Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (11)

plakát

Pád Bílého domu (2013) 

No pěkná ptákovina, pořád člověk musí vzpomínat na lehkost Smrtonosné pasti a hláškujícího Willise. Tohle je hrozně těžkopádný, pompézní a patetický. Ty dvě hvězdy jsou za to jak pěkně akčně dostal Bílej dům na zadek a jak nekopromisně si obě strany navzájem sázely headshoty.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Pro Luhrmanovi spektákly mám zkrátka slabost, jinak je to celé takové chladné a odcizené, což je velká škoda, zkrátka a dobře si v tom příběho těžko najdete postavu, kterou můžete mít rádi. Takže pokud vám nesedí Luhrmanova pompéznost barevnost a klipovitost jeho snímků, tak si jednu až dvě hvězdy odečtěte.

plakát

Nevědomí (2013) 

Vizuálně moc pěkný, po příběhové stránce trošku slabší, závěr vyloženě sklouzává k parodii, ale i tak mě to bavilo a docela jsem se bavil.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Tenhle seriál si každý příznivce horroru musí zamilovat. Na ploše seriálu se podařilo rozpracovat a spojit motivy ze všech možných odnoží horroru a díky tomu že tvůrci nejsou limitováni krátkou filmovou stopáží se podařilo i propracovat charaktery a dát příběhu věší hloubku více než bývá u filmových horrorů běžné. První série působí kompaktnějším dojmem než série druhá a je v ní mnohem víc pracováno s jednotlivými postavami, druhá série je zase podstatně zběsilejší a celkově šílenější (však podtitul asylum ji sedí jak prdel na zlatej nočník). A Jessica Lange je královna obou dvou sérií (v první je mrchou par excellence a musim říct, že jsem její postavu nesnášel od samého začátku, ale hrála to skvěle a v druhý ji snad ke konci nelze než vše odpustit). Zkrátka a dobře jen houšť takovejch seriálů!

plakát

Divoši (2012) 

Když ji miluješ neni, co řešit aneb pro trochu lásky šel bych světa kraj a do ranečku si zabalil hulení, pár vostrejch marińáku a trochu náslilí a šel nakopat zadnici dceři starýho Hájka, která už dávno neni tou hodnou knihovnicí z Desperada. Po vizuální stránce paráda, příběh taky moc nehapruje a jeden je furt v napětí, co bude dál. A ani tady si Stone neodpustí pár rýpanců do zlého kapitalismu. Prostě to stojí za to vidět.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Vezměte hlavního padoucha z nacistickou minulostí, židovskýho kluka, který ma s náckama špatný zkušenosti a nakonec přidejte ještě britskýho chlapečka z bohatý rodinky, kterej je plnej ideálů. Přídejte pár nadlidských schopností, motiv pomsty a netolerance odlišnosti a nakonec nesmíme také zapomenout na partu überpuberťáků a padouchovu snahu zničit svět a stvořit nový dle vlastního gusta. K těmhle ingrediencím pusťte Vaughna a on Vám vytvoří téměř dokonalý film, kde všechno šlape jak má a film baví od začátku až dokonce. No prostě lukšuriózní záležitost.

plakát

Kandidát (1972) 

Tenhle film mě opravdu překvapil. Luxusní herecky koncert Redforda, který výborně ztvárnil zhýčkaného idealistu, kterého realita politiky přetvořila ve vyhořelého cynika, který jde tvrdě za svým pochybným cílem přehoupnout hranici 50%. Jenže během cesty za úspěchem však zapomněl, že těch 50% je pouze začátek. Pokud máte rádi politiku a její mechanismy a ještě vás trochu zajímá, co vlastně udělá s člověkem, tak si film určitě užijete. Doporučuju!!!

plakát

Sociální síť (2010) 

Film o jednom nerdovi, který svým specifickým způsobem nahlíží na společnost a tenhle svůj pohled převede do podoby internetové aplikace. Jak to bylo doopravdy se můžeme jen dohadovat a na filmu oceňuju to, že prostor pro dohady nechává i na divákovi( i když Zuckerberg je ve filmu trochu vykreslenej jako podivnej hajzlík). No a co se týče filmového řemesla je to pořád Fincher, takže je to setsakra dobře udělaný (vynikající kamera, dobrej scenář a zběsilé dialogy, které člověk občas nestíhá).

plakát

Machete (2010) 

Velmi povedená oddechovka. Hlášky jsou dávkovány v množství větším než velkém a závěr je tak absurdně přehnanej, až sem smíchy slzel. Prostě jsem se bavil a to nadmíru dobře.