávka. Ja už neviem, čo si tí moderní tvorcovia myslia, ale všetko, po čom siahnu, je čistý trapas. Pritom zo štátneho rozpočtu vycicali toľko peňazí a oni nedokážu urobiť poriadny príbeh, ktorý by zaujal aspoň deti, keď už nie dospelých? Ako je možné, že rozprávky spred 40-50 rokov sú o 10 tried vyššie? Nič po roku 2000 sa nechytá na doby minulé. Partičkovskí herci a alkoholici tvrdia muziku v moderných dielach a človek sa vlastne až opýta, ktorý herec do 40 rokov dnes stojí za to? Za princeznú vyberú hocijakú herečku, čo sedela kdesi v parku na lavičke, čiže skôr adeptka na vstup do hnutia Oľano než herečka. A na princa už dnes stačí parameter: "Ostrihajte ho na hríbik, nechajte mu ofinku! A ksicht? To je jedno, len nech ma riadnu podváhu a na tvári podkožné tukové hrčky sťaby cestný retardér". ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"Jedete na východ? Ale tam nic není, jenom spálená země." :-) Příběh solidní, i když ne úplně originální. Ovšem jak už to poslední dobou u pohádek bývá, opět je mimo mísu casting. Hlavní hrdina rachitický klouček s plachťákama. Sice navlečenej do činelů, ale pořád rachitik. Stejně tak je šlápnutím vedle maskulinní křupan Lukáš Vaculík, kterej na to nemá úplně figuru. Princezna zcela bez výrazu a šťávy, nedejbože kdybysme chtěli, aby byla hezká. A čím víc jezdím po Česku a vidím, kolik tu máme krásných míst, tím víc mě urážejí přehnané digitální úpravy exteriérů. Původně jsem to viděl na *, ale nakonec přihazuju třetí. Protože jsem ty vole až do konce nepoznal Hanzlíka, ostuda. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tohle napsal asi žák páté třídy základní školy, a nikoliv vystudovaný scénárista, který napsal něco tak relativně povedeného jako Labyrint. Pan Dolenský to zrežíroval čistě pod parou nebo pod vlivem marihuany, a aby se to nepletlo, pan Vaculík se k němu přidal a celou tu vánoční srajdu si užil aspoň tak (o Hanzlíkovi ani nemluvě). Mladá dvojice to brala na druhou stranu příliš vážně na to, aby se dala přihodit hvězda navíc aspoň za to, že si to ten ansámbl užil. Lucka Černá je ale překvapivě celkem pěkná holka, takže jedna hvězda na konto štědrovečerní pohádky 2016 přeci jen poputuje. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak se synek - mamánek stal velkým chlapem. V dnešní době zajímavý koncept, který si dal zřejmě za cíl vychovávat. Děje se tak ale poněkud podivným způsobem, až si člověk říká, čím to, že se do Vincenta přincezna zamilovala. Vaculíci asi už došli, no..../ Ona by ta pohádka vážně nemusela být špatná, kdyby nebyla tak hloupá. Ale kdo kdy viděl v posledních několika letech chytrou štědrovečerní pohádku? ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohádka hatla patla s několika vtipy. 1) Vidíme klasické nešvary moderních českých pohádek: pitomoučký scénář, přiblblé dialogy, nevěrohodné postavy hrané nepřípadnými herci. 2) Ne, že by všechno bylo špatně. Pěkné Ládkovy (Xindl X) písničky vynikly zvláště na pozadí ostatní bídy. Rovněž výprava mě zaujala. 3) 67letého Jiřího Korna (král Jakub) jsem ani nepoznal. 68letý Jaromír Hanzlík (čaroděj) měl vskutku děsivý kostým. 4) Ani mladí kluci tentokrát nezaujali. 22letý Jan Komínek (rytířův syn Vincent) neměl co hrát, 35letý Marek Němec (přerostlý trpaslík) je holt moc velký a takový 33letý Martin Kraus (Damián) se o nějaké herecké kreace ani nepokusil. Snad jen 54letý Lukáš Vaculík dodal svému rytíři Teodorovi alespoň trochu šťávy. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • „Vincent je rozvážný, mírumilovný, umělecky založený a kultivovaný mladý muž. Je naprostý opak svého otce,“ uvedl Jan Komínek (rytíř Vincent). (SONY_)
  • Na premiérové vysílání se o Vánocích 2016 dívalo na Českou televizi 2,7 milionu diváků. (mar48)

Reklama

Reklama