Reklama

Reklama

Agenti S.H.I.E.L.D.

(seriál)
  • USA Agents of S.H.I.E.L.D. (více)
Trailer
USA, (2013–2020), 97 h 8 min (Minutáž: 41–45 min)

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hrají:

Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Elizabeth Henstridge, Iain De Caestecker, Brett Dalton, Nick Blood, Henry Simmons, Adrianne Palicki, Luke Mitchell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(136)

Existence superhrdinů a mimozemšťanů se stala veřejně známou a svět se snaží vyrovnat s touto novou realitou. Pod vedením agenta Phila Coulsona tak vzniká nový tým specializovaných mužů tajné organizace S.H.I.E.L.D, kteří se s touto realitou musí utkat. (TV Nova)

Videa (29)

Trailer

Recenze (450)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po jedenácti dílech jsem pořád na rozpacích. Proč? Protože co tu máme... klon Aliciy Keys, dva poloklony Romanové z nichž jeden je z druhé půlky klon Ondřeje Brzobohatého, siamská dvojčata - klony Keiry Knightley a Toma Hollandera, a celou tu partu, jak to tak vypadá, vede asiklon agenta Coulsona:) SHIELD prostě stále zůstává za očekáváními - že je to "jen popcornová zábava" je vzhledem k potenciálu docela málo. Dobré momenty tu jsou, ale takovýhle seriál by snad neměly táhnout emoce jeho postav (a srandovnost jejich britské/skotské angličtiny už vůbec ne), ale hlavně svižná nestereotypní akce. Svižné to dejme tomu je, ale pořád čekám na nějaký opravdový tahák - zatím nejblíž tomu byly epizody 5 a 6, ale zase jen kvůli postavě ženy v květovaných šatech a kvůli Simmonsové. A "Alicia Keys" (že se mi nedaří si zapamatovat jméno herečky ani její postavy není dobré znamení) mi zatím víc než co jiného přijde otravná. Jenom díky řemeslné kvalitě a těm několika "lepším" kusům dávám zatím 70%. Anebo ne, TADY PŘECE MÁ WHEDON A JEHO BANDA K DISPOZICI S.H.I.E.L.D.!!! Zatím 60% s tím, že doufám, že Coulsonova backstory bude mít větší dosah než to, co se ukázalo v 11. díle. Update po konci první série - musím přiznat, že jsem to rozhodně nečekal, ale šestnáctou epizodou chytne seriál takové točky, že to vypadá, jako kdyby to celé točil úplně jiný tým - a taky že to tak v podstatě je, protože zasáhlo výsostné Whedonovo vedení a protnutí dějových linek s filmy, konkrétně druhým Kapitánem Amerikou. Faktem nicméně je, že kdyby se v podobném tempu a za podobných podmínek odehrávalo všechno, bylo by to nevázaně zábavných pět hvězd - takhle je tu sice až šokující kvalititativní posun nahoru (včetně vývoje postav), a náznaky vývoje do druhé série vypadají taky dost slibně, ale ta první má nárok na 70% a nějaké drobné navrch. Ale aspoň mě přesvědčili, abych se zajímal i o druhou sezónu:) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem naprostou pecku a taky, že jsem ji dostal! Joss Whedon je borec. Kvalita dílů je kolísavá, ale 2. série je super. Postavy jsou sympatické a nechybí ani občasné fóry. Ocení to ale hlavně fanoušci světa Marvelu. Seriál se zabývá převážně 6-ti člennou skupinou agentů S.H.I.E.L.D.u. Ti mají vlastní letadlo, ve kterém lítají na mise. Časem se složení týmu mění. Vede je Phill Coulson, který záhadně obživl po své smrti při obraně New Yorku. Naráží na různé problémy a nové záporáky. Je to hodně provázané s filmy od Marvelu. Například jedna epizoda navazuje na Thora 2. Ale hlavně po událostech pokračování Kapitána Ameriky se děj hodně převrátí. Spoiler: S.H.I.E.L.D. v podstatě zanikne a z agentů se stanou vyhnanci. Musí napnout poslední síly a odolat jednotkám Hydry. Končí to trochu otevřeně. 2. série přináší spoustu nových postav a odhalení. Hlavě se tu vypořádávají s následky Hydry. Taky se začíná pátrat v minulosti Skye a objevují se i její rodiče. Na scéně se objevuje nová rasa Inhumans. Z té se nakonec vyklube hrozba, kterou musí S.H.I.E.L.D. eliminovat. Skye se ale rozhodla správně a teď je povede jiným směrem. 3. série je tu a s ní nové hrozby ze strany Hydry a Inhumanů. Nastupuje nový záporák jménem Hive v podobě Warda a ten jim dělá pořádné problémy. Finále je trochu otevřené. Některé postavy nás opustí. 4. série je dost temná a S.H.I.E.L.D. má nové vedení. Navazuje to trochu na Civil War. Objevují se noví záporáci a s nimi i Ghost Rider. Nakonec se dočkáme virtuální reality podobné Matrixu. Po všech těch robotech následuje skvělé otevřené finále. 5. série pokračuje ve vesmíru. Cestuje se tu časem a zničení Země je na spadnutí. Naši hrdinové mají před sebou nelehkou zkoušku. V seriálu se objevují i další postavy jako jsou Nick Fury, agentka Maria Hill a lady Sif. :) "Nesahejte na Lolu!" :D ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

Nakonec mi to nedalo, a přestože jsem dvakrát show z watchlistu dropnul, nakonec jsem dojel zbylých 15 episod v jednom velkolepém víkendovém maratonu. A narozdíl od Arrow to nepovažuju za úplně ztracený čas... Prvotní důvod, proč jsem se přestal kdysi dívat, ovšem až do konce nepominul - provázanost s Avengers je pramalá, alespoň pokud jde o fyzickou přítomnost Avengers, Asgaarďanů nebo čehokoliv filmového obecně. Nicméně seriál postupně získává jakousi vlastní tvář, asi bych to přirovnal k trošku dražší staré Star Gate. Zázraky na počkání, nemožné do další episody. Občas náznak zajímavé zápletky, nebo vtipné hlášky, některé postavy jsem si i celkem oblíbil. Je ale nutné smířit se s všudypřítomným patosem a jistou sterilitou v zobrazované akci, což ovšem je pravděpodobně záměr. Nejvíc jsem trpěl u závěrečných episod, když se objeví Hydra, stát se to tak o pět episod dřív, nedokoukal bych potřetí. A to by bylo chyba, protože v poslední episodě je kromě Samuel L. Jacksona k vidění i jeden z nejvtipnějších konců hlavního záporáka ever, a jen kvůli tomu to za těch poctivých 7/10 stojí... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

První díl byla pěkná rychlá jízda, ale poté se 6-7 dílů tak trochu epizodicky táhlo a po každém dalším dílu diváka nic nenutilo vyloženě se těšit na další. Poté přijde zlom, kdy každý díl na předešlý navazuje a stává se z toho parádní spojený celek, kdy se po konci jednoho dílu těšíte na druhý. Já si díky vlažnému začátku počkal na celou sérii a nelitoval jsem, protože jsem mohl v klidu koukat i na několik dílů za sebou. Takže neodsuzovat podle prvních pár dílů a myslím že se budete bavit. Celý seriál začíná po filmu Avengers. V něm se stane událost, která zamotá celkem solidně i seriál. Vedoucím jedné divize je totiž agent Coulson, který v Avengers umírá. Jak byl vývoj první série protáhlý, tak se zde objevují souvislosti k MARVELáckým filmům po Avengers až do Captain America: Winter Soldier, takže je zde i sousta zvratů a zajímavých momentů. Určitě se povedl i výběr hlavních protagonistů. Od potrhlých vědců, po samotného Coulsona si člověk najde své oblíbence. Občas se zde také objeví postavy z velkých filmů, jako například agentka Hillová, Nick Fury, asgarďanka Sif atd..... V seriálu je dost akce, pěkných efektů a i humoru, takže je to takový svěží mix všeho možného............. 1. série je tedy za mnou a až na ten vlažný začátek jsem určitě spokojenej. dávám 90% :) 2. série ukončí děj týkající se neznámých znaků a rozjede další, našlapanější ohledně Inhumans. Zvlášť od druhé půlky série se to rozjede do šíleného tempa plného pěkné akce a skvělých zvratů. Série končí chvíli po událostech Avengers AoU. 100% :) ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Očekávání ohledně Agentů nebyla nijak velká, upoutávky v televizi mi tehdy přišly zvláštní, ale bylo to z Marvel Cinematic Universe (MCU), a taky tam byl můj oblíbenec z prvního a druhého Iron Mana a Avengers Phil Coulson (kvůli němu jsem si taky nějaký čas myslela, že půjde o prequel Iron Mana), tak jsem se začala dívat... a nakonec z Agentů byl svého času jeden z mých nejoblíbenějších seriálů vůbec. Můj vkus už se sice za ta léta posunul jinam, ale na jistých pár sérií budu vždycky ráda vzpomínat. -------------- Agenti jsou parádní seriál - zejména pro fandy Marvel Cinematic Universe - s víc než tuctem promyšlených postav, kterým jednoduše musíte fandit, ať už se jedná o momentální členy hlavního týmu (Coulson, Daisy, May, Fitz, Simmonsová ale i Bobbi s Hunterem), vedlejší postavy (Ghost Rider, Talbot aj.) nebo záporáky (např. Ward/Hive, Jiaying), i když pravda je, že s některými mohlo být naloženo poněkud lépe (třeba s Lashem....) a v pozdějších sériích začínají být někteří skoro až otravní (Mack). Co do vizuálu a výpravy si myslím, že na (komerční a ne kabelovou) televizní produkci je to slušný výkon, většina efektů je hodně dobrých a nenarazila jsem na nic, co by mi vyloženě vadilo. Soundtrack se povedl taky, občas se nejdou hodně zajímavé motivy a ten hlavní, značně heroický, už k seriálu neodmyslitelně patří. U komentářů k jednotlivým sériím následují lehké SPOILERY: -------------------- PRVNÍ série: Uznávám, že seriál asi nemá úplně strhující pilot, i já jsem si říkala, že je to nějaký divný, a že to možná vzdám, ale byl tam můj oblíbenec Coulson, a já chtěla vědět, jak to, že je naživu (kdo viděl první Avengers, ví), k tomu se ještě objevilo sérum Extremis ze třetího Iron Mana a zajímal mě osud Skye v podání sympatické Chlöe Bennet. Byla jsem tedy ochotna prokousat se případy s nadpřirozenými věcmi hodně čerpajícími z prvních Avengers (zbytky Chitauri). Jenže pak přišel pád S.H.I.E.L.D.u a vzestup Hydry a doposud nejlepší propojení s filmy z MCU - lepšího jsme se již nedočkali a až do úplného konce (nejen) tohoto seriálu nejspíš nedočkáme, což je podle mého fakt škoda... Seriál tak prošel zásadní proměnou a ukázal svou pravou tvář. Poté již nebylo cesty zpět a já chtěla, vlastně musela, vidět další epizody. Doporučuji si spolu s finálovými epizodami (tak od 14. epizody) pustit i druhého Captaina Americu (Návrat prvního Avengera). Mimochodem mě v této sérii velmi potěšil Bill Paxton. -------------------- DRUHÁ série pak začala tak, jak by měla správně začít ta první - zařadila rychlejší tempo (bez epizodických nikam nevedoucích případů) už od začátku, kdy je divák vržen do akce a nových problémů. Přibyly nové postavy (Bobbi a Hunter!!!), artefakty, otázky. A pokračoval boj s Hydrou. Linka s Inhumans, kteří zde (v MCU) nahrazují mutanty, neměla chybu a hlavně postavy z předešlé série se výrazně posunuly dopředu - hlavně Coulson a Skye (nyní už Daisy), ale i Ward nebo Fitz a Simmonsová. Za opravdu povedenou považuji i linku kolem Daisyných rodičů. Série vrcholila vynikajícím dvojfinále S.O.S. s navnazením na třetí sérii, dokonce se objevilo aspoň lehké propojení s druhými Avengers (Age of Ultron) skrze Rainu, která oproti první sérii nebyla tak divná a vlastně mě i mrzelo, že se v dalších sériích už neobjevila. ------------------- TŘETÍ série je pro mě osobně zatím ta nejlepší, hlavně její první polovina, ve které se řeší problém s Lashem, vrahem Inhumanů, a odhaluje se minulost a pravý účel Hydry - nenajdete tu slabší epizodu a budete co nejdřív chtít vidět další epizody, a když si myslíte, že přichází vrchol tzv. zimní části (první polovina série), tak pak nevěříte vlastním očím, když opravdu přijde. Asi nejlepší mid-season finále vůbec. I jako jako celek série nejlépe drží pohromadě. Potenciál Inhumans je tu využit na maximum a jejich hlavní dějová linka se tu krásně uzavírá. Nemluvě o dalším skvěle napsaném vývoji postav. A kromě toho všeho je v této sérii jedna z nejdojemnějších scén, které jsem kdy viděla (v seriálech i filmech), viděla jsem ji asi čtyřikrát a pokaždé bulela jak želva. Po této sérii se ze seriálu definitivně stala moje srdcovka. -------------------- ČTVRTÁ série mi přinesla nejprve lehké zklamání, neboť se i přes Ghost Ridera v první polovině občas trochu podobala první polovině první série (já vím, matoucí), navíc se mi nelíbilo Daisyino počínání v prvních několika epizodách, plus mi chyběly některé postavy z předchozích dvou sérií. Avšak pak po vzoru první série nastává v druhé polovině dost velká změna. V první sérii to byl pád S.H.I.E.L.D.u, zde se děj po psychu s LMD přesunul do virtuální (a vlastně i alternativní) reality Frameworku (který mi dal vzpomenout na nejedno kyberpunkové dílo)... a dostali jsme asi nejlepší epizody od začátku seriálu (i S.O.S. z druhé série překonáno), tedy až na lehce "odfláknutou" finálovou epizodu, která v porovnání s nimi jaksi vyšuměla. Taky mě zde začal trochu otravovat Mack, který, zdá se, přežije úplně všechno. -------------------- PÁTÁ série je ze všech asi nejzvláštnější a podle mě je na ní nejvíc vidět snaha přijít s něčím extra (zvlášť po hrozbě zrušení seriálu), tedy s cestováním v čase. Nejdřív v budoucnosti a pak zase zpátky, takže by se tato série dala dost dobře rozdělit na dvě. Ani jedna nepřevažuje nad tou druhou, ani jedna není úplné průser ale ani úplný zázrak. S postavami je to podobné - cca půlka z nich, tedy hlavní tým a navrátilci z dřívějška, byli opět výborní, opravdu mi udělal radost Hunter a pak Fitz se Simmonsovou, ale nové postavy byly z většiny nezajímavé a ani mi nepřišly moc sympatické (Casius, Deke). Jestli jsem měla z konce čtvrté série smíšené pocity, tak tady je to o stupeň horší, napínavost a drajv posledních epizod totiž opět trochu zazdilo rozpačité finále (proč to zase udělali?). I přesto mám seriál pořád stejně ráda a na ty další dvě série (nebo víc?), byť zkrácené na 13 epizod (a asi i bez Coulsona), se těším. Konec v tuhle chvíli by mě fakt nas*al, přestože jsme dostali odpovědi na mnohé nevyřešené otázky z předchozích sérií. -------------------- ŠESTÁ série: Nejdřív jsem si vůbec nebyla jistá tím „novým Coulsonem“ – tohle totiž smrdělo zoufalou snahou tvůrců udržet si přízeň diváků formou jakéhosi návratu nejoblíbenější postavy i poté, co ta postava (vypadalo to, že definitivně) umřela. Ano, Coulsona mám moc ráda, ale nic se nemá přehánět. Zpočátku sice tvrdili, že Clark Gregg bude hrát novou „úplně jinou“ postavu. Záměrně ovšem nedodali, že ta postava je stvořená z Coulsona (pomocí Monolitů) a má jeho vzpomínky – chválihodné je, že aspoň vysvětlili jak a dovedli to v sérii využít. // Ze začátku to taky vypadalo, že série bude rozdělena na dvě dějové linie – na linii odehrávající se na Zemi a na linii odehrávající se ve vesmíru. Obě linie se nakonec propojily a ukázalo se, že Sarge souvisí s událostmi ve vesmíru a že se na Zemi chystá mimozemská invaze (už zase, hm…). Než se obě dějové linie propojily, bavila mě víc ta ve vesmíru. Vesmír byl určitě zajímavější než dění na Zemi. Vesmírná linie měla také lepší soundtrack, který mi hezky připomněl Trona a Stranger Things. Tato linie obsahuje asi nejlepší epizodu ze série vůbec – šestou. Hlavního záporáka (tedy záporačku) poznáváme až v 8. epizodě (nutno podotknout, že mi vzhledem připomínala Melissandru ze Hry o trůny). Izel je celkem slušná záporačka, ale na Jiaying nebo Hivea nemá, přirovnala bych ji asi k Aidě. Celkem mi vadilo, že v jeden čas jsme všechno info slyšeli dvakrát: jednou to stačí, ale víckrát – je lepší, když se to kombinuje, když najednou vidíme, jak se o tom dozvídají dvě strany. Zakončení série je výborné - po dvou sériích zase pořádně našlapané finále plné zvratů, které nepůsobí proti předešlým epizodám jako úpadek. I když možná pociťuji lehké zklamání, jelikož žádná z postav nakonec neumřela, ale s dostupnými technologiemi se tomu držení se naživu ani nedivím. A vlastně se divím, že to LMD nepoužili na Coulsona už na začátku téhle série (nebo to aspoň nezkusili) – nepřijde mi to tak divné jako Sarge. Úplný konec zase cliffhangerový, naštěstí bylo v případě této série pokračování jisté. ----------------------- SEDMÁ série: jako taková je fajn, ale na úroveň těch nejlepších (za mě 2-4. série) se nedostala. Cestování časem je dost nebezpečné téma: každý už to někde nějak viděl a pojmout to po padesáté jinak, to už snad ani nejde, takže tu máme jedinou lineární časovou linii, kdy změna v minulosti ovlivňuje budoucí události, nějak zakomponovanou časovou smyčku, a nakonec se objeví cyklické cestování časem jako v Endgame, kdy změna v minulosti vytvoří novou alternativní časovou linii a tu původní stejně změnit nejde. Tady to všechno skloubili dohromady (v jedné z alternativních linií lze cestovat lineárně a měnit ji) a světe div se, dává to smysl, na konci to hezky zapadne a konečně dává vše smysl i ve finále série minulé (co bylo s Fitzem a Simmonsovou). I finále je uspokojivé a s tím, jak nakonec postavy skončily, jsem spokojená a výrazně stěžovat si nemůžu. Sérii však nemohu dát plný počet, jednak se tu objevila snad nejhorší epizoda seriálu jako takového (sedmá), pak několik epizod mi přišlo jako zbytečně natahovaných před tím, než to konečně začne zaklapávat do sebe a ohromovat, a nakonec tady celkem selhává to, co bylo na seriálu vždycky nejlepší – práce s postavami. Vyrojilo se tu moc nesympatických, otravných a zbytečných postav. Třeba Mack, který je tu vyloženě otravný svými přemoudřelými kecy – už od čtvrté série tu neměl být. Deke je podobná osina v zadku – čím víc se snaží být nerdy a cool, tím je to horší, aspoň že na konci byl k něčemu. Nový záporák Nathaniel Malick je takovej kretén, že to seriál za celejch sedm sérií neviděl, všichni ostatní záporáci mě bavili víc a hlavně působili, že je z nich člověk měl trochu hrůzu/respekt. Tenhle byl jenom otravnej. Zbytek nováčků i camea postav ze sérií minulých je ok, nejlepší byla nakonec asi Kora. Nesmírně mě ale potěšil Daniel Sousa. Jinak mám dojem, že si tvůrci brali dost ze Star Treku: May měla schopnosti jak Deanna Troi z TNG a Chromiconi jsou jak nějaká napodobenina Borgů v MCU (+ ta Enochova smrt připomíná jistého Vulkánce). --------- Díky za všechno, Agenti, budete mi chybět, byl to krásněj čas, co jsem s váma strávila. P.S.: Na Agentech je hrozně vidět, že je většina lidí nejspíš hodnotila celkově hned po pilotu/prvních pár epizodách. Jak jinak si vysvětlit, že celkově má seriál 74%, ale všechny série (a epizody) mají lepší hodnocení, od druhé série skoro o deset procent? 9/10 () (méně) (více)

Galerie (2 604)

Zajímavosti (677)

  • Epizóda sa začína sa rok po skončení piatej série. (Pat.Ko)
  • Legendární komiksový stvořitel Stan Lee se objevil stejně jako ve filmech i v tomto seriálu, a to konkrétně ve 13. epizodě první série. (ManOfPhoenix)
  • Clark Gregg (Coulson) bol čestne nominovaný v ankete "Performer of the Week" portálu TVLine za týždeň 24. mája 2020, za jeho výkon v tejto epizóde. (Pat.Ko)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Nick Fury dostane vlastní seriál

Nick Fury dostane vlastní seriál

29.09.2020

Samuel L. Jackson je připraven vrátit se ve vlastním seriálu na streamovací službě Disney+. Jeho postava Nicka Furyho by se měla dočkat nového seriálu, který napíše Kyle Bradstreet (Mr. Robot). Zatím… (více)

Marvel TV žije dál

Marvel TV žije dál

15.08.2019

Když se řekne Marvel, spoustu lidí okamžitě napadne Kevin Feige, šéf filmové divize. Jenže pak je tu i Marvel TV, mladší bratříček, který má na svědomí například Agenti S.H.I.E.L.D., nebo všechny… (více)

Jak seriály změní marvelovské univerzum?

Jak seriály změní marvelovské univerzum?

30.06.2019

Šéf Marvel Studios Kevin Feige stále dává rozhovory v rámci PR kolečka před novým Spider-Man: Daleko od domova a jeden z nich se teď stočil i směrem k blížícím se seriálům na streamovací službě… (více)

Reklama

Reklama