Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (9)

Krvavá legenda Bang Rajan

Krvavá legenda Bang Rajan (2000)

Historická a krvavá bitevní sága ze Siamského království okolo roku 1765, kdy přesila dobře vyzbrojených barmských vojsk vtrhla do Siamu. Zatímco většina lidí prchala k hlavnímu městu, vesničané z Bang Rajan se rozhodli bránit svůj domov za každou cenu. Celým dějem prostupuje příběh dvou mileneckých dvojic, Inna a Sa a Meunga a Taeng-Onn. Starý vůdce vesnice Taen je raněn a na jeho místo přichází Chan, který dříve žil mimo vesnici. Ovšem barmský generál Naymeo také dělá změny, vymění svého podřízeného Manga za krutého Sukiho. A jak nakonec dopadne Tong-Menn, který je neustále opilý a přesto (nebo právě proto) je udatným bojovníkem?

Harry Potter a Ohnivý pohár

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)

Harry Potter zahajuje svůj čtvrtý školní rok na Škole čar a kouzel v Bradavicích. Ani tentokrát tam není v bezpečí. Bradavice hostí významnou událost - Turnaj tří kouzelnických škol. Z každé vybere toho nejvhodnějšího uchazeče Ohnivý pohár. Proti všem předpokladům je vybrán i Harry, ačkoliv je pro turnaj nezletilý a tvrdí, že se sám vůbec nepřihlásil. Brumbáloi se to vůbec nelíbí, protože turnaj je pořádně nebezpečný. Vypadá to tedy, že někdo opět usiluje Harrymu o život. Navíc mu moc spolužáků nevěří, že se nepřihlásil a v bradavické škole ho spolužáci považují za náfuku, dokonce i jeho věrný kamarád Ron se od něj odvrací. Do toho přichází nový profesor Obrany proti černé magii, který není úplně ... normální. Harryho čekají těžké časy.

Clerks 2: Muži za pultem

Clerks 2: Muži za pultem (2006)

Dlouholeté pracoviště Danta Hickse a Randala Gravese, obchod Quick Stop, je v plamenech. Proč shořel? A co budou ti dva dělat? Dante má jasno, bere si jistou slečnu s velkým klitorisem a mizí z Jersey. V mezidobí pracuje s Randalem opět za pultem, ve fastfoodu Mooby's s velice sympatickou slečnou vedoucí a geekem z velmi nábožensky založené rodiny, který nade vše miluje Pána Prstenů, Transformers, maminku a svou přítelkyni Myru. Fyzické podobě lásky Eliase a Myry však brání nejen puritánská morálka, ale i jisté fantasy postavy. Jak to všechno dopadne, se dozvíte na Dantově večírku na rozloučenou, plném mezidruhové erotiky. Jay a Mlčenlivý Bob, kteří své stanoviště samozřejmě přizpůsobí Dantovi a Randalovi, však napovídají, že to nebude tak, jak to vypadalo na začátku.

Taková je Anglie

Taková je Anglie (2006)

Drama o Anglii v 80. letech 20. století. Táta dvanáctiletého Shauna padl ve válce o Falklandy a Shaun teď naléhavě potřebuje mužský vzor i zastání. Zdá se, že je nachází v partě o něco starších místních skinheads. Situace se však komplikuje, když se do party vrátí propuštěný vězeň Combo - ten nebere skinheads jako životní styl a subkulturu, ale jako příležitost prosazovat své rasistické názory a ventilovat svou chorobnou agresivitu. Původní parta se rozpadá a Shaun prožívá deziluzi, která vede k jeho předčasnému dospění.

Kainovo znamení

Kainovo znamení (2007)

Britský válečný film o nedávných událostech v irácké provincii Basra, kde operují britská vojska. Osmnáctiletí nováčci Marc Tate a Shane Gulliver slouží v četě, jejímž úkolem je udržovat v Basře křehký mír. Poté, co je oblíbený velitel zabit protikoaličními povstalci a odvetné pátrání po podezřelých přinese Britům několik zajatců, jsou oba mladíci nuceni volit mezi tím, co od nich očekávají služebně starší, a mezi danými rozkazy a morální ctí vojáka. Domů se vracejí bez zranění na těle, avšak s Kainovým znamením na duši. Herecky zde vyniká mladý Gerard Kearns.

Otec prasátek

Otec prasátek (2006) (TV film)

Televizní film podle románu Terryho Pratchetta Hogfather (česky Otec prasátek), kterýžto je osmnáctý v pořadí jeho velké fantasy série Úžasná Zeměplocha (Amazing Discworld). V předvečer Hogswatch (Svátku prasečí hlídky, zkráceně Prasečnic), které jsou jen náhodou malinko podobné zemNEplošským (tedy zeměkoulním) Vánocům, nastane absolutní nedostatek tlustého muže v červenobílém oblečení, který doručuje dárky. Zmizel. Dětská vychovatelka Zuzana Stohelitská (Michelle Dockery) ho musí najít, jinak nejenže bude ráno bez dárků, ale ani nevyjde slunce. Jejími pomocníky jsou havran s oční vadou, krysí Smrť a bůh kocoviny. Naštěstí ale zeměplošský Smrť (Ian Richardson a Marnix van der Broeke), Zuzanin dědeček, zvládá chvíli dělat dvě práce zaráz. Šíří se podivné zvěsti, dějí se podivné věci, a nakonec jsou do toho zapleteni i mágové za zdmi Neviditelné univerzity a jejich myslící stroj Hex. Jak to všechno dopadne, proč a jak je v tom angažován dosud úspěšný člen Cechu vrahů Jonatán Časnačaj (Marc Warren) a kdo za tím vším stojí, se nechte překvapit. Pokud se vám ovšem kýve nějaký zub, buďte velmi opatrní...

Plukovník Redl

Plukovník Redl (1985)

Napínavé konspirační drama z období úpadku Rakousko-Uherské monarchie inspirované románem Johna Osborna "A Patriot for Me" dle osudů reálné postavy Alfreda Redla, chlapce z rodiny venkovského zaměstnance dráhy v Haliči. Za dávnou pomoc je jeho chudá rodina zásadně loajální k císaři Franzi Josefovi I. a Alfred tuto rodinnou tradici důsledně dodržuje. Redl je přijat do důstojnické školy a coby mladý, ambiciózní a oddaný důstojník si buduje úspěšnou kariéru. V cestě mu však stojí nevyrovnané vztahy se ženami, bratr jeho vysněné Kataliny - Kristóf von Kubinyi, sklony k homosexualitě a šlendrián, korupce, kriminalita a alkoholismus v odlehlých posádkách c.k. armády. Na vrcholu Redlovy kariéry, kdy je jedním z nejmocnějších mužů v monarchii, má krásnou manželku a Katalina je jeho občasnou milenkou a důvěrkyní, se konspirační smyčky částečně organizované jím samým začnou stahovat kolem něj. Loajalita ke starému císaři už přestává být v kurzu. Následník trůnu Ferdinand d'Este má jiné plány a plukovník tajné služby Alfred Redl do nich nezapadá. Na pozadí ty nejznámější hudební kousky Johanna Strausse.

Detektiv Martin Tomsa

Detektiv Martin Tomsa (1994) (seriál)

Neohrožený drsňák Marek Vašut coby detektiv na volné noze brázdí svojí Škodou Favorit město Brno a neúnavně bojuje proti zločinu, za což mu většinou nikdo nezaplatí...

Skupina Edelweiss

Skupina Edelweiss (2004)

Na sklonku 2. světové války žijí spolu v bytě v rozbombardovaném Kolíně nad Rýnem dva bratři. Nejstarší brácha jim padl, matku jim zabila bomba a otec je na frontě. Starší Karl (Ivan Stebunov), na prahu dospělosti, je hrdým členem mládežnické odbojové skupiny Edelweiss, mladší Peter, na začátku dospívání, zatím nadšeně chodí do Hitlerjugend. Hlavní činnost kolínských Edelweisspiraten spočívá v psaní protiválečných nápisů a v pouličních šarvátkách s Hitlerjugend. Když ale naleznou raněného uprchlého trestance a přijde jistá zpráva z fronty, vše se změní...

Napínavý film manželů von Glasow-Brücherových o odvaze, odhodlání a také kamarádství. Je natočen podle skutečných událostí a divák pozná nejen zoufalost a bídu zničeného Německa, ale také to, že nacisté i kluci z Edelweissu na něco zapomněli...

Reklama