Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Nejdokonalejší seriál co jsem kdy viděl. Vynikající atmosféra, úžasní herci a skvělá hudba. Ani minutku jsem se u toho nenudil a snad z ničeho mi neběhal větší mráz po zádech. Nikdy nezapomenu na infarktový 7. díl druhé série. Při pronesení věty "It is happening again" jsem myslel, že mi vyskočí srdce. Bob a jeho odraz v zrcadlech mi naháněl větší strach jak kterákoliv hororová postava. Nezapomenutelný klenot, ke kterému se kdykoliv rád vrátím.

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

Jeden z nejlepších seriálů, jaké znám. Dokonalý ve všech směrech. To asi mluví za vše. Atmosféra by se dala krájet, napětí nepovoluje ani na vteřinku, nenechává diváka ani vydechnout a tak to má u každého napínáku být. Tady už snad ani slova nestačí... Pro mě nezapomenutelná klasika, nepopsatelný skvost! ...a dělám, že čtvrtou sérii jsem neviděl :-)

Hannibal

Hannibal (2013)

1. série: Naprosto skvělý úvod, který mě bez problémů navnadil ke sledování seriálu. Hlavní dějová linie zde ještě nemá moc prostoru, a tak sledujeme spousty vedlejších kriminálních zločinů. Vraždy jsou (ne)hezky brutální a zvrácené. Hlavní postavy jsem si oblíbil hned ze začátku a s radostí sledoval jejich počiny. Nějaké slabší chvilky by se možná našly, ale převažují nadprůměrné a zajímavé díly. 4/5 ... 2. série: Dokonalost sama. Pro nudu zde není prostor. Děj se pomalu, ale jistě začíná soustředit na samotného Hannibala. Každý díl má něco do sebe. Ještě (ne)chutnější než 1. série. Napětí stupňuje, osudy postav se nám vyvíjejí ve velkém. Finále je naprosto dechberoucí podívaná, hlavně posledních 15 minut. 5/5 ... 3. série: S třetí řadou je to bohužel o něco horší. První polovina seriálu (do 7. dílu) mi už nepřišla tak zajímavá jako předešlé řady. Jde tu sice už jenom o Hannibala, vedlejší zločiny šly stranou, a možná právě to bylo na škodu. Ubylo krve, ubylo atmosféry, jde z toho cítit, že to prostě není ono. Ovšem od 8. dílu to začíná být opět zajímavé a díly jsou kvalitní až do samého konce. Finále už není tak strhující jako u předchozí řady, ale přesto má něco do sebe. 3.5/5 ... Celkově: Skvělá hudba, herci, scénář - to vše podtrženo servírováním všemožných Hannibalových delikates. Přeji dobrou chuť při sledování seriálu. :-)

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Jeden z nejlepších seriálů co znám. Nic depresivnějších jsem v životě neviděl. Hlavní hrdiny jsem si oblíbil snad už od prvního dílu. Atmosféru to má úžasnou, masky a triky jsou také skvělé. První řada je takovým pomalým průměrným rozjezdem s výtečným závěrem. Druhá řada má velmi nevyrovnanou kvalitu jednotlivých dílů. Převládají sice díly nudné, ale když už na nějakou akci dojde, tak stojí za to! Závěrečný díl je absolutní nářez! No a třetí řada - na tu je radost pohledět. Snad v každém díle se dočkáme spousty napětí a akce a to už stojí za to. Takže u mě celkově za 8 bodů z 10. :-) Už aby tu bylo pokračování! ... Tak už mám za sebou 4. i 5. sérii a s radostí oznamuji, že mi to přijde čím dál lepší. :-)

Batesův motel

Batesův motel (2013)

Bates Motel má především vynikající atmosféru. A když k tomu přičtu skvělé herce (Vera Farmiga je opravdu úžasná) a scénář, tak si snad ani nemám na co stěžovat. Je to nepředvídatelné, místy napínavé a mě to rozhodně nenudilo. Závěr první řady je výtečný. Jsem zvědavý s čím příjde série druhá. Už se na ni moc těším :-)

Happy Town

Happy Town (2010)

Každý se na to dívá jinak, já v tom vidím dokonalou záležitost, která se jen tak nevidí. Každou minutu v Haplinu, přezdíváném Happy Town, jsem si krásně vychutnával a prožíval ji s tamějšími obyvateli. Úžasní herci, kteří do svých rolí skvěle zapadají (především Sam Neil a sympatická Lauren) mě oslovili již v prvním dílu a všechny do jednoho jsem si oblíbil. Atmosféra by se místy dala krájet a ke konci každého dílu děj graduje na maximum. Navíc se vše odehrává v krásném, poklidném odlehlém městečku, do kterého se po letech vrací strach. A když vše dokresluje prvotřídní hudební doprovod, tak nemám jediné námitky. Měl jsem možnost shlédnout prvních 8 dílů, ale budu doufat v další díly a čekat je s otevřenou náručí. Vždy se do Happy Town s radostí vrátím.

Ostrov smrti

Ostrov smrti (2009)

Srdcová záležitost, na kterou nikdy nezapomenu. Není to zdaleka úplně dokonalé, ale já si to jednoduše vychutnávál. S koncem každého dílu jsem s napětím očekával díl další. Ten ostrov se pro ten seriál snad přímo zrodil. Krásné a temné prostředí v sobě skrývá zlo, které na sebe nenechá dlouho čekat. Atmosféra je místy opravdu silně mrazivá, děj některých scén stupňuje na maximum a když k tomu přidám sympatické postavy, které jsem si hned z prvního dílu velmi oblíbil, tak tomu ani nemám co vytknout... Jeden z nejlepších seriálů, které jsem měl možnost sledovat.