Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (1 259)

plakát

Pouť krkonošská (2020) 

Dokument mapující doloženou pouť K. H. Máchy z Prahy až na Sněžku v Krkonoších roku 1833, kterou se rozhodl pěšky absolvovat v Máchových šlépějích již několikrát pan Jiří Zemánek (kurátor a historik umění) je jistě zajímavým počinem, protkaným úryvky Máchovské poezie i zážitků z cesty, ale značně amatérské pojetí (hlavně kamera a střih) sráží celkový potenciál tohoto dokumentu.

plakát

Vrah mé dcery (2022) 

Další z řady šokujících a příbehem velice silných Netflix dokumentů mapující záhadné okolnosti smrti jedné mladé slečny, které zemřela v pouhých 14 (15) letech, jejíž objasnění se chopil její vlastní otec v 30 let dlouhé honbě za spravedlností.

plakát

Elon Musk: The Real Life Iron Man (2018) 

V kostce se jedná o Chvalozpěvný dokument o Elonovi Muskovi, nic víc, nic míň. Proti Elonovi osobně nic nemám, přinesl světu spoustu úžasných věcí, jen nemám rád dokumenty, kde je divákovi vnucován jediný pohled na danou tematiku.

plakát

Ta dívka z fotky (2022) 

Všechna čest vyšetřovatelům a neutuchající touze objasnit příběh Sharon, neznámé mladé dívky, které zemřela roku 1990 za záhadných okolností. Po dlouhých, téměř 30ti letech (2017) byl případ a s ním i hrůzostrašný příběh Sharon objasněn, a to nejen díky agentům FBI, vyšetřovatelům policie či investigativnímu novináři, ale i síle internetu a sdílení i dostupnosti informací. Velmi silný, ale i velmi drsný příběh.

plakát

Tornádo - rok poté (2022) (TV film) 

Velmi silná emoční výpověď o hrůzách tornáda a jeho následcích, ale i pomoci, které se postiženým tornádem dostala.

plakát

Nejskvělejší tanečníci přírody (2015) (TV film) 

Nejzajímavěji ozvučený dokument o přírodě, který jsem kdy viděl. Občas jsem si připadal jak na tanečním place.

plakát

Ztracený ráj divoké Kolumbie (2016) (TV film) 

Od mokřadů v nížinách, až po koruny stromů v majestátním pralese, je Kolumbie svou rozmanitostí života i krajiny, tak rozsáhlou, že se zde nachází 1/10 všech druhů na Zemi.

plakát

Poslední Benátčané (2020) (TV film) 

Tíživý problém globálního turismu, developerských firem i tvrdého kapitalizmu, nelítostně se odrážejícího od malebných uliček starověkých Benátek, protkaných špinavými kanály, který se snaží změnit hrstka posledních obyvatel, kteří bojují s extrémním turismem, znečištěním, vysokými cenami za bydlení i zachováním tradic ve stínů developerských firem.

plakát

Nákladní vozy Komatsu (2013) (TV film) 

Originálně či spíše netradičně pojatý dokument, kde se divák dozví nejen podrobnosti o nákladním vozu Komatsu 930E, ale i historii, vynálezech a produkci od pryže, chromu, minerálních olejů až po kovoobrábění, které jsou u tohoto důlního vozu použity v nejvyšší možné kvalitě. Ztvárněním se jedná malinko o mix klasického dokumentu a How It's Made. Český překlad je znovu špatně jelikož originál zní Raw to Ready, tedy od nezpracovaného/surového materiálu, až k výrobku schopném plnit svou úlohu.