Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Klasika klasik, co se westernu týče. Zdánlivě se toho moc neděje, ale díky výborné kameře je stále na co koukat. Orchestrální provedení skladeb dokresluje skvělou atmosféru.

Podraz

Podraz (1973)

Těžko říct, co se mi na tomto filmu tolik líbí. Nemyslím, že bych se na něj chtěl koukat každý rok, ale kdo neviděl, pro toho je to super zábava na dnešní večer. Nudit se opravdu nebudete.

Jak ukrást Venuši

Jak ukrást Venuši (1966)

Film který má všechno. Nejen scénář, režii, kameru, originální námět a výkony postav pro filmové kritiky, ale i Audrey pro muže, modrookého gentlemana pro ženy. Navíc improvizovaně dokonalý plán krádeže a navrch spoustu vtipných situací nejen s umělcem padělatelem. Prostě naše Celliniho Venuše.

Kmotr

Kmotr (1972)

Puzova kniha je sice trochu lepší, ale je to jen tím, ze do filmu už se prostě víc nevešlo. Krimi klasika, která nemůže zklamat ani při dalším shlédnutí.

Profesionál

Profesionál (1981)

Co dodat k filmu, jehož konec si pouštím ve chvílích melancholie? Možná říci těm, co nemají belmondovky rádi, že tahle je povýšená nad ostatní skvělými výkony ostatních herců, nemůžu nezmínit Roberta Hosseina.

Příběh rytíře

Příběh rytíře (2001)

Rytíři ve zbroji, to je něco pro mne. A když se do pohledu na ně citlivě přidají moderní prvky, nemusí to být vůbec na škodu. Tenhle film jsem viděl zatím asi každý rok a ještě mě nezklamal.