Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Uplně nejlepší film od Quentina Tarantina se skvělým obsazením vedeným (Johnem Travoltou a Samuelem L. Jacksonem...Uma Thurman,Harvey Keitel a Bruce Willis)...akční scény jsou skvěle proloženy ftipnými gagy a jako celek to funguje na 100%...Nedávno film vyšel na DVD,takže vřele doporučuju!!!A asi to potvrzuje i 8.místo v nejlepších filmech na databázi!!!

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Miloš Forman se tentokrát zaměřil na prostředí psychiatrické léčebny...Film skvěle vystihuje atmosféru a pocity v léčebně...Ukazuje psychiku lidí,z nichž někteří nemocní ani nejsou,ale cítí se tak...Filmu kraluje vynikající Jack Nicholson a také sestra Louise Fletcher (oba získali za role Oscary)...Skvěle napsaný scénář doplněný Formanovou brilantní režií dělá z celého filmu neuvěřitelný zážitek a určitě ve vás zanechá nějaký ten pocit,či vás napadnou různé myšlenky....Záverečná scéna je celkem smutná,ale za to doplněná výraznou hudbou...

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Jeden ze zásadních a průlomových filmů slavného Stanleyho Kubricka o ultranásilí a jeho rešení ve společnosti...Místy silný a depresivně namíchaný film mě zaujal svou otevřeností a také výborným přenesením z knihy na plátno...Kubrick sice čelil mnoha nařčením,že vyvolává a pobuzuje lidi filmem k násilí,ale vytvořil na svou dobu převratné dílo,která je pořád aktuální a ryze drsné...

Mafiáni

Mafiáni (1990)

Opět skvělý Scorsese s tématem,které mu de nejvíc...Podsvětí,gangsteři a nekalé praktiky jsou skvěle sehrané a doplněné skvělými dialogy.Filmu kralují opět Robert De Niro a Joe Pesci...Tento film spolu s Casinem by měl být povinný!!!!

Sunset Boulevard

Sunset Boulevard (1950)

Naprosto skvělý kousek Billyho Willdera o hollywoodské smetánce se sarkastickým a kritickým pohledem. Pro mě jeden z nejlepších Willderových filmů vůbec.

Zjizvená tvář

Zjizvená tvář (1983)

Al Pacino jak ho všichni znají. Jeho nejslavnější role, strhující herecký výkon, režie na jedničku...To jsou prostě klady Zjizvené tváře. Film, který je dnes kultovní, zanechal mnoho odkazů ( v módě, hláškách...). Brian De Palma si za tento kousek zaslouží obrovský kus pochvaly.

Přichází Satan!

Přichází Satan! (1976)

Velmi tajemný a napínavý snímek, který patří tématem mezi filmy Angel Heart a Vymítač ďábla. Skvělá práce kamery a zvuku buduje v některých záběrech to pravé napětí. Gregory Peck se v roli politika cití velmi dobře a působí věrohodně. Nejlepší je ale výkon mladého představitele Satana, který vás dostane už svým pohledem. Zkrátka tenhle kultovní snímek je opravdu třeba vidět.