Reklama

Reklama

Znovuzrozeni

(seriál)
  • Francie Les Revenants (více)
Trailer
Mysteriózní / Horor / Thriller
Francie, (2012–2015), 14 h 26 min (Minutáž: 50–60 min)

Hudba:

Mogwai, Jeff Russo

Hrají:

Frédéric Pierrot, Samir Guesmi, Guillaume Gouix, Anne Consigny, Clotilde Hesme, Céline Sallette, Pierre Perrier, Ana Girardot, Jérôme Kircher (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Videa (4)

Trailer

Recenze (62)

dubinak 

všechny recenze uživatele

1. série Tohle má u mě jednoznačně zelenou. Dlouho jsme tu tak zajímavý námět neměli, když nepočítám první řadu American Horror Story, která byla vypracovaná více komerčně a tudíž hodně profláknutá. Francie pořád překvapit dokáže a nabídla nám osm dílů mysteriózní podívané, odehrané vynikajícími herci za pomocí nádherných exteriérů. První díl s přehledem nalákal a za týden jsem to měla za sebou celé. Má to nádhernou horskou, ale znepokojivou atmosféru. Francouzští herci jsou z velké většiny jak vystřižení z časopisu a tahají tam celý seriál úspěšně až do konce. Les Revenants mají tu moc, že jsem se na další díl neskutečně těšila a byla jsem pořád zvědavá a ani jednou jsem si neřekla, že by se něco přehánělo, nebo nedávalo vyloženě smysl. Plusem je, že to značnou mírou působí na emoce a děj diváka prostě vcucne. Přirovnávat k Twin Peaksu to nebudu, protože tento seriál chtěl zaujmout docela něčím jiným. A v mém případě se mu to povedlo. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tohle mě hodně vtáhlo. Řekla bych, že hlavně díky sugestivním hereckým výkonům a ksichtíkům herců. Velmi přirozeně natočené. Hudba minimalistická. A děj často hodně nečekaný. Ale podobnost s Twin Peaks v tom teda příliš nevidím... Celou dobu jsem to viděla na ****, pátý díl mě přesvědčil o *****. Těší mě, že se to nezvrhlo do plytkosti a brutalita zůstala až do konce. Výborně neuzavřený konec, pesimistický. ()

Reklama

nessbeal

všechny recenze uživatele

Seriál sa odohráva v malom horskom mestečku vo Francúzsku, kde sa odrazu jedného dňa zjavia ľudia, ktorí zomreli. Bez toho, aby o svojej smrti vedeli sa jednoducho vrátili do svojho starého života. Vrátili sa v hmotnom stave, nie sú teda duchovia, ale dalo by sa povedať, že istá obdoba zombie. S tým rozdielom, že stále vedia artikulovať a necítia túžbu vrhnúť sa na svojich blízkych a dať si ich na obed. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Osamělé městečko, kde jsou čas od času k vidění mrtví lidé. Nejde o žádné zombie, ale o lidi z masa a kostí, kteří se po roce, dvou či sedmi a deseti vrací a někteří z nich se tváří, jako by se nic nestalo. Sám jsem si musel položit otázku, jak bych reagoval, kdyby mě probudilo lametnování mé devět let mrtvé babičky, že chrápu celé dopoledne. Nicméně i když se tito vzkříšenci chovají zcela normálně a až na psychopatického vraha jsou poměrně neškodní, táhnou za sebou znepokojivou atmosféru podbarvenou vynikající muzikou a doplňovanou typolgicky takřka dokonale zvolenými herci. Těch osm dílů uteče jako voda a pointa, jakkoliv se dá vytušit, stojí vážně za to. Jasně, městečko, kde se dějí divné věci, je jenom jedno, ale srovnávat s Twink Peaks je vůči Les Revenants nefér. Ti se vydávají úplně jinou cestou a navíc v Twin Peaks mrtví ve velkém neožívají. 85% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VĚŘ SI, ČEMU CHCEŠ, ALE JE TO PRAVDA. BYL JSEM NA TVÉM POHŘBU. VIDĚL JSEM TĚ LEŽET V RAKVI. A TEĎ STOJÍŠ PŘEDE MNOU. BYL TI DÁN NOVÝ ŽIVOT...“...... /// Nesmrtelnost duše povýšená na vzkříšení těla… scéna návratu z 1. části je nejen mysteriózně parádní, ale lidsky uvěřitelná! Postavy zahaleny tajemstvím, ale i potřísněny krví, zajímavá thrillerová složka si v ničem nezadá s tou mysteriózní (a navíc mají úžasnou schopnost vyšponovat scénu před závěrečnejma titulkama!). Baví mě, že víc než na ukecanost se sází na poklidnou, ale zároveň znepokojující atmosféru. Ti hloubavější možná budou hnidopišit, že se se vším chodí jak s hrncem vařící vody, ale díky zajímavosti příběhu i rozumný stopáži čovek neřeší kraviny, nepřemejšlí o důvodech a podstatě věci, ale baví se. Atmosférická seriálová pecka, která sází na něco jinýho než na prachy. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Umřel jsem. (loni, před 7mi lety, před 30 ti lety…). 2.) Zjistím, že není zombík jako zombík. 3.) Thx za titule ,,JolinarCZ“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Galerie (289)

Zajímavosti (3)

  • Seriál byl natočen ve francouzských městech Annecy a Seynod, které se nacházejí ve francouzském regionu Horní Savojsko. (Trajektt)
  • Přehrada, která hraje v seriálu významnou roli, se jmenuje Tignes, známá také jako chevrilská přehrada, která se nachází na řece Isère v obci Tignes ve francouzském regionu Auvergne-Rhône-Alpes (Trajektt)

Reklama

Reklama