Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (805)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone se sice snaží přiblížit některým svým předchozím snímkům, až bolestivě je zde ale vidět, že už na to zkrátka nemá. Dravý vizuál sice funguje, ovšem styl bývalého režijního mága už dávno není tak dravý a vybroušený a většinu času spíše nudí. Postavy jsou nesympatické, záporáci až moc přepálení, akce málo. Stoneův rádoby návrat na výsluní se tedy opět míjí účinkem, tedy aspoň u mě. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že po výborném začátku "Drogy by měly být špatné, ale .... ve zkaženém, zlém světě jsou pravým opakem. Podle Chona jsou drogy jen racionální odpovědí na šílenství." Oliver Stone, pro mě teda dost nezvykle, zabředne po kolena ve stupiditách, nelogičnostech a nesourodosti, která vede až místy k pocitům trapnosti. Co se opravdu nedaří, je objasnit divákovi, jak má k filmu přistoupit. Snaha o reálnost se tak otřesně mlátí s fakty vyplývající ze scénáře, že soudný člověk musí uznat, že je to hovadina na entou. Nápady a hlavně některé dialogy jsou opravdu dobré, jenže tohle lze ale asi přičíst předloze, herci se snaží, ale celkově za tohle Olivera Stonea nepochválím ani náhodou. 65% ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Stone mi nějak přestává hrát do noty, doufejme, že jen mimořádně. Prvních dvacet minut jsem si říkala, že by se z toho mohl vyklubat zajímavý film a to i přesto, že ústřední švédská troječka je zatraceně nesympatická. Ale nějak mi to ještě pořád zavánělo šmakem obchodníka se smrtí, kdy zbraně vystřídala travka. Druhou půlhodinu jsem si říkala, že se z toho třeba v druhé polovině vyklube něco... Třeba něco, co bude stát alespoň trochu za to, ikdyž mě film už totálně nudil a nesympatičtí, ke všemu i nezajímaví, mi v něm začali připadat úplně všichni. Ale nevyklubalo se z toho vůbec nic, co by stálo za řeč a já se celou zbývající hodinu musela přemlouvat, abych vůbec vydržela do konce. A ač jsem vydržela, a ač tentokrát i bez použití rychloposuvu, stejně to bylo utrpení, které ve mě vyvolalo dojem, že mě právě odpanila tetka migréna. PS: Snad jen jednou jedinkrát mě tenhle plytký kousek zaujal, a to scénou, která ve mě vzbudila vzpomínku na tenhle song. PS2: Pokud možno, stahujte titule od larelay a radmas (titulkari.com), páč ty na titulky.com jsou hrozivě nepodařené. 20% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

párkrát to ztrácí tempo a několikrát to vypadalo, že by tomu nějaká půlhodina méně nevadila. Ale každá takováto chvíle je přebita další sakra sexy nebo sakra stylovou nebo dokonce sakra hlubokou (ano, Travolta a jeho zpověď mně fakt silně překvapila) scénou, navíc celé je to natočené tak vizuálně sytě a eye-candy, že to i přes jednoduchost příběhu prostě nejde nemilovat. Připočítejme to, že tato jednoduchost film v ničem neomezuje, naopak dokonce mu sedne a máme tu návrat Stonea ve velkém. A závěr je opravdová třešnička na dortu a s přivřením nějakého toho vydloubnutého oka i pěkný mindfuck. Hudba samozřejmě celou tu uvolněnou, přitažlivou atmosféru zdatně podporuje, většinou pěkně energicky. Herecky.. nu tady jsem při úvodních titulcích chvíli opravdu zíral, protože takovouhle nářezovou sestavu ve většinu thrillerů jen tak nevidíte. S hlavní trojice byl největší sympaťák samozřejmě naprosto nepoznatelný Aaron (fakt, kdo by to na toho kluka s Kick-Ass řekl), ale dokonce i toporňák Kitsch se zas tak úplně neztratil. Blake Lively není zrovna A liga, co se herectví týče, ale who gives a f..., když je to takové lahůdkové zboží, její monology jsou jedním z vrcholů filmu - ten hlas! Salma Hayek se asi definitivně přehoupla ze strany ozdoby na stranu mentora/matky, což je na jednu stranu asi dost smutné (ten čas letí), na druhou stranu ji to stále sluší skoro jak za časů Desperada - no problem. Del Toro se svým psychopatem a ještě nebezpečnějším přízvukem zábavný a Travolta - nu, Travolta je Travolta. Abych to teď už uzavřel - Oliver Stone znovu prokazuje svou mnohotvárnost a tentokrát ve stylu Tonyho Scotta (RIP) přináší staronový akční kousek plný odvázanosti, násilí, eye-candy a antihrdinství. Ale hlavně, třeskutě jsem se bavil :)) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zpočátku docela naivní selanka o milostném trojúhelníku, prorostlém kořeny ganjy. Jenže to by to nesměl být Stoney. Vizuální vytříbenost je samozřejmostí, krvavá brutalita unrated verze (mohla být ale o pár fucků bohatší) přidává dobré dvě hvězdy. Taylor Kitsch se v téhle roli vysloveně našel. Del Toro hraje toho největšího sráče s očividnou chutí a Travolta vyfasoval další fajn roli. Akční scény patří ke špičce, stará škola se pozná. Další takový kousek s lepším scénářem prosím. P.S: Vyzvánění s tóny "Pec nám spadla" je otravné, ale potěší. Nezabíjej mě prosím, mám tři malé děti. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (29)

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama