Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 686)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Historie dostává jednou zase pěkně na prdel. Timur Bekmambetov přichází s další akční tupojízdou, která však v konečném důsledku při vypnutí rozumu na hodinu a třičtvrtě vlastně ani neurazí ani nenadchne. Lincoln by sice asi ze své reprodukce zrovna dvakrát velkou radost neměl, ale že by se jednalo a úplnou prohru se říci nedá. Pokud vás tedy házení míčkem o zeď již přestalo bavit, dejte vousatému Lovci upírů šanci. V rámci logiky to sice bude značný pokles, nicméně v rámci zábavy to tak strašné nebude. Přinejmenším si vychutnáte celku slušný hudební doprovod Henryho Jackmana. [50%]

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Komediální legenda a kult, který ani s přibývajícím věkem neztrácí na svém kouzlu. Právě naopak. Po vrchol našlapaná přehlídka skvělých gagů, zábavného scénáře, jednoho neskutečného magora v hlavní roli a jednoho únosu. Nesmrtelné hlášky které se neohrají ani naposté a scény, které už nikdo z hlavy neodmaže.

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Slabší, ač se Carrey snaží sebevíc, i přes některé opravdu dobré zářezy, dvojka již není tak našlapaná a v tempu jako první díl. I přesto se však jedná o jednu z těch zábavnějších komedií.

plakát

Ad Astra (2019) 

Skvěle natočené, výborně zahrané a nesmírně atmosferické přemýšlivé sci-fi ve kterém kraluje výborný Brad Pitt a skvělý Hoyte van Hoytema. Rozhodně ne pro každého, nicméně pokud vám tahle dramatická výprava za otázkami z vlastní minulostí sedne, budete to prožívat s hlavním hrdinou od začátku až do konce.

plakát

Adelheid (1969) 

Chladná až mrazivá atmosféra, podtrhnutá skvělou režií a vynikajícími hereckými výkony.

plakát

Aeon Flux (2005) 

Komiksová zvrhlost která se pokusil jít střední cestou a ztroskotala u obou front. Pro fanoušky předlohy slabý odvar, pro neznalce nesmyslná úchylnost.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Výborné tempo, líbivé vizuály, skvělé obsazení a jeden z nejnápaditějších thrilerů poslední doby.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Po pilotu: Ano má to spoustu chyb a ze všeho nejvíc to bazíruje na klišé a kalsických neduzích seriálové tvorby, ovšem také to nabízí na seriálové poměrny solidní produkci, výbornou hudbu a poměrně slušné obsazení. Pokud to bude podobně uhozeně a v takovémto tempu pokračovat, nemám s tím nejmenší problém a přidávám do svých pravidelně sledovaných seriálů.

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Vábnička na ocenění, která vyšla. Tom Hanks je skvělý coby šéfredaktor Ben Bradlee v jinak jen lehce nadprůměrném dramatu o jedné z mediálně nejdůležitějších afér minulého století. I se Spielbergem za kamerou se filmu nedaří vyždímat nějak zajímavější nebo nápaditější podívanou než jen vykonstruovanou odpověď na daleko zajímavější a nápaditější dramata podobného charakteru. Část zkrátka funguje, část ne a ve výsledku tak Akta Pentagon: Skrytá válka působí spíše rozpačitě než jako něco, co zkrátka musíte vidět. [65%]

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Burton a pohádky. Režisér Tim Burton se rozhodl podat svoji vlastní alternaci světoznámé pohádky po svém. Ne že by to dopadlo nějak příliš špatně, nicméně zázrak to taky není. Děti a mladší se u snímku budou dozajista bavit, nicméně kromě scén s mluvícími zvířaty však snímek nemá moc co nabídnout a spíše nudí. Zvláště pak v nadbytečných scénách které v rámci celého konceptu působí jen jako zbytečné zabřednutí do klišé. Zpracování i hudba jsou sice fajn, nicméně vše ostatní značně pokulhává. Škoda. Třetí hvězda za maniakálního králíka.