Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Ronja, dcera loupežníka

Ronja, dcera loupežníka (1984)

Jedna z nejkrásnějších pohádek mého dětství. Nádherný příběh, nádherná krajina, nádherná hudba... A s původním dabingem učiněná lahůdka. "P-p-p-píchla ho p-p-p-přímo do p-p-pupíka! P-p-p-pročpak to děláš, p-p-p-potvůrko p-p-p-podivná?!?" Na to se dá koukat pořád.

Trhák

Trhák (1980)

Cimrmanovsky geniální. Nechápu to nízké hodnocení, protože skvělí herci (a že jich tu je!) + skvělá hudba + geniální texty = jeden z nejlepších filmů, které kdy u nás vznikly. Mimochodem mám pocit, že se dvojce S+S podařilo ve své době nacpat do jednoho filmu skutečně snad absolutně všechny herce a zpěváky, které naše malá země momentálně měla, aneb tady hraje každý, kdo v té době něco znamenal. "Když tě dívka zradí, to se může stát, zůstane ti Zetor, věrnej kamarád.." Jak je ten film blbej, tak je geniální.

Dobyvatelé ztracené archy

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

Klasická klasika, jedna z nejklasičtějších a zároveň film, díky němuž máme i dnes stále dostatek zájemců o archeologii. Však i já chtěl být archeologem v klobouku. Navíc v tomto filmu lze vidět jednu z nejgeniálnějších a nejúžasnějších závěrečných scén v dějinách filmu. Vždy mě při ní zamrazí v zádech a na tvář se mi vloudí pobavený úsměv..