Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch opravdu dobrých mysteriózních spletenců zabývající se cestováním v čase. Adrien Brody a Keira Knightley mě naprosto uchvátili, hodili se k sobě a navíc hráli výborně.Navíc velké plus za vyvedený konec,který mě dojal. Nejedná se o žádnou sci-fi slátaninu, jak by se mohlo zdát, celou dobu se mi líbila tajemná atmosféra a kamera. Nejspíš se tu pár nedomyšleností a nelogičností najde, ale čert to vem, to u cestování v čase vždycky.. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Film je rozdělen na dvě poměrně odlišné části (nechci do mrazáku - chci do mrazáku). V první části po seznámení se základní dějovou linií zjišťujeme, jak příběh funguje. Naštěstí nám režisér dává dostatek času, abychom jeho finty vzali za své. A když už tedy společně s hrdinou víme, co se děje, tak se pokusme aspoň ždibíček světa změnit k lepšímu. Bylo to příjemné pokoukání okořeněné schizofrenickým Bondem. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

O tématu jsem předem vůbec nic nevěděl a tak jsem se zpočátku trošku ztrácel. Jakmile ale začal působit "faktor budoucnosti", tak už jsem byl "doma", protože tenhle žánr mám rád. Přestože je tam několik logických děr (jako v každém filmu s cestováním v čase), musím přiznat, že se mi to celkově dost líbilo.... Je to tak 70%, ale za výkon Brodyho se přikloním nahoru :) ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný thriller u kterého se spíš než cokoliv jiného budete nudit. Příběh se okatě inspiruje Butterfly effectem a i když ho Jacket herecky překonává, scénářem mu nesahá ani po kotníky. Celý příběh je hodně nedotažený - klouzá po povrchu, ale nikdy se nepokusí zajít hlouběji. Scény ze skupinové terapie ve mě silně evokovaly vzpomínky na Přelet nad kukaččím hnízdem. Adrien je dobrý, ale občas mi jeho podivné úsměvy ve filmu neseděly, Keira je hezká, Krisovy oči strašidelné, celkově tak 65%. P.S. Jméno Boback v anglické výslovnosti je opravdu prdel;). ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Bohužel, k Svěrací kazajce musím být trochu přísný. Jde o zábavný, v jistém smyslu bezproblémový film, který ovšem ztrácí kredit kvůli originalitě (respektive neoriginalitě) zápletky. Cestování časem samotné by nevadilo, to je téma, které se snad ani vyčerpat nedá, škoda ale, že v tomto ohledu nejenom nepřinesl film nic nového, navíc narozdíl od většiny kolegů na logiku této problematiky nerezignoval hodně, ale rovnou úplně. Nikdo se nám tedy nesnaží vysvětlit, proč a jak vůbec cestuje Jack právě do roku 2007, jak je to s časoprostorovým přesunem jeho těla apod. Na druhou stranu, pokud nad tím nebudete více hloubat, pravděpodobně vám to příliš vadit nebude. Výborný výkon Brodyho vyvažuje nemastná (ač pěkná) Keira. Daniel Craig zbytečně připomíná postavu Brada Pitta z nejmenovaného filmu pana Gilliama. V kazajce Johna Mayburyho vám tedy možná bude docela příjemně, ale zážitek kalibru cestování časem raději nečekejte. 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Záběry s vyšilujícím Adrienem Brodym (Jack Starks) uzavřeném v boxu byly skutečné. Herec požádal režiséra Johna Mayburyho, zda by ho tam nechal zavřeného, i když se zrovna nenatáčí, aby tak mohl procítit zoufalství své postavy. (hot_spot)
  • Anne Lambton mala pôvodne hrať postavu sestry Hardingovej (Mackenzie Phillips). Počas natáčania však dostala pankreatitídu a nebola schopná pokračovať v natáčaní. (misterz)

Reklama

Reklama