Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (102)

plakát

Cokoliv (2003) 

filmy woodyho allena mám celkem rád, až na toho roztržitého chlapíka, co v nich hraje. a co teprve, když tam hrajou dva !!!

plakát

Zpívající detektiv (2003) 

film, který má velké předpoklady a ambice, který však má také velké nedostatky ve zpracování i hereckém obsazení

plakát

Dead or Alive: Final (2002) 

podle mě asi nejstravitelnější kousek z celé trilogie. myslím si, že nízký rozpočet není zrovna to, co by miikeho děsilo. je pravda, že ze všech tří kousků je tento nejjednoduší snad po všech stránkách, nicméně nemám pocit, že by to něčemu škodilo. miike je svůj a svojský je i jeho projev, který nezapře. a tam, kde fanoušek interpretuje miikeho podle plánu, který si vytvořil po předchozí filmové zkušenosti s tímto tvůrcem, naráží i on na snad největší a nejokatější vrtoch režisérův a nechá se jím amatérsky napálit. miike opět vítězí a není pochyb, že příště se mu to podaří znova, protože on není z této planety, ba dokonce ne z této dimenze. musíme si zkrátka připustit, že je stále o krok napřed, aby mohl nerušeně klást nástrahy na nás, kteří si mylíme, že když je čekáme, tak je odhalíme.

plakát

Kukačka (2002) 

naprosto unikátní dílo, které minimem prostředků ze sebe dokáže vydat maximum učínku. v první polovině vás režisér nechá udělat si z fašisty hrdinu a přinutí vás fandit jeho boji o život a přát si, aby se z těch okovů dostal, absence řeči tu v žádném případě není na škodu, ba naopak posiluje úžasné emocionální působení. Když se v druhé půlce všichni tři hlavní aktéři rozpovídají co jim ústa stačí, nestačíte se divit kolik komiky se dokáže vytlačit jen z toho, že každý mluví jiným jazykem a navzájem si vůbec nerozumí. A když se to ke konci podle osvědčeného schematu zvrtne a zdramatizuje...no prostě je to pecka. nějaké přirovnávání k předešlé Rogožkinově tvorbě nebo pindy o neúměrně natažené stopáži jsou jaksi uplně mimo mísu (já osobně si nedovedu představit, že by byl film jen o záběr kratší). když ještě do nebe vychválím metaforickou umírací scénu ze závěu filmu, snad učiním zadost mým příjemným pocitům, ktaré ve mně tento snímek vyvolal.

plakát

Láska na druhý pokus (2002) (TV film) 

kouzelný film, který se v prvním plánu jeví jako další ze série nudných a bezduchých německých komedií. pokud se přes tento předsudek přeneseme, naskytne se nám zážitek, který filmy tohoto ražení nemají ve zvyku vyvolávat. tak za prvé si film nehraje na nic, na co je už od začátku jasné, že na to nemá. dokáže se nad sebou sebeironicky pousmát a hlavně všechna klišé sou tak okatá, že nelze nevěřit, že by je autoři nepoužili záměrně. zkrátka, i když je už od začátku jasné, o co tam tak zhruba de a jak to skončí, narozdíl od ostatní podobné bezduché TV produkce na mě tento snímek více než příjemně zapůsobil. dal bych i za 4, ale zas taková pecka to neni. taktéž hodnocení odpad je zcela mimo mísu.

plakát

Machr - zpověď univerzitního bookmakera (2002) (TV film) 

standartní moralita, ze které plyne snad jen poučení, že pokud něco rozjíždíte a nejste v tom kovaní, tak to nerozjíždějte ve velkém.

plakát

Salton Sea (2002) 

překombinované a povrchní. začíná to jako americký trainspotting o perníku nečež se to zvrhává do jakési pseudodetektivky, kdy je velmi obtížné si představit, že by vyjetý pikař dokázal ve svém devastovaném mozku vykouzlit tak dokonalý plán. kýčovitý konec jenom podtrhává nanicovatost celého filmu. dvě hvězdy za opravdu neuvěřitelné dějové zvraty, které sem nečekal ani já. ale říkám, v tomto případě úplně platí: všeho moc škodí.

plakát

Ted Bundy (2002) 

... aneb jak se dá zprznit dokonalý námět. co vybízí k dobrému zpracování víc, než taková atrakce jakou bezesporu životní příběh teda bundyho je. o to větší zklamání, když se s ním člověk seznámí prostřednictvím tak strašného filmu.

plakát

Babí léto (2001) 

film na pět hvězdiček. když mu je ale chci dát, probleskávají mi hlavou reminiscence na klišovité momenty a schematicky řešené situace, což způsobuje, že scénář jinak vynikajícímu filmu zbytečně kazí výborné skóre.