Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (5)

plakát

Bohouš (1968) (TV film) 

Ó kam se poděly ty časy, kdy nic nebránilo tomu natočit 30minutový TAK kvalitní film jen pro silvestrovské zábavy? 3 herci, jeden pes a samozřejmě skvělý štáb mě dokázali nadchnout více, než 2hodinové celovečerní filmy p. Hřebejka a jiných dnešních českých tvůrců.

plakát

Podfukáři (2013) 

Velké zklamání. Jeden z těch filmů, u kterých lituji, že jsem si je pořídila. Zaplácal mi místo na disku a odečetl z ůčtu peníze. Toť vše. Nepobavil, nezaujal, nepoučil... Dokonce mi bylo za obtíž se dívat na nějaké scény, neboť jeden z herců mi byl krajně nesympatický a vůbec i zbytek byl dosti slabý. Škoda peněz.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Dlouho, opravdu dlouho mě nic tak nepobavilo jako tato komedie. Byla jsem již unavená z klasických amerických komedií typu Prci, prci prcičky, Hot Shots a další. Proto když jsem narazila na komedii původem dánskou hned jsem po ní sáhla. A udělala jsem dobře. Pouštím si ji teď pravidelně a zatím mě neomrzela. Doporučuji!

plakát

Červený drak (2002) 

Z filmů s geniální postavou Hannibala Lectera se mi tento díl líbil nejvíce. Dokonce více, než tak oblíbené Mlčení jehňátek. Anthony Hopkins je jako vždy nedostižný, ale velmi mu konkuruje Edward Norton, který je právě tím důvodem, proč se mi líbí tento díl ze všech nejvíce. Zkrátka mě nenechal ani jednou se podívat na hodiny, ačkoli jsem se na film dívala pozdě vnoci a potřebovala jsem být zítra ráno nutně vstávat, a už vůbec mě nenechal ospalou, znuděnou a klasicky jsem odkládala wc. A tak kroutíc se potřebou, jsem nespouštěla oči z obrazovky a věřila jsem mu naprosto vše. Touto kombinací dvou herců s velkým H tvoří tento díl pro mě zdaleka nejlepší.

plakát

Liberace! (2013) (TV film) 

Naprosto dokonale zpracovaný životní příběh klavíristy Liberaceho, na který jsem tak dlouho čekala. Jak je u mě zvykem u vytoužených věcí, které dříve či později přijdou často zažívám zklamání, a opravdu málokdy jsem spokojena a už velmi málokdy jsou převýšeny mé požadavky. Tento film to dokázal. Opravdu tak kvalitně, pravdivě a poutavě natočený životopisný film dlouho nevyšel. Většinou bývá u filmařů zvykem přidat do životopisného filmu nějaké koření, aby zpestřili divákovi zážitek, bohužel je tím ale často mylní. Ve filmu Behind the Candelabra jsem ale nenašla nic podstatného, co by nebylo pravdivé ba dokonce jsem byla velmi překvapena, jak dokázali nenuceně navázat na autentické archivní záběry. Co mě ale ještě více nadchlo, byl herecký výkon Michaele Douglese. Očekávám, že za tento výkon bude mít více sošek než, se mu jich vejde do obývaku...