Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

Šakal 

všechny recenze uživatele

nechtěl jsem srovnávat s předešlými díly, ale nakonec mně to prostě nedá! Nebudeme si nic nalhávat, kvalit mlčení jehňátek to zdaleka nedosahuje ( ty jsou jednoduše někde úplně jinde), ale zase je to o dost lepší než Hannibal. Zatímco v předešlých dvou dílech byla postava Dr. Lectera stěžejní, v tomto třetím díle má nejmenší důležitost a to filmu kupodivu prospívá! Celý film tak na svých bedrech nesou Edward Norton ( v roli agenta Willa Grahama) a hlavně výborný Ralph Fienes! Pouze škoda, že jeho postava nebyla vykreslena ještě více hrozivě ( což možná tvůrci udělali záměrně ) , aby tou největší " zrůdou" v divákových očích zůstala nadále postava Dr. Lectera. Více než zdatně jim sekundují Harvey Keitel ( v roli Jacka Crawforda ) a Emily Watson ( v roli nevidomé Reby ). Nemůžu nezmínit vynikající hudbu Danyho Elfmana. Co říci závěrem, Red dragon není takovou úchvatnou a inteligentní podívanou jako bylo the silence of the lambs, ale pokud k tomuto snímku přistoupíte jako k " obyčejnému krimi- thrilleru " nebudete zklamáni. Tomuto třetímu dílu jsem se dlouhou dobu vyhýbal, po mém zklamání z Hannibala, ale o to více jsem rád, že jsem si k tomuto snímku cestu našel! ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Jehňátky a Hannibalem se asi neubráníme, ale jedná se o odlišný film od obou. Spojené jsou pouze postavou Dr.Lectera. Zatímco v "Jehňátkách byla postava Hannibala vyvážená s vyšetřováním a v "Hannibalovi" jako stěžejní postava, v tomto filmu má nejmenší důležitost ze všech tří. A možná je to dobře. Edward Norton, Ralph Fiennes a Harvey Kaitel to odtáhli na svých bedrech přesvědčivě a Hannibala k tomu ani moc nepotřebovali. Takže - krimi/thriller, který sice nedosahuje atmosféry "Jehňátek", "Hannibalovi" utekl o celé kolo, ale hlavně výborná detektivka u které strávíte napínavé dvě hoďky a kde vám hned úvodní "zatýkací" scéna sebere dech :) ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se hodně těšil a o to více jsem byl zklamán. Třetí díl v pořadí o kanibalovi Hannibalovi je pouze slabým odvarem Mlčení jehňátek a Hannibala. I herecký koncert Antonyho Hopkinse z Mlčení jehňátek je už pouze historií a je zcela zastíněn Ralphem Fiennesem. I překvapivý závěr film nezachrání, a tak toto dílo navždy spočine v šedém průměru. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už niekoľko rokov rozmýšľam, v čom je hlavný problém tohto filmu. Vždy sa dopracujem k záveru, že v lajdákovi Ratnerovi. Predstavujem si, ako by to dopadlo, keby sa - inak výborného - scenára z pera oscarového Teda Tallyho (ehm, MLČANIE JAHNIAT) chopil kvalitný, nebojácny režisér. Napríklad Ridley Scott z tak preklínaného a pritom (až na pár chybičiek na kráse) beštiálneho Hannibala. Lenže sa ho chopil Ratner. A podľa toho aj vyzerá. Atmosféra tu v podstate takmer neexistuje (ponuré vŕzgajúce domy ešte atmosféru nerobia, Brett) a extra smutný pohľad je na excelentné herecké obsadenie. Kým mrazivý naháč Ralph Fiennes ešte ujde, detto slepá Emily Watson, na ostatných frontoch je to zlé. Veľmi zlé. Edward Norton je úplne mimo, matný a nesympatický. Philip Seymour Hoffman, Harvey Keitel a Anthony Hopkins sú na tom podstatne lepšie, ale vinou fádnej réžie nemajú veľkú šancu vyniknúť. Proti Ratnerovi proste nemali šancu a nezachráni to ani občasné žmurknutie na fanúšikov (Barney, Dr. Chilton, záverečné neviditeľné cameo Clarice Starling). Diváci v tom období stále úspešne frčali na všetkom s Lecterom, jeho rola je tu oproti knihe o čosi zväčšená, čo im stačilo a snímku s rozpočtom 78 miliónov dolárov obdarovali peknou celosvetovou tržbou 209. To každopádne bol predsa len finančný pokles, napr. Mlčanie jahniat zarobilo 272, Hannibal dokonca 351). Po rokoch našťastie prišiel výnimočne vulgárny (v dobrom) reparát v podobe 3. série Hannibala s Madsom Mikkelsenom (ktorá je práve de facto adaptáciou Červeného draka). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Medzi Anthonym Hopkinsom a Edwardom Nortonom je prázdno ako v ústach Philipa S. Hoffmana. A nebyť vynikajúceho Ralpha Fiennesa, Red Dragon by bol ešte väčším prúserom, než akým ho spravilo samotné zaangažovanie Bretta Ratnera. Hannibal bol vizuálne fajnšmekerskou bejkovinou, Red Dragon je sterilným zlepencom rutinne natočených obrázkov, ničiacim potenciál silného scenáru. Najlepšie bude tieto dva filmy ignorovať a žiť v ilúzii, že geniálnym The Silence of the Lambs sága skončila. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (44)

  • Čínský znak "zhong", který se ve filmu objeví, neznamená "červený drak", jak je prezentováno. Jde o znak vyjadřující "střed". (don corleone)

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama