Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Predátor

Predátor (1987)

Na svoji dobu omračující chameleonní triky lovce lebek z jiné planety. Doslova mrazivá atmosféra, prolínající se během celého filmu, jednoduchý děj, nefalšovaní „muscle heroes“ a tuny vystřílené munice – tohle je prostě filmová klasika 80-tých let a moje filmová libůstka. Jaké štěstí, že prcek Van Damme nezůstal u role Predátora, i když na druhou stranu místo raketových střel mohl po Dutchovi a jeho jednotce metat otočky a roznožky.

Hooligans

Hooligans (2004)

Velice zdařilá adaptace stejnojmenné knihy. Potěší fanoušky britské angličtiny, příznivce Chelsea, obdivovatele ostrovních Hools, oblečených do sportovních a módních „nad“ značek, ale nepotěší odpůrce streetfight, piva bez pěny, fanoušky Tottenhamu (i když v knize je jim přiděleno podstatně více přívlastků) a vlastníky jména Dorian (pan Yates odpustí). Podařený výběr herců, ztvárňující jednotlivé postavy, vyjadřující oddanost ke klubu, pouličnímu násílí a fakt, že tihle týpci vždy stáli, stojí a budou stát v první frontové linii. Určitě mě film nadchl a i když jsem zprvu jeho shlédnutí se strachem oddaloval a sáhl jsem nejdříve po knižní podobě, abych neměl hlavu plnou tváří konkrétních herců, v ničem mě nezklamal.

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

Po čertech nadupaný, brutální, postapokalyptický hatecore. První polovina filmu je doslova dech beroucí. Charlize byla perfektní, Tom Hardy jako Max sedl. Jednoduchý děj nahradily efekty, masky, bizarnosti, ještě jednou bizarnosti, rozmanitý vozový park, akrobatické bojové vychytávky a bizarnosti. Nezapomenutelný filmový zážitek. Díky za něj!