Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Western

Recenze (2 188)

plakát

Maigret - Maigret se mýlí (1994) (epizoda) 

Jeden z nejlepších Maigretů. Excelentní studie důsledků činnosti namyšleného narcistického psychopata. Rozhovor v profesorově bytě je scénáristickou perlou. Maigretovo rozhodnutí na konci tento díl završuje pověstnou třešničkou na velmi dobře natočeném kriminálním dortu.

plakát

Richard Jewell (2019) 

Skvostná pozdní Eastwoodovka. Dojímavý příběh dle skutečné události teroristického útoku na OH v Atlantě, geniálně natočený. Clint umí i v 89 letech.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Vynikající film plný černého humoru a výtečné muziky. Skvěle zaťatá Frances McDormand v roli matky zabité dcery. A hlavně scénář byl geniálně napsaný, plný protikladů, životních ran a vyvíjejících se postav. Tak to mám rád. Dle mne nejlepší film roku 2017.

plakát

Výměna (2008) 

Na tři Oscary nominovaná Výměna od Clinta Eastwooda je pravdivým příběhem matky v L.A., které unesou syna a poté je ona sama pronásledována prohnilou policií, která udělala řadu chyb. Dobře natočeno, sledoval jsem ten příběh bez dechu.

plakát

Železná srdce (2014) 

Brad Pitt exceluje v roli velitele amerického tanku v Německu 1945 - dobrá psychologie i těžká řežba. Mladičký Logan Lerman se zase přerodí z křesťana ve vojáka. Skvělý a uvěřitelný válečný film.

plakát

Tři mušketýři (1973) 

Asi nejlepší verze Tří mušketýrů se známými herci, spoustou soubojů, velkou porcí romantiky a humoru.

plakát

Most špiónů (2015) 

Výborný špionážní Spielbergův thriller dle scénáře bratří Coenů a na základě skutečných událostí. V hlavní roli tvrdohlavý právník "stojící muž" v podání Toma Hankse, v pozadí studená válka, strach z jaderných zbraní a Berlínská zeď.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Výborné a chytře natočené, s nevšedním extra širokoúhlým formátem. Škoda jen té neprostříhané ukecané první půlky filmu. Druhá půlka už byla Tarantinovský krvavý pulp western :D