Reklama

Reklama

Láska nebeská

  • Velká Británie Love Actually (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Autoři filmů Notting Hill a Deník Bridget Jonesové uvádí jedinečnou romantickou komedii. Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, ti všichni prožívají ne jednu Lásku nebeskou, ale hned deset jejích různých podob. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2 324)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Britská legenda, ve který hraje snad každej známější anglickej herec. Dlouho jsem měl s filmem problém, ale rozhodl jsem se mu dát ještě jednu šanci a dobře jsem udělal. Kdo ví, třeba to za pár let bude pro mě taky klasika (edit, stalo se). Rozhodně také musím pochválit řemeslnou stránku celého snímku a také kvalitní soundtrack, který je ve filmu citlivě rozpoložený. A k atmosféře Vánoc to sedí skvěle. Snad bude druhý díl lepší ;)...90% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V každé žánrové kategorii mám snímek, který se blíží , případně rovná ideálu, prostě stoprocentní film. Mezi romantickými komediemi tohle místo zaujala Láska nebeská a nutno říct, že zvítězila s přehledem. Ale ano, hnidopich by mohl argumentovat, že s logikou se scénárista příliš nezatěžoval - ale od kdy je láska logická? Špičkové herecké obsazení, řada vtipných momentů a úžasně pozitivní atmosféra. Ideální film pro romantický večer ve dvou. Celkový dojem 100 %. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Vánoční šlágry slepující několik banálních medailonků jakože o lásce, leč ve většině případů jde hovořit spíše o sexuálním zaujetí, které se nám tu předvádí jako ten nejvyšší cit (čest výjimkám). To množství příběhů si zálibně prohlíží svou kurióznost, jež je zábavná pouze v případě krásně cynického zpěváka. Tou kuriózností omlouvá nevěrohodnost svých postav (je to přece zábava, premiér, který obchází dlouhou ulici, aby našel svou milou či pár který se seznámil při točení erotické scény, holky dělící se o jednoho chlapa z banálního důvodu) a množství postav nejspíš berou jen jako výmluvu pro jejich plochost, neboť: "No nebyl čas je vylíčit." Nighyho hlášky jsou ale vtipné, pročež silné **. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce několikrát jinak. Jednou mezi manžely ve středním věku, jednou mezi dvěma dětmi, mezi mužem a jeho zemřelou ženou, mezi spisovatelem a záhadnou cizinkou, mezi premiérem a jeho zaměstnankyní, mezi dvěma dlouholetými parťáky z práce... Láska tisíckrát jinak, ale přesto pořád tak sentimentálně nádherná. Samozřejmě, ne všechny části padly u mě přímo na úrodnou půdu, ale tenhle film má tolik příběhů, že si vybere snad každý. Liam Neeson je muž mého srdce a Bill Nighy je zas tak pekelně neodolatelný... Poznámka: Pokud jste se filmu dostatečně nenabažili, doporučuju bonusy na DVD, kde nejenom narazíte na celý videoklip k písni "Christmas Is All Around", ale hlavně tam najdete asi půl hodinku vystřižených scén. Zvlášť ta úplně první se stále vyskakující reklamou na pornostránky je úžasná a já ji tak nějak podvědomě už k filmu řadím jako jeho nedílnou součást. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem považoval Angličany za umírněné konzervativní kravaťáče, ovšem opak je pravdou a Láska Nebeská je neuvěřitelně uvolněnou a vyrovnanou komedií, které snad nic nechybí. Při některých scénách jsem zíral jen s otevřenou hubou. Film dobrého vtipu a skvělých hlášek, který má přímočaře čitelný děj bez zvratů, ale hladce to vyrovnají neuvěřitelné hlody, kterých není po málu. 85% ()

Galerie (126)

Zajímavosti (95)

  • Premiér David (Hugh Grant) zmiňuje mezi britskými produkty i Harryho Pottera. Hned tři herci z filmu Láska nebeská si zahráli ve snímcích o černovlasém čarodějnickém učni: Alan Rickman (profesor Snape), Emma Thompson (profesorka Trelawneyová) a Bill Nighy (ministr Brousek). Hugh Grant měl v "potterovské" sérii původně ztvárnit profesora Lockharta. (L_O_U_S)
  • Kris Marshall údajně vrátil zpět svůj šek. Zdůvodnil to tím, že když ho jako Colina Frissella svlékaly tři krásné herečky, tak si natočení této scény náramně užíval, že žádný honorář nepotřeboval. (don corleone)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (více)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (více)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Reklama

Reklama